Print

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός

Ο φετινός Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση  στη Βουλή δεν αποτελεί απλά μηχανισμό συμπληρωματικής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων προς όφελος της ολιγαρχίας του πλούτου.

 Αποτελεί το κύριο εργαλείο που επιβάλλει μια πρωτοφανή ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων, του μνημονίου που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησαν και αξιοποιούν σήμερα για να αυξήσουν και να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, για να φτωχύνουν ακόμα περισσότερο το λαό μας.
Για το νησί μας και το δήμο μας οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες, αν αναλογιστεί κανείς ότι παραμένουμε ξεκομμένοι από το κέντρο, η ανεργία μαστίζει τη νέα γενιά , η αγορά στενάζει από τα φέσια, τα χωριά ερημώνουν,  η παραγωγική εξάρτηση του νησιού είναι απόλυτη και οι υποδομές του σε Παιδεία, υγεία, πρόνοια, με ευθύνη και των μέχρι τώρα τοπικών αρχόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε μαύρα χάλια.
Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι αποφασισμένοι να σαρώσουν τα πάντα. Άσχετα από τα ψέματα που λένε δημόσια, η πολιτική τους:
·        -Θα επιφέρει νέα μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων,
·        -θα οδηγήσει στα ύψη την ανεργία, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο κυρίως συμβασιούχων, Βοήθεια στο σπίτι κλπ,
·        -θα προκαλέσει νέα αιμορραγία στο λαϊκό εισόδημα με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ σε όλη την γκάμα των ειδών πρώτης ανάγκης,
·        -θα αυξήσει την φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νόμο,
·        -θα επιτείνει το οικονομικό πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών, με αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης,
·        -θα κάνει ακόμα πιο ακριβή την υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη των εργαζομένων, περικοπές φαρμάκων, εξετάσεων σε ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτη, ΙΚΑ,
·        -θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.
Με στόχο να συγκεντρωθούν 14,4 δισ. ευρώ (τόσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα αυτή τη φορά), η κυβέρνηση σκοπεύει να ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ από τα λαϊκά στρώματα, σπρώχνοντάς όλους στην ανέχεια και στην απόλυτη φτώχεια.
Ο νέος Δήμαρχος , ο νέος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, αρκούνται σε μεγάλα λόγια και περιοδείες γνωριμιών εν μέσω της μεγάλης  θύελλας, έχοντας τα στόματά τους ερμητικά κλειστά για τη νέα λαίλαπα του προϋπολογισμού και των όσων προβλέπει και για τα έσοδα της τοπικής διοίκησης.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζί τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να μην περάσουν οι εντολές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που θα υλοποιήσει έναν τέτοιο προϋπολογισμό κατ’ εικόνα και ομοίωση του κεντρικού.
Τους καλεί να υπερασπίσουν τη ζωή τους, το εισόδημά τους, να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες όλων των εργαζομένων, να μπουν μπροστά στους δικούς τους αγώνες για να μην περάσει η σύγχρονη βαρβαρότητα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της τρόικας.

Οι 4 δημοτικοί της σύμβουλοι σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου