Print

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απαράδεκτη η επιστράτευση απεργών ναυτεργατών

Απαράδεκτη πλήρως και κατάπτυστη η ενέργεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιστρατεύσει τους απεργούς ναυτεργάτες που αγωνίζονται για να εξακολουθήσουν να έχουν στον ήλιο μοίρα.
Αποθρασυνόμενη από τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προχώρησε στην επιλογή της για πολλοστή φορά να σταθεί στο πλευρό των εφοπλιστών και ειδικά των κρατικοδίαιτων που τους πληρώνουμε κι εμείς οι Χιώτες για να έχουν στην πλειοψηφία τους τα υπερήλικα πλοία στις γραμμές  με λεφτά δικά μας μέσω των επιδοτήσεων, να κάνουν όποτε θέλουν τα δρομολόγια και να μας ξεζουμίζουν με ναύλα που φαντάζουν αεροπορικά.

Πάει πολύ η κυβέρνηση, που τσάκισε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων με την απειλή της χρεοκοπίας για να σώσει την πλουτοκρατία από την κρίση, να μιλά για δημόσιο συμφέρον.
Είναι αδίστακτη ενάντια στο λαό και το απέδειξε και με την πολιτική επιστράτευση. Ξεδιάντροπα εξισώνει το δημόσιο συμφέρον με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.
Αν ήθελε πράγματι να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, αντί για επιστράτευση ναυτεργατών, θα πίεζε τους εφοπλιστές, που τους δίνει απλόχερα κρατικό χρήμα και ελευθερία να αυξάνουν τα ναύλα κατά το δοκούν, να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και τις ανάγκες των ναυτεργατών. Τα επιχειρήματά τους για προβλήματα των νησιωτών δεν πιάνουν τόπο.  Έχουμε πικρή πείρα ως νησιώτες και από τους ακτοπλόους και από τους άλλους εφοπλιστές.
Οι ναυτεργάτες κάνουν αγώνα πέρα για πέρα δίκαιο, είναι ηθικά νικητές. Ο αγώνας τους είναι σε όφελος του λαού κόντρα στους δυνάστες του.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ενώνει τη φωνή της με τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες , συμπαραστέκεται πλήρως στα αιτήματά τους και απαιτεί από την κυβέρνηση των εφοπλιστών να τα ικανοποιήσει άμεσα, αφού αφορούν άμεσα και τα συμφέροντα της ναυτομάνας Χίου.

Τέλος για να σταματήσει μια και καλή αυτή η άθλια για το λαό κατάσταση,  χρειάζεται αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων ,αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού σε βάρος των κομμάτων εξουσίας, του «ευρωμονόδρομου», λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, ώστε ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του και στον ιδρώτα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου