Print

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Για το δεύτερο γύρο εκλογών

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  δήμου Χίου ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς τους δημότες μας που μας ψήφισαν. Ευχαριστεί όλους εκείνους που μέσα σε ένα κλίμα ρουσφετιών, εκβιασμών, πιέσεων και ψευτοδιλημμάτων  προερχόμενων από τις άλλες  παρατάξεις που στηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ,  άντεξαν και τίμησαν την παράταξή μας,  δικαιώνοντας τους αγώνες μας και την παρουσία μας μέσα στο κίνημα από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε στο περασμένο διάστημα.

Οι τοπικές εκλογές όπως ήταν φυσικό λόγω και των εξελίξεων στη μορφή της τοπικής εξουσίας αλλά και της επίθεσης που δεχόμαστε καθημερινά στη ζωή μας με ή χωρίς μνημόνιο, έγιναν μέσα σε ένα έντονο πολιτικό κλίμα, που θύμιζε βουλευτικές εκλογές και αφορούσαν πλέον τον ένα τεράστιο δήμο του Νόμου Καλλικράτη.   Οι νέες αυτές συνθήκες απαιτούσαν από την παράταξη να κατοχυρώσει το στίγμα της παντού, σε όλα τα μέρη του νησιού, μέσασε σύντομο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη μεριά η παράταξη που εκπροσωπεί ο νέος πλέον δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης, λειτούργησε ως χωνευτήρι πολιτικών μεταγραφών των στελεχών της ΝΔ και λοιπών θεσιθήρων δημιουργώντας στην ουσία μια ενιαία γαλαζοπράσινη δικομματική παράταξη.
Οι αμοιβαίες ανταλλαγές ψήφων μεταξύ περιφέρειας-Βογιατζής- και δήμου-Λαμπρινούδης-  στην πλειοψηφία των εκλογικών περιφερειών, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και την κατάντια του δικομματισμού και των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των προσώπων , που μετείχαν σε όλα αυτά και θα μείνουν καταγέλαστοι στα εκλογικά χρονικά του νησιού.
 Επόμενο κατά τη γνώμη μας ήταν η παράταξη του δήθεν ανεξάρτητου κ. Χαλιορή να συνθλιβεί μέσα στα πλαίσια του δικομματικού σκηνικού στο οποίο μετείχε και την εύνοια του οποίου χωρίς επιτυχία επεδίωξε, παρά τη στήριξη που είχε από τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ.
Το δυστύχημα είναι ότι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διατηρούν στο νησί  ένα σημαντικό ποσοστό, έχοντας εγκλωβίσει και με προσωπική ευθύνη ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που εξακολουθεί παρά τα προβλήματά του να αποτελεί τον κολίγο στα πολιτικά χωράφια του δικομματισμού.
Την ίδια στιγμή η αυξημένη αποχή και το άκυρο εκτός από την οργή  κυρίως προς το δικομματισμό που εξέπεμψε με λάθος τρόπο, δεν απέτρεψε να ακούσουμε τις νέες καμπάνες από τα πρωθυπουργικά χείλη για συνέχιση της άθλιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ , που πλήττει βάναυσα τη ζωή μας.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 9% για όλο το νησί , που της δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται με 4 δημοτικούς συμβούλους, που θα αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά του λαού μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα νέα δεινά που θα συσσωρεύσει στις πλάτες μας ο νόμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Η σημαντική αυτή αύξηση καταδεικνύει και τις αυξημένες μας ευθύνες, για να δημιουργήσουμε ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα ικανό να αποτρέψει τα νέα δεινά , αλλά και να δώσει όραμα στο λαό μας.
            Το παιχνίδι της δεύτερης Κυριακής που επιβάλλεται από τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει, δε θα κάνουμε πρόβλημα δικό μας το δικό τους πρόβλημα.
Οι αρχές και αξίες μας δε μας επιτρέπουν να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, να βαφτίζουμε τους μέχρι πρότινος αντιπάλους μας από όψεις του φθαρμένου δικομματικού πολιτικού σκηνικού σε αγνές παρθένες. Ψηφίζουμε και πάλι ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Εμμένουμε στις απόψεις μας ότι είναι ανεπαρκείς για τις ανάγκες του τόπου, υποτελείς στις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης, υπόδουλοι στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και στην ΕΕ.
Πρέπει να καταδικαστεί  αυτή η στημένη διαδικασία των δήθεν αντιπάλων και οι φίλοι και ψηφοφόροι μας να περάσουν με ψηλά το κεφάλι μέσα από τις συμπληγάδες των πιέσεων και των εκβιασμών όπως ήδη έπραξαν και να αφήσουν τους δύο μονομάχους με τους πολιτικά ανήθικους ψιθύρους, με τα πολιτικά ανήθικα παιχνίδια τους που για πολλοστή φορά παρακολουθήσαμε,  να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά.
 Εμείς ψηφίσαμε στις 7 Νοέμβρη, μας περιμένει πολλή δουλειά και αγώνας υπερασπίζοντας και προάγοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοτών μας, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και προκοπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου