Print

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πεντάμηνη "κοινωφελής εργασία"...

Είναι σημαντικό το ζήτημα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί έγινε την ώρα που στη βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συζητούσε άλλη μια ακόμα ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα, έχοντας πέρα από επιμέρους τερτίπια και εκλογικίστικες τακτικές, τη συναίνεση και των άλλων
καθεστωτικών δυνάμεων όπως η Ν.Δ, το Λ.Α.Ο.Σ, ή η Μπακογιάννη.
Το σίγουρο, το βέβαιο είναι ότι δεν είχε και δεν έχει τη συναίνεση, το αντίθετο μάλιστα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Από τη στιγμή που πέρασε αυτό το έκτρωμα, η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά επισπεύδοντες στο διαμορφούμενο μαύρο μέλλον των παιδιών μας.
Μερική απασχόληση, μερική ζωή, εποχιακή απασχόληση, εποχιακή ζωή. Πέντε μήνες μισθός και ασφάλιση, πέντε μήνες χαμόγελο στη ζωή. Μετά περίμενε το επόμενο πρόγραμμα. Μετά φτιάξε τη ζωή σου στο ενδιάμεσο κι όλα αυτά με τον τραγελαφικό τίτλο παροχή <<κοινωφελούς εργασίας>> δηλαδή παροχή part time ακόμα και στην κοινωφελή έννοια των πραγμάτων.
Οι οικογένειες λοιπόν που έχουν σχεδόν όλες από έναν άνεργο, πρέπει να συμβιβάσουν στο πεντάμηνο τα σχέδιά τους, πρέπει η ζωή τους να γίνει μια χαραμάδα φωτός για πέντε μήνες και μετά να περιμένει.
Εμείς λοιπόν ως ΛΑΣ έπρεπε να υποκύψουμε σ' αυτόν τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης.
Έπρεπε να υποκύψουμε στη διαχειριστική της λογικής που προσπαθεί την ανεργία που είναι δάχτυλο και νύχι με το σύστημα που υπηρετεί τον καπιταλισμό, να την καλμάρει, να μειώσει την καταστροφή ανθρώπινων παραγωγικών δυνάμεων που η ίδια και το σύστημά της δημιουργεί.
Και η δημοτική αρχή μαζί της προσπαθεί να χειραγωγήσει την ανεργία και τη φτώχεια με λογικές και πολιτικές ελεημοσύνης, αλλά κυρίως φοβάστε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου.
Μόλις πριν τον ανασχηματισμό ο Ραγκούσης ανακοίνωνε ότι μειώνει τους συμβασιούχους από 50.000 σε 25.000 δημιουργώντας νέες τρύπες σε παρεχόμενες υπηρεσίες που πάνε να καλύψουν υποτυπωδώς με αυτές τις μαϊμούδες προγράμματα που πάνε να καλύψουν τομείς υγείας, πρόνοιας, πρόληψης πυρκαγιών κλπ. τομείς που ιδιωτικοποιούνται και αποψιλώνονται από ουσιαστικά χαρακτηριστικά.
Ένας άνεργος καθηγητής, και έχουμε ίδια πείρα από τα σπίτια μας που «καπνίζουνε» από τις δικές σας φωτιές, ένας άνεργος ηλεκτρολόγος ή οικοδόμος τι υπηρεσίες περίθαλψης μπορεί να προσφέρει; Ξέρουν όμως τις διευρυνόμενες ανάγκες της κοινωνίας γι αυτό η κυβέρνηση με τα αφεντικά που υπηρετεί παίζουν μαζί μας και χρησιμοποιούν και δημοτικές αρχές όπως η δική σας, πρόθυμη να κοροϊδεύει το λαό.
Ξέρουν ότι οι βρεφονηπιακοί έχουν πρόβλημα. Τα γηροκομεία, υπηρεσίες νοσηλείας, υπηρεσίες ΑΜΕΑ γι αυτό ρίχνουν το δόλωμα πεντάμηνη <<κοινωφελής εργασία>>. Γι' αυτό εμείς λέμε εκβιάζουν. Απειλούν ξεκάθαρα, ή πεντάμηνη ή μακροχρόνια ανεργία. Ή κλείσιμο βρεφονηπιακών, κέντρων φροντίδας ΑΜΕΑ, σταμάτημα του <<βοήθεια στο σπίτι>>, ή υποτυπώδεις υπηρεσίες, υποαπασχόληση, ευέλικτη ζωή, συρρικνωμένα δικαιώματα, ελπίδες ζωής.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα
Γενναίες προσλήψεις σε όλους τους τομείς υγείας πρόνοιας, κοινωνικών δομών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία. Αυτό πρέπει να καταλάβουν τα νέα παιδιά που στις πλάτες τους παίζονται παιχνίδια και πονηρά τους λέτε ότι εμείς στη Λαϊκή Συσπείρωση δε θέλουμε να βρουν δουλειά.
Ανταλλακτικά της κοινωνίας σας δε θέλουμε να είναι, μιας χρήσεως δε θέλουμε να είναι.
Γι αυτό αγωνιζόμαστε ενάντια στη σήψη του καπιταλισμού γι' αυτό λέμε ότι τούτη η κοινωνία δε φτιασιδώνεται, ανατρέπεται για να φύγουν επιτέλους οι εργαζόμενοι από το Βασίλειο της βαρβαρότητας και να ζήσουν στο βασίλειο της λευτεριάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου