Print

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χωρίς αιδώ συνεχίζουν...

Κλαίρη Γιόμελου-Κωστάλα


ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ!!

Πρόσφατα ρωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος από το Μάρκο Σκούφαλο, από ποιο κωδικό θα πληρωθεί  όλος αυτός ο χορός διαφημίσεων που βλέπουμε στα ΜΜΕ, αφού ούτε από Δημοτικό Συμβούλιο έχει περάσει κάτι τέτοιο ούτε από οικονομική επιτροπή. Η απάντηση ήταν ότι δεν  πρόκειται για διαφήμιση , αλλά για δελτία τύπου, που απλά τα ΜΜΕ αν θέλουν τα βάζουν αν  θέλουν όχι! Τόσο απλά και κουτοπόνηρα!

Η δημοτική αρχή  διαφημίζει το έργο της, αλλά να είναι σίγουρη ότι θα το πληρώσει από την τσέπη της.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι τα όμορφα βίντεο , οι καλαίσθητες φωτογραφίες , τα χρώματα που εμπνέουν και προκαλούν ευφορία  στον πολίτη καθώς γυρίζει τις σελίδες στα twitter και  στα facebook, αφορούν στο αυτονόητο,  σε έργα που έπρεπε να γίνουν  , προγραμματίστηκαν πριν χρόνια,   είναι τα δικά του  λεφτά, είναι  οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών , είναι  τα αυξημένα τέλη , το ειδικό τέλος της ΔΕΥΑΝΧ, τα ανταποδοτικά  των σκουπιδιών , είναι αυτό που του οφείλεται  και όχι του το χάρισαν  και είναι πολύ λιγότερο από αυτό που του αξίζει . Αυτή είναι η μια πλευρά η στημένη στο επικοινωνιακό  γίγνεσθαι των καιρών μας .
Υπάρχει και η άλλη , αυτή που δεν φαίνεται και δεν χρειάζεται μνα γίνεται γνωστή.
Η δημοτική αρχή  δυο μήνες πριν από τις εκλογές κατά πάγια τακτική των τριάντα χρόνων  εμπειρία της, έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα προκειμένου να  υποκλέψει τις ψήφους  των πολιτών. Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση της  Επιτροπής ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  να τροποποιηθεί ο κανονισμός  για τους κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να  υλοποιήσει υποσχέσεις  σε ημετέρους ο Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχό του κ. Στεφάνου!
Έτσι αποφασίστηκε η κατά παρέκκλιση  κατάληψη χώρων και η διάθεση  τους,   σε μαγαζιά  με τραπεζοκαθίσματα . Σαφώς θα μπορούσε  να είχε  περάσει  μια τέτοια διάταξη ,  όταν  συντασσόταν ο κανονισμός , εφόσον υπήρχε τεκμηριωμένη πρόταση από την τεχνική υπηρεσία  και τις εμπλεκόμενες  κατά αρμοδιότητα υπηρεσίες του Δήμου .
Σήμερα ,απόντων των υπηρεσιών όλων , άρον αρον προσαρμόζεται ο ψηφισμένος κανονισμός  για εξυπηρέτηση  ημετέρων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, παραμένει σταθερή στις ξεκάθαρες διαδικασίες  γιατί μόνο  έτσι μπορεί  να ξεπεραστεί αυτή η βαρβαρότητα  και η αδικία  που βιώνει ο κόσμος καθημερινά  και οι κάθε κατηγορίας επαγγελματίες  γνωρίζουν   από πρώτο χέρι είτε στα μαγαζιά του κέντρου ,είτε στα χωριά.
Γι αυτό και αξίζει της καθολικής ψήφου του Χιώτικου λαού!

ΚΛΑΙΡΗ ΓΙΟΜΕΛΟΥ-ΚΩΣΤΑΛΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου