Print

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτική Αρχή Χίου: Ανακόλουθη επιμένει στην ίδια ρότα!

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ- ΕΚΤΕΘEΙΜΕΝΟΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αυταπάτες για τη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπρινούδη, για τη διγλωσσία της και τον πολιτικαντισμό της, δεν είχαμε.
Έφτασε όμως στο σημείο μέσα σε ένα μήνα να ανατρέπει αυτά που ψήφισε στο προηγούμενο διάστημα με αφορμή τη μήνυση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιου Δήμαρχου Μάρκου Σκούφαλου, με αφορμή τις πολιτικά σκανδαλώδεις και όχι μόνο συμβάσεις, με τις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις(AKMH, ΠΑΝΔΩΡΑ)
Αντιγράφουμε από τα πρακτικά,( ΑΔΑ: ΒΙΡΜΩΗΝ-Υ05) τα λεγόμενα του αντιδήμαρχου κ. Στεφάνου και τη συμπερασματικού χαρακτήρα τοποθέτηση του προέδρου του ΔΣ κ. Καμπούρη, λίγο πριν  την τελική ψηφοφορία, λόγω και της πολιτικής αλλά και συνδικαλιστικής πίεσης , που ασκήθηκε προς το σώμα από τους παριστάμενους στην έκτακτη συνεδρίαση του σώματος.
ΣΤΕΦΑΝΟΥ Π.: «Μισό λεπτό μόνο, να πω κι εγώ αυτό ακριβώς, ότι το θέμα των Συνεταιρισμών θα επανέλθει σε Δημοτικό Συμβούλιο με τα πλήρη στοιχεία, με τις τυχόν ανάγκες με το τι εξυπηρετεί, τι ωφελεί, τι βλάπτει και θα γίνει μια πλήρης και ολοκληρωμένη συζήτηση και τοποθέτηση από όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους.»
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤ «…Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να καλέσει τη Δημοτική αρχή και κατ' επέκταση τον επικεφαλής αυτής, τον κ. Δήμαρχο, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων, να διερευνήσουν αυτό το πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί και αμέσως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπάρχει και η όποια τελική απόφαση του οργάνου, αφού θα είναι σε πλήρη συνεννόηση και αντιστοιχία με τις αποφάσεις των ανεξαρτήτων Διοικήσεων τόσο του Νομικού Προσώπου, όσο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ., τόσο και της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
Νομίζω ότι είναι το πλαίσιο το οποίο μας καλύπτει πλήρως σε αυτή τη φάση και νομίζω ότι ανοίγει και το δρόμο αυτού που μπήκε ότι επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται προς την κατεύθυνση αυτή.
Αυτή είναι η πρόταση που κατατίθεται στο Σώμα, αν νομίζετε ότι υπάρχει κάτι άλλο, διαφορετικά την θέτω προς ψηφοφορία
Γίνεται καθαρός ο εμπαιγμός που επιχειρείται απέναντι στο λαό μας, σε όσους απηύδησαν από τις κουτοπονηριές της δημοτικής αρχής , που προσπαθεί να κουκουλώσει την αντιλαϊκή της πολιτική το πολιτικά της σκάνδαλα με τακτικίστικους ελιγμούς, που αποδεικνύουν ότι έχει την ηθική αυτουργία όχι για το ό,τι έγινε σε σχέση με τις μηνύσεις , αλλά κυρίως ότι εξακολουθεί από το παράθυρο να στηρίζει τη λογική των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα ρουφούν τα κονδύλια του δήμου-χρήματα δηλαδή των δημοτών και του λαού- και θα είναι και ρουσφετολογικό εργαλείο στα χέρια της γι αυτό και αρνείται να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα.
Γι αυτό ο κ. Μυριαγκός πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, προτείνει επέκταση των συμβάσεων  της «Πανδώρας»  με απειλές τύπου τρόικας ότι θα κλείσει τους παιδικούς σταθμούς, ζητώντας επιπλέον 80.000 ευρώ ζεστό χρήμα αντί 2 χρόνια τώρα να ζητήσει προσλήψεις, γι αυτό ο κ. Φυτούσης της ΔΕΥΑΝΧ δήλωσε ότι αν το θέμα δεν έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσουμε, γι αυτό έβαλαν 83 θέματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο- να προλάβουν και τα τσιμεντάκια και τα άλλα ρουσφέτια- δηλαδή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ από την αρχή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος όλα έγιναν για εκτόνωση της κατάστασης.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε από την αρχή δηλώσει, ότι δικαιωθήκαμε νομικά , αλλά το κύριο είναι να δικαιωθούμε πολιτικά και να μην περάσουν αυτές οι τακτικές μέσα στο Δήμο της Χίου.
Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί από τους δημότες μας είναι ότι μπροστά στην ανεργία, στην ανέχεια και στην ανασφάλεια δεν μπορεί να αποδεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν ως νέο και σύγχρονο, ενώ στην ουσία πρόκειται για  μορφές απασχόλησης με άθλιους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα με συνευθύνη, στις ζημιές κυρίως, της όποιας ΚΟΙΝΣΕΠ ή για ενοικίαση εργαζομένων με μερίδιο ενοικίασης  ανά κεφάλι! Αυτά λέγαμε και λέμε για το χαρακτήρα των περίφημων ΜΚΟ-εξαιρούνται ελάχιστες- και κανείς δεν μας πίστευε. ΤΩΡΑ όλοι κάνουν τους έκπληκτους για το χορό εκατομμυρίων από τον ιδρώτα του λαού μας!!
Γι αυτό και επιμένουμε να μπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να σταματήσει η Δημοτική αρχή κάθε σύμβαση τέτοιου χαρακτήρα και να αγωνιστεί, να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα «δε γίνονται αυτά» δείχνουν συνενοχή στο έγκλημα και τίποτε παραπάνω.
Το λόγο έχουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που, ασχέτως της πολιτικής θέσης τους είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το θέμα προς συζήτηση, διαφορετικά θα είναι για πολλοστή φορά ανακόλουθοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου