Print

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σχόλιο τύπου

Το φως της δημοσιότητας είδε “αγανακτισμένη” επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γαννιάρη, με αφορμή την άγρια φορολόγηση των αγροτεμαχίων στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο όχι μόνο στα νησιά μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όμως, οι όποιες  επί μέρους σωστές διαπιστώσεις  κάνει  ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δείχνουν  όχι τον “παραλογισμό” της Πολιτείας όπως γράφει, αλλά τη συνειδητά αντιαγροτική και φυσικά ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης της οποίας το κόμμα του-ΠΑΣΟΚ- αποτελεί τον ακραιφνή συνεταίρο του  οποίου ο ίδιος είναι πρωτοκλασάτο του στέλεχος. Και γι αυτό ακριβώς αποκρύπτει σκόπιμα, ότι και αυτό το εξοντωτικό πράγματι μέτρο, εξυπηρετεί την πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης  και του κεφαλαίου με στόχο τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και την αλλαγή της χρήσης της. Μια πολιτική δηλαδή που ο ίδιος υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.

Αν ψάχνει συνεπώς  για ενόχους σε τοπικό επίπεδο, ας μη παραπλανά. Ας δει τον εαυτό του, την παράταξή του και τα στελέχη της που χρόνια τώρα διακονούν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τις επιταγές της ΕΕ, που έχει ξεκληρίσει την αγροτιά μας και τις εντολές της εκάστοτε  αστικής κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης, με δεξιά ή αριστερά δεκανίκια, της οποίας συστατικό μέλος ήταν και παραμένει το κόμμα του και με τον ένα ή άλλο τρόπο και ο ίδιος.

Προς τι λοιπόν τόσο δούλεμα από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη; Προς τι οι όψιμες κορόνες για την προστασία δήθεν του πρωτογενούς τομέα, λες και τώρα μόνο πλήττεται;

Μα φυσικά ο λόγος είναι οι επερχόμενες τοπικές εκλογές και όχι μόνο και η ανάγκη για μάζεμα ψήφων από την αγροτιά. Η ανάγκη όλοι αυτοί οι γαλαζοπράσινοι υποψήφιοι μαζί με το «αντίπαλο δέος», τους υποψήφιους υπερευρωπαϊστές και ταυτόχρονα «Ομπαμιστές» μόλις μετεκπαιδευθέντες στις ΗΠΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκλωβίσουν τον αγροτικό κόσμο και το λαό μας γενικότερα σε ένα νέο δίπολο, που  θα συνθλίβει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, για να γιγαντώνονται οι νεοτσιφλικάδες κατά τα πρότυπα της ΕΕ.

Ας  μην κάνουν λοιπόν τους έκπληκτους , όταν έχουν καταπιεί και στηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την αναθεώρησή της, όταν στηρίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , όταν συνδέουν το μέλλον της χώρας μας με το μέλλον της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, είμαστε και παραμένουμε συνεπείς απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές που ξεκληρίζουν την αγροτιά μας. Σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλάι της  γι’ αυτό και τους καλούμε να μην «τσιμπήσουν», να τους γυρίσουν την πλάτη, να αναπτύξουν τον ενωμένο αγώνα τους ενάντια σ’όλα αυτά τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή τους, να τους μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες και να στηρίξουν τους δοκιμασμένου στους καθημερινούς αγώνες υποψήφιους που θα στηρίξει το ΚΚΕ.
 
Λαϊκή Συσπείρωση περιφέρειας και δήμων Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου