Print

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ξανά προβλήματα με το ΔΗΠΕΘΕ και την αδιαφάνεια

Σε εισηγήσεις μας για το ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε τονίσει ότι δεν μπορεί να  αποτελεί μια μαύρη τρύπα  που θα απορροφά χρήματα  και κυρίως με δεδομένη την σημερινή κατάσταση , την  καπιταλιστική κρίση , τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις , πρέπει να  καταστεί εφικτό να επιτελέσει το σκοπό του
, δηλαδή «την ανάπτυξη και προβολή  της θεατρικής παραγωγής στη Χίο και στην ευρύτερη παραγωγή του Αιγαίου , την προβολή νέων δημιουργών , την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας ,κλπ..»
Θεωρούμε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να επιτευχθούν με την διαφάνεια ,  την καλή οργάνωση και διαχείριση και κυρίως με αλήθεια γύρω από τα τεκταινόμενα  στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ. Αν οι μισθοί ανταποκρίνονται στις συμβάσεις που υπογράφει ο ΣΕΗ και τα άλλα συνδικάτα, αν δεν παίζονται όπως στο παρελθόν παιχνίδια κάτω από το τραπέζι με επιλογές που μας εκθέτουν απέναντι και στην επίτροπο,  αν σεβόμαστε αυτό που κάνουμε, αν στις παραγωγές πρυτανεύει διαφάνεια και οικονομία κλίμακας, αν δεν καταπατώνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με διαχωρισμούς σε «εθελοντές» και επαγγελματίες, τότε θα επιβιώσει το ΔΗΠΕΘΕ , αν η Πολιτεία δεν το κλείσει αφού μια τέτοια τάση κυριαρχεί από τις γαλαζοπράσινες και ροζέ συγκυβερνήσεις.
  Για κάθε εργασιακή απαίτηση υπάρχουν όργανα συνδικαλιστικά και πολιτικά, ακόμα και θεσμικά ώστε να γίνει απαιτητή η οποιοδήποτε δίκαιη απαίτηση και όχι να ακούγονται ή να γίνονται διάφορες αλχημείες για να ικανοποιηθεί ο ένας ή ο άλλος. Τέλος δεν έχουν θέση στο ΔΗΠΕΘΕ όσοι διακατέχονται από το σύνδρομο του Βοναπαρτισμού μετατρεπόμενοι σε δικτατορίσκους ή χρησιμοποιούν ύβρεις και ψέματα  έναντι πολιτικών προσώπων ή παρατάξεων.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε κοινωνοί ως Λαϊκή Συσπείρωση επιστολών και εξωδίκων του Καλλιτεχνικού Δ/ντη , που δικαιώνουν την κριτική της ΛΑΣ κατά το παρελθόν αλλά και αφήνουν τεράστια ερωτηματικά για το πώς ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ με κάλυψη του Δημάρχου διαχειρίζονται την όλη κατάσταση τόσο την οικονομική , αλλά και την καλλιτεχνική στο μέρος που αφορά στη στήριξη του κάθε προγραμματισμού.
Γίνεται φανερό ότι το ΔΗΠΕΘΕ ,με προσωπική ευθύνη του δημάρχου που επιλέγει πρόσωπα,  είναι φέουδο  του προέδρου του και των επιλογών του με επιπτώσεις σε όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι και σε μια μηδαμινή καλλιτεχνική παραγωγή αφού οι πρώην φίλοι έγιναν άσπονδοι εχθροί.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ακολουθήσουν οι παραιτήσεις όλων και η κλήση ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης.
Αυταπάτες δεν έχουμε απέναντι σε μια δημοτική αρχή στυλοβάτη του συστήματος και υπέρμαχο της λογικής να διατηρεί έμμισθη αυλή, αλλά σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει και κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου