Print

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

48ωρη απεργία

Πρόθυμη πάντα η Δημοτική Αρχή Χίου να δείξει το αντιλαϊκό της πρόσωπο και να συμπαραταχθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να δείξει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του νησιού μας και να κλείσει το Δήμο, με αφορμή τη 48ωρη γενική απεργία που ετοιμάζεται με βάση τα νέα άθλια
μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος  του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ,  του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη, οι οποίοι συναινετικά ετοιμάζονται με τον ένα ή άλλο τρόπο να τα στηρίξουν.
Στην ίδια λογική, να μη θίξει το ΠΑΣΟΚ και τηυν κυβέρνησή του, αρνήθηκε και πάλι την πρότασή μας να συζητήσει το πρόβλημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων , την ώρα που χτυπά η καμπάνα έντονα για Καλαμωτή, Καρδάμυλα, Καλλιμασιά κτλ.
 Άξιοι νεροκουβαλητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Παίζοντας με τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού μας, έφεραν προϋπολογισμούς για τη ΔΗΚΕΧ και το νέο συνενωμένο νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα αφού το κράτος χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν τα αποδίδει στο Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα αποδίδει είτε κουτσουρεμένα είτε καθυστερημένα.
Έτσι οι εργαζόμενοι, στο Βοήθεια στο σπίτι είναι 8,5 μήνες απλήρωτοι, οι βρεφονηπιακοί του Δήμου έχουν μετατραπεί σε πρότυπα καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυθαίρετες μετακινήσεις, απλήρωτοι 2,5 μήνες, αποψίλωση από μέσα μηχανοργάνωσης για να μπαλώσουν τρύπες ανοίγοντας νέες, νέα ήθη στις στάσεις εργασίας αφού αντί στις 11:00 αρχίζουν στις 12:30, αδυναμία των εργαζομένων να πάρουν την άδειά τους, ακόμα και να αρρωστήσουν από τις ελλείψεις προσωπικού.
Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίσαμε αυτούς τους προϋπολογισμούς διεκδικώντας τα χρήματα που μας ανήκουν και μόνιμες εργασιακές σχέσεις με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους, αποπληρωμή των χρεωστούμενων και άμεσες  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις διευρυνόμενες ανάγκες των δημοτών μας.
Αυτός είναι ο Καλλικράτης  του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πολιτική της Τρόικας και της ΕΕ, τέτοιες δημοτικές αρχές θέλουν όλοι αυτοί.

Από αυτή την πολιτική πρέπει να απεμπλακούν οι δημότες μας και να αγωνιστούν μαζί μας για πραγματική λαϊκή εξουσία και οικονομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου