Print

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

«Κύριε Πρόεδρε, όπως σας είναι γνωστό, η καταστροφή στη Χίο είναι κυριολεκτικά βιβλική. Με την παρούσα ζητώ να συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να συζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν σ' αυτήν την τραγωδία και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μην έχουμε παρόμοιες καταστροφές σε άλλα νησιά της περιφέρειάς μας αλλά και άμεσα για τη Χίο, για να μη συνεχιστεί το κακό το χειμώνα με τις βροχές καθώς επίσης και για την αποζημίωση των πληγέντων».

ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ:
·                Την άμεση κρατική αποζημίωση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, γενικότερα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στις μικρομεσαίες αγροτοκτηνοτροφικές συνεταιριστικές μονάδες και στον τουρισμό.
·                Να απαλλαχθούν οι πυρόπληκτοι από τη φορολογία του 2011 λόγω έλλειψης εισοδήματος.
·                Να διαγραφούν τα δάνεια των πληγέντων από την Αγροτική και από άλλες τράπεζες.
·                Να μην αλλάξει η χρήση γης στις πληγείσες περιοχές. Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προωθούν τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, ακύρωση των αποφάσεων για μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη.
·                Να χρηματοδοτηθεί πρόγραμμα άμεσης αναδάσωσης με κρατική ενίσχυση με βάση τις πραγματικές ανάγκες: α) στις μαστιχοπαραγωγές περιοχές να καθαριστούν τα καμένα και να δεντροφυτευτούν σχοίνοι β) αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
·                Να διαφυλαχτεί η πολιτιστική κληρονομιά της Χίου
·                Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και τα δάση
·                Τη συγκρότηση Ενιαίου Κρατικού Φορέα Δασικής Διαχείρισης και Προστασίας, στελεχωμένου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.
·                Τη διαμόρφωση του Δασικού Κτηματολογίου από δημόσιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με την παράδοσή του στους ιδιώτες, με στόχο την προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου