Print

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Με διώξεις απειλεί το Υπουργείο Εσωτερικών...



Με διώξεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών τους δημάρχους που θα δεχθούν να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους μετά από αποφάσεις δικαστηρίων.

Με εγκύκλιο που απέστειλαν στις αποκεντρωμένες διοικήσεις ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος τις καλούν ακόμα και να παραπέμπουν στον εισαγγελέα τις δημοτικές αρχές που στηρίζουν δικαστικά τα αιτήματα των συμβασιούχων ή δεν εξαντλούν όλες τις ένδικες δυνατότητες για να μη γίνει δυνατή η μονιμοποίησή τους.
Η εγκύκλιος ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο οι δήμοι επιβαρύνονται με μη προγραμματισμένες δαπάνες και παράλληλα στερούνται της δυνατότητας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Τα παραπάνω φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοτική Αρχή Χίου που  αποδείχτηκε πρόθυμη πάντα και επιμελής να στέλλει στα δικαστήρια κάθε εργασιακή διένεξη συμβασιούχων ή μονίμων , που δικαιούνται είτε τη μονιμοποίησή τους οι πρώτοι, είτε το οποιαδήποτε επίδομα οι δεύτεροι, για να  μην τους μονιμοποιήσει ή να μην πληρώσει κεκτημένα δικαιώματα.
Γι αυτό και ποτέ ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψηφίσαμε στην οικονομική επιτροπή την έγκριση νομικής προσφυγής του δήμου σε τέτοιες εργασιακές  διαφορές, καταδικάζοντας την τακτική της δημοτικής αρχής, που πάντα είχε τη δικαιολογία «μα αν δεν το κάνουμε κινδυνεύουμε».
Τους επόμενους προεκλογικούς μήνες θα φορέσει και πάλι τη φιλολαϊκή μάσκα, το φιλεργατικό προσωπείο και θα πουλά προστασία σε μόνιμους και μη εργαζόμενους, με το αζημίωτο φυσικά!
Ήδη μας έχει καταγγελθεί πως σε εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας-που αποτελεί το γνωστό αίσχος και εμπαιγμό για τους άνεργους νέους οποιασδήποτε κατηγορίας- οι οποίοι όμως επιλέγονται με κριτήρια ΑΣΕΠ,  δημοτικός σύμβουλος και πρώτο βιολί δημοτικού οργανισμού, απαιτεί την ψήφο όχι μόνο τη δική τους , αλλά και των οικογενειών τους, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.
Σε κάθε περίπτωση  τους προειδοποιούμε να περιοριστούν στα καθήκοντά τους και …στις διπλομισθίες  λόγω της θέσης τους, αφήνοντας ήσυχους τους εργαζόμενους που τα βγάζουν πέρα για ένα ξεροκόμματο πικρό, γιατί θα έχουν κακά ξεμπερδέματα μαζί μας.
Ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, μόνιμοι, συμβασιούχοι και οποιασδήποτε άλλης απασχόλησης πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
·      Να τους γυρίσουν την πλάτη.
·      Να τους μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες και των τοπικών εκλογών, Δήμο Περιφέρεια  και των ευρωεκλογών.
·      Να θυμηθούν ότι τους έχουν μαυρίσει τη ζωή οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ με τα δεκανίκια τους, (ΔΗΜΑΡ κλπ) οι νεροκουβαλητές τους σε δήμο και Περιφέρεια, όσοι προσκυνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλουτοκρατία, που ευθύνεται για την κρίση, την οποία πληρώνει ο λαός.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Χίου, ήταν και παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό τους, γι αυτό και τους καλεί να συμπορευτούν μαζί της, να αγωνιστούν και για τα σημερινά δικαιώματά τους για μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς  με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα,  και να παλέψουν για το αύριο μιας Ελλάδας, που οι εργαζόμενοι θα κατέχουν τον πλούτο που παράγουν,  έξω από λυκοσυμμαχίες τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ, μιας Ελλάδας χωρίς αφεντικά και ξένη ακρίδα.
Οι εκλογές που έρχονται είναι μια πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και κάθε καταπιεσμένο,  ώστε ν’ ανέβει ψηλά το μπόι του λαού που αγωνίζεται, όσο το δυνατόν πιο πολλοί δήμοι να γίνουν κάστρα αντίστασης, η λαϊκή αντιπολίτευση να δυναμώσει για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της τελικής νίκης.
Αυτό κρίνεται και αυτό θα μετρηθεί στις τριπλές εκλογές που έρχονται και όχι ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της σημερινής καπιταλιστικής σαπίλας είτε στην κεντρική κυβέρνηση είτε στην τοπική διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου