Print

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ)

Πρόθυμοι  όπως πάντα αποδείχτηκαν  η  Δημοτική Αρχή Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο να προωθήσουν ό,τι  πιο αντιδραστικό  και αντιλαϊκό εφαρμόζεται στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, δείχνοντας ότι ο φιλολαϊκός  φερετζές που από καιρού εις  καιρόν  φορούν, είναι μόνο για να υφαρπάζουν ψήφους και να ξεγελούν το λαό.

Με προεξάρχοντα λαγό τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Μυριαγκό, ψήφισαν τη σύσταση «κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης» από πρώην εργαζόμενους στο Δήμο, που τους μετατρέπουν σε ''επιχειρηματίες''
, με σκοπό να παρέχουν κυρίως έργο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ως πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ, αντί να παλέψουν για μόνιμο προσωπικό, αντί να διεκδικήσουν χρήματα που τους ανήκουν προτίμησαν τη γνωστή συνταγή που ακολουθεί και η ΚΕΔΕ και οι υποταγμένοι στο κεφάλαιο δήμαρχοι, να παίζουν με τον πόνο και την ανέχεια των ανέργων ή μερικά απασχολούμενων στις διάφορες δομές και να τους πετάνε το μπαλάκι για την κατάντια που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και οι ίδιοι τους έχουν οδηγήσει.
Οι περιλάλητες ΚΟΙΝΣΕΠ είναι όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων δίχως δικαιώματα, για ανακύκλωση της ανεργίας και αναδιανομή της φτώχειας. Διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του σε μια σειρά αρμοδιότητες, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας. 
Στις ΚΟΙΝΣΕΠ ωθούνται να συμμετέχουν ως «μέτοχοι» - είλωτες οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των δήμων μα και άλλοι, προκειμένου δημοτικές αρχές, όπως της Χίου, που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, από αυτές που έχει τεράστια ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα, φροντίδα ηλικιωμένων κ.ά. Άλλωστε και ο  κ. Κοντούδης πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ,  ομολόγησε για το «Βοήθεια στο σπίτι» ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δείχνοντας το πού θα πάει το πράγμα.
 Οι ΚΟΙΝΣΕΠ προωθούνται χρόνια τώρα συστηματικά στην ΕΕ. Όπου δοκιμάστηκαν, μειώθηκε παραπέρα η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Ταυτόχρονα απολύονται κατά χιλιάδες συμβασιούχοι, και οι δημοτικές αρχές για να ψευτοκαλύψουν τα κενά απευθύνονται στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στην πράξη νοικιάζουν απ' αυτές φτηνό προσωπικό (κακοπληρωμένο, προσωρινό, ανακυκλούμενο), που φυσικά δεν είναι ενταγμένο στο προσωπικό των δήμων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν αυτή την  πρόταση , ανέτρεψαν ένα προς ένα τα ψευτοεπιχειρηματα του Δημάρχου και του  προέδρου του Νομικού προσώπου, που  με το γνωστό ραγιαδίστικο ρεαλισμό του «δεν έχουμε λεφτά» , «δεν γίνονται προσλήψεις», «αφού δε γίνεται αλλιώς ας βρουν έστω και έτσι δουλειά», απέδειξαν ότι είναι γνήσια φερέφωνα της πολιτικής  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής της ΕΕ.
Τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να σκύβουμε το κεφάλι όπως κάνουν οι ίδιοι!  Από τη μια να πληρώνουμε αβάσταχτη φορολογία κι από την άλλη να βλέπουμε τα δικαιώματα μας να εξανεμίζονται. Σε λίγο και για τα σκουπίδια και για όλες τις δομές στο όνομα της λογικής σας, θα φτιαχτούν ΚΟΙΝΣΕΠ! Καυτηρίασαν μάλιστα τη διγλωσσία του εκπρόσωπου του ΣΥΡΤΙΖΑ, που ενώ ήταν κατά των ΚΟΙΝΣΕΠ στα λόγια , στην πράξη απέκρυπτε ότι είναι φρούτο της ΕΕ δεκαετιών, ότι η μελετητική τους ομάδα προτείνει από το 2010 τις « αριστερού τύπου»  ΚΟΙΝΣΕΠ και ότι δημοτικές αρχές εκλεγμένες με τη στήριξή του τις εφαρμόζουν.

Τέλος καταθέσαμε τις ακόλουθες προτάσεις. 

Να μας δώσει η κυβέρνηση αυτά που μας χρωστάει από τις παράνομες παρακρατήσεις και περικοπές . Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να κλείσει ο Δήμος αν δεν ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα. Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου