Print

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Περί δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου...

ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ….
Οι θέσεις της  ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στο δημοτικό συμβούλιο «Περί  δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου»
Τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βύθισαν στην πείνα και στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, τη στιγμή που εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη και αποδιάρθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις, παγιώνοντας τη μερική απασχόληση για να κερδοφορούν  βιομήχανοι, πολυεθνικές και τραπεζίτες έρχονται όλοι αυτοί οι θύτες να προωθήσουν αυτούς του θεσμούς-κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο κ.λ.π. για να δείξουν το δήθεν κοινωνικό τους πρόσωπο, για να αποπροσανατολίσουν, και να δείξουν την ψεύτικη ευαισθησία τους που την ονομάζουν εταιρική ευθύνη.

Το φαινόμενο ξεκίνησε με την «Καρφούρ Μαρινόπουλος» στο Δήμο της Αθήνας, συνεχίστηκε με την ίδια εταιρεία στον Πειραιά κι έχει γίνει πλέον θεσμός, στους Δήμους της χώρας που εμφορούνται από τη λογική  του πτωχοκομείου , ώστε να ξεπλένονται τα ανομήματα κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στη βάση αυτών των θεσμών. Οι μεν επιχειρήσεις βγαίνουν διπλά κερδισμένες αφού και φοροαπαλλάσσονται  για τις δωρεές και έχουν προφίλ καλού Σαμαρείτη. Οι δε κυβερνήσεις παπαγαλίζουν για κοινωνική αλληλεγγύη και συμπαράσταση την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις.
Με λίγα λόγια ζούμε έναν τραγέλαφο. Οι θύτες αυτοί που μαυρίζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων μετά κόπτονται για να βοηθήσουν τα θύματά τους.
Με ένα παράδειγμα, ντόπιος επιχειρηματίας του  Χ super market  ή του Ψ πολυκαταστήματος που απολύει, θα δίνει ψίχουλα σ’ αυτόν που απέλυσε, για να μην πεθάνει!!!
Ας δούμε και άλλο παράδειγμα από το χώρο της Τοπικής Διοίκησης. Στο Δήμο Αθηναίων το διάστημα 1995-2009 τα τέλη κατοικιών αυξήθηκαν κατά 101,22%, τα τέλη καταστημάτων 113,11% τα τροφεία των παιδικών σταθμών κατά 250% και το μεροκάματο κατά 99,1% στο ίδιο διάστημα. Από τα βασικότερα επιχειρήματα του κ. Κακλαμάνη ήταν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εμείς στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε ερμαφρόδιτη πολιτική γι’ αυτό και επί  Νομαρχίας του κ. Λαμπρινούδη, η ΝΑΣ είχε καταψηφίσει και πάλι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Νομαρχίας. Αυτό βέβαια δεν μας απαλλάσσει από το να δούμε  τι κάνουμε.
Αν πράγματι  ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή  η κοινωνική πολιτική, αν πράγματι θέλει να βοηθήσετε τον πλησίον υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό:
·         Κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς
·         Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ
·         Απαλλαγή από τα μαγαζιά του φόρου παρεπιδημούντων
·         Έκτακτες επιχορηγήσεις σε πάγια βάση σε όλα τα σχολεία του Δήμου για να πληρωθεί το πετρέλαιο, νερό, τηλέφωνο και ρεύμα.
·         Άμεση παρέμβαση στο νοσοκομείο Χίου για να μην πληρώνεται το χαράτσι των 5€ που επέβαλε η κυβέρνηση και για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους
·         Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου ώστε με δικούς του πόρους κι όχι  μέσω «ευεργετών και δωρητών»   να ασκέιται η κοινωνική πολιτική σε παιδεία υγεία πολιτισμό.
Αν μπορεί ας αγωνιστεί  μαζί μας:
Για την ανατροπή των πολιτικών των κυβερνήσεων της Τρόικας- ΔΝΤ
Για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%
Για να επιστρέψει ο κλεμμένος πλούτος σ’ αυτού που τον παράγουν.
Για χρηματοδοτήσεις της τάξης του 10% από τον προϋπολογισμό για την τοπική διοίκηση.
Εν κατακλείδι φύγετε από τα κόμματά σας για να μην είστε μέρος του προβλήματος, συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος του λαού
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΙΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου