Print

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το Προεδρικό Διάταγμα 75/22-08-2011 για την εκλογή των αντιπροσώπων των Δήμων  στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ ολοκληρώνει το αντιδημοκρατικό πλαίσιο στην εκπροσώπηση των συνδυασμών στα όργανα των Δήμων. Βεβαίως αυτά τα όργανα ο δικομματισμός τα θέλει φερέφωνά του όπως είναι μέχρι σήμερα η ΚΕΔΚΕ.

 Γι αυτό πετάχτηκε για άλλη μια φορά στο καλάθι των αχρήστων η απλή αναλογική για να εξυπηρετηθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην επί της ουσίας συναίνεση των δυο αυτών κομμάτων με τα γνωστά δεκανίκια τους ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη.
     Το Π.Δ. ενισχύει την πολιτική και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακριβώς για να ενισχύσει αργότερα και το πέρασμα της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής αυτών των δύο κομμάτων στο χώρο της τοπικής διοίκησης που υπηρετεί ο Νόμος Καλλικράτης.
Ο στόχος να αποκλειστούν και να μειωθούν οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι κομμουνιστές και οι δυνάμεις ρήξης και ανατροπής με το υπάρχον σύστημα που συμπορεύονται μαζί τους, σε τελική ανάλυση , δυνάμεις που εκπροσωπούν τα ταξικά συμφέροντα του λαού μας.
     Το κύριο λοιπόν για μας είναι ότι θένε τη νέα ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ δεκανίκια τους όπως σήμερα, βασίζονται στο πέρασμα του Καλλικράτη για αυτό και προωθούν αυτά τα μέτρα και το διάταγμα εκλογής των οργάνων.
Ένα παράδειγμα : Στο Δήμο Αθηναίων η πλειοψηφούσα παράταξη πήρε 28,28 % και εκπροσωπείται στην ΠΕΔ με ποσοστό 60% ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση με 13,74% εκπροσωπείται με 6%.
     Να λοιπόν γιατί καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία που απόσκοπεί στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» με λιγότερους κραδασμούς από τις πρόθυμες συναινετικές Δυνάμεις που επιχειρούν και διάφορες κολεγιές τους,     όπως φαίνεται από τους Δήμους που ελέγχουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ , του ΛΑΟΣ ή του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας, εμείς συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία με ένα μόνο στόχο και σκοπό. Να αποκαλύπτουμε τα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας , να δυναμώσουμε με τις προσπάθειες συμπόρευσης και κοινής δράσης του λαού με το οργανωμένο ταξικό κίνημα που δε βολεύεται με το πώς θα φτιασιδώσει το καπιταλισμό που μαραίνει τη ζωή μας και τα όνειρά μας, αλλά πώς θα τον αποτρέψει, πώς θα οικοδομήσει την κοινωνία που ο πλούτος που παράγεται θα επιτρέψει στους παραγωγούς του και όχι σε μια χούφτα εκμεταλλευτών του.
Αυτό είναι και το περιεχόμενο που κατεβαίνουμε στις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου