Print

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Το πρόγραμμά μας

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Φίλες και φίλοι, συνδημότες – ισσες του νέου δήμου της Χίου. 
Κάθε εκλογική μάχη είναι μια μάχη που ο λαός μετρά το  μπόι του απέναντι στους δυνάστες του.
Είναι μια μάχη που μετρά την πίστη του στον αγώνα για να σπάσει τις αλυσίδες του, που μετρά την αντοχή του στα δεινά και τη δυνατότητα να σηκώσει το ανάστημά του  απέναντι σε αυτούς που καθημερινά του αρπάζουν το ψωμί πάνω από το τραπέζι.
Μπαίνει ένα βασικό ερώτημα: Αγώνας , αντοχή και αντεπίθεση ή ανοχή και εν τέλει υποταγή στη μοίρα  μας;

Η « ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του δήμου ΧΙΟΥ εκτιμά ότι στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές δεν κρίνεται  μόνο το γεγονός ότι πρέπει να φύγει η σημερινή  αντιλαϊκή Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ με ανταύγειες ΝΔ, αλλά να ανατραπεί και η πολιτική της, αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού μας, αποκούμπι στις ανάγκες του.
Κρίνεται αν θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό τη σύγχρονη  βαρβαρότητα ,  που επέβαλλαν οι πολιτικές  της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την πλουτοκρατία ντόπια και ξένη, αν θα συνεχίσουμε να είμαστε όμηροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ ή αν θα υψώσουμε το ανάστημά μας , θα απειθαρχήσουμε και θα αντισταθούμε στη λαίλαπα που σαρώνει τη ζωή μας και ό,τι με αίμα και ιδρώτα κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Κρίνεται αν θα αφήσουμε τους κλακαδόρους κυβερνητικούς και μη του νόμου Καλλικράτη να συνεχίσουν  σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας  να φορτώνουν νέα βάρη και δεινά στις πλάτες μας, με νέους φόρους και τέλη και πανάκριβες υπηρεσίες σε ύδρευση , αποχέτευση , με ξεπούλημα βασικών τομέων των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές ζητά την ψήφο σας, για να υπηρετήσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, το συνταξιούχο το μικρομεσαίο επαγγελματία, το νέο και τη νέα, τις γυναίκες, όλους αυτούς που υποφέρουν από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανους χρηματιστές κλπ. Θέλει και μπορεί να παλέψει για να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους και τα δικαιώματά τους για μια καλύτερη ζωή σε μια κοινωνία με λαϊκή εξουσία στην οποία ο εργαζόμενος άνθρωπος θα απολαμβάνει το μόχθο του. 
 
Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μεγαλοστομίες και οι δημαγωγίες περί τεράστιων έργων, μεγαλεπήβολων προγραμμάτων, επιχειρηματικών ρίσκων ή περί «αειφόρων αναπτύξεων» των μνηστήρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , των εκθέσεων ιδεών της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Χιακής Συμπολιτείας»  ή των δήθεν ανεξάρτητων της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», που ξεχνούν όλοι τους να μιλήσουν για τη μήτρα που γεννά τα προβλήματά μας, για τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που όλοι τους νομίζουν ότι προήλθαν από παρθενογέννεση! 
Εμείς οι κομμουνιστές, οι σύμμαχοί μας, οι συμπορευόμενοι μαζί μας, ριζοσπάστες αγωνιστές και αγωνίστριες που παρά τις όποιες διαφωνίες με το ΚΚΕ στηρίζουν την προσπάθειά του, όλοι εκείνοι που νιώθουν και  είναι με την αριστερά της ρήξης και όχι της ενσωμάτωσης, όλοι οι απλοί άνθρωποι του λαού που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, εργάτες, αγρότες, αυτοπασχολούμενοι, υπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαίοι, που προσβλέπουν στην πάλη του ΚΚΕ, που ακουμπάνε στη φωνή του και στο κάλεσμά του χωρίς να ταυτίζονται σε όλα μαζί του, έχουν διαλέξει χαράκωμα.
Βρίσκονται, απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ, των συγκυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κεντροαριστερών πειραμάτων και των αριστερών κυβερνήσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που στους πιο παλιούς θυμίζουν τις κωλοτούμπες του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ την εποχή της δεκαετίας του 1980. 
Βρισκόμαστε και βρίσκονται απέναντι σε ό,τι φτωχαίνει το λαό μας, μειώνει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματά του, βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε αυτούς που εμπορεύονται την εργατική δύναμη, την πληγώνουν, την καταδικάζουν στην υποταγή, στο φόβο, στην ανεργία, στην ανασφάλεια.
Από αυτή μας τη στάση απορρέει το γεγονός ότι δεν το «παίζουμε» ανεξάρτητοι, άχρωμοι και άοσμοι! Απέναντι στην ταξική πάλη που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας, παίρνουμε θέση σαφή και προσδιορισμένη στο πλευρό των αδικημένων.
Η ΛΑΣ τα προβλήματα δεν τα ανακάλυψε τώρα, δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν αγωνίστηκε τώρα που πλησιάζουμε στις τοπικές εκλογές, δε σηκώθηκε τώρα από τον καναπέ για να σώσει την περιφέρεια ή το Δήμο Χίου, όπως βλέπουμε με νεόκοπες δημοτικές κινήσεις. Εμείς το γάντι το έχουμε πετάξει στους εκπροσώπους της σημερινής σαπίλας του καπιταλισμού εδώ και χρόνια.
Όλοι αυτοί απέναντι  από το λαό ήταν και είναι, στελέχη  μηχανισμών και κομμάτων ήταν και είναι ,  ξυπνώντας πέντε μήνες πριν από τις εκλογές όλοι  να μας σώσουν, να μας προστατέψουν με πρώτο βιολί το σημερινό Δήμαρχο. 
Πότε, η «Χιακή Συμπολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ, οι της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» ενδιαφέρθηκαν για το Νερό, για τα ανταποδοτικά τέλη, για τα προβλήματα στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, για τις συμβάσεις των εργαζομένων, για τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, και μύρια όσα; 
Γι αυτό λέμε ότι είναι όψεις του ίδιου συστήματος, δυνάμεις σε ρόλο αναχώματος της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής, δυνάμεις αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού της λαϊκής χειραφέτησης , ώστε ποτέ του τούτος ο λαός να  μπορέσει να σηκώσει κεφάλι.
 Γι αυτό είμαστε μέσα στο δήμο η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε μια δημοτική αρχή που από τη μια εκπροσωπεί το σύγχρονο μαυρογιαλουρισμό και από την άλλη αποδείχτηκε άξια εκπρόσωπος της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  εφαρμόζοντας κατά γράμμα στο δήμο όλα τα αντιδραστικά μέτρα.
Εφάρμοσε κάθε πτυχή του νόμου Καλλικράτη, ανέχτηκε τα ψίχουλα που τις έδιναν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις τεράστιες περικοπές πάνω από 60%  , άφησε την ύπαιθρο χωρίς πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες, εφάρμοσε φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική , διεύρυνε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και όλα αυτά την ώρα  που τα εισοδήματά μας έχαναν   το 40% της αξίας τους. Τα σχολεία έμειναν χωρίς πετρέλαιο με  τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές, το οδικό δίκτυο στα χάλια του και τα νομικά πρόσωπα σε υπολειτουργία και ζητιανιά για να εξασφαλίζουν πόρους ή σε χαράτσια .
Ιδιωτικοποίησε την ανακύκλωση των σκουπιδιών και ετοιμάζεται ολοκληρωτικά να τα παραδώσει σε ιδιώτες με βαριές συνέπειες στο εισόδημα του λαού μας.
Εφάρμοσε και εφαρμόζει όλες τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης προσπάθησε και προσπαθεί να διευρύνει ακόμα και με εκβιαστικούς όρους το νέο φρούτο  για την Ελλάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων για να μαζεύει και να εκβιάζει ψήφους αφενός και αφετέρου να ξεπουλά στους ιδιώτες βασικές υπηρεσίες που αποτελούν υποχρέωση του δήμου και του δημοσίου γενικότερα.
Καλλιεργεί με το σιτιζόμενο ιερατείο που διαθέτει την άκρατη ρουσφετολογία, με τις κατατμήσεις στα έργα, με τον κύκλο μεγαλοεργολάβων, με τις πλάτες πότε στο Βερόπουλο, πότε στους μεγαλοιχθυοκαλλιεργητές τύπου ΝΗΡΕΑ, πότε στα LIDL πότε στην Digea με αιχμή του δόρατος ακόμα και τον πολιτικό εκβιασμό για αυτονόητα δικαιώματα όπως η συμμετοχή στην ενοικίαση δημοτικού , χώρου, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλπ.
Να Θυμάστε: 
Μπροστά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών θέλουν να ξεχάσουν ότι είστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι , υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενοι, να ξεχάσετε ότι τα προβλήματα δε χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, να ξεχάσετε την οργή σας, να ξεχάσετε τα κόμματα που τους στηρίζουν και που φταίνε για αυτά που τραβάτε σήμερα, να ξεχάσετε ότι ΠΟΤΕ δε στάθηκαν δίπλα σας στους αγώνες σας αλλά πάντα ήταν απέναντί σας, γι αυτό και στην κάλπη πρέπει να ρίξετε το θυμό σας, όλα αυτά που σας πλήγωσαν και σας πληγώνουν υπερψηφίζοντας τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε δήμο και Περιφέρεια.
Αρνούμενοι να σας καταθέσουμε δια μέσου ενός προγράμματος τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» – αυτό θα το πράξουν αυτοί που την άλλη μέρα τα ξεχνούν- σας καταθέτουμε δέσμευση αγώνα για πολύ συγκεκριμένους άξονες οι οποίοι αποτελούν και τη βάση για τα περαιτέρω.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
Διεκδικούμε άμεσα την επιστροφή των παρακρατημένων από τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση, που στο δήμο μας οι αντίστοιχοι πόροι αφορούν ποσό το οποίο ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πανελλαδικά ξεπερνούν από το 1994 τα 12 δις ευρώ.
Απαιτούμε τη θεσμοθέτηση στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού σταθερού ποσοστού στο 10% του προϋπολογισμού για την τοπική διοίκηση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες  των δήμων.(Σήμερα δίνεται μόλις το 2,6%)
Η εφαρμογή του ΕΣΠΑ να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες σε έργα Παιδείας, υγείας , πρόνοιας , πολιτισμού κλπ και όχι τις ανάγκες των μεγαλοκαρχαριών όπως προβλέπει η ΕΕ και οι δουλικές κυβερνήσεις της.
Άμεσα να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες, η πλουτοκρατία του τόπου, με 45% φορολογικό συντελεστή και να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας με άμεση κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Βασική μας θέση είναι να μην επιβάλλουμε κανένα πρόσθετο  φόρο ή τέλος, καμιά αύξηση σε ανταποδοτικά τέλη, αντίθετα να ανακουφίσουμε όλες τις λαϊκές οικογένειες εφαρμόζοντας τιμολογιακή πολιτική στα υπάρχοντα τέλη με κοινωνικά κριτήρια, με μειώσεις και απαλλαγές   σε ανέργους, ώστε ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με το δηλωμένο εισόδημά του. Γι αυτό θα προβούμε στις απαραίτητες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών και σε αυξήσεις στους έχοντες και κατέχοντες. (τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις κλπ)
Επίσης προτείνουμε σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» τη σταδιακή κατάργηση στα λαϊκά στρώματα των τελών όπως είναι τα τροφεία , τέλη για τον πολιτισμό, αθλητισμό με την μορφή συνδρομών.
Τα Ανταποδοτικά Τέλη καθαριότητας και φωτισμού να καταργηθούν σε κοινωνικούς φορείς όπως τα σχολεία, και σε κατηγορίες πληθυσμού όπως οι άνεργοι , οι μονογονεϊκές οικογένειες , οι πολύτεκνοι με κριτήριο το φορολογικό τους εισόδημα.

Αντίθετα προτείνουμε την αύξηση των Δημοτικών Τελών :
1) Στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για της τράπεζες , τα εμπορικά κέντρα ,τα μεγάλα σούπερ μάρκετ .
2) Αύξηση των τελών καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας.
3) Στο τέλος διαφήμισης.
4) Στα τέλη εκμετάλλευσης λατομείων αδρανών υλικών & βιομηχανικών ορυκτών.
5) Στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων στους εμπορικούς & βιομηχανικούς χώρους και στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ή clubs με αποδεδειγμένους υψηλούς τζίρους.


 Η λογική της ανταποδοτικότητας στις βασικές και αναγκαίες υπηρεσίες, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου είναι κοινωνικά απαράδεκτες .


ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Θεωρούμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, φυσικός πόρος και όχι είδος προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία, όπως γίνεται σήμερα με τα υπέρογκα τέλη για ένα μάλιστα κακής ποιότητας νερό. Η εμπορευματοποίηση του νερού, όπως και άλλων κοινωνικών αγαθών (ενέργεια, δασικές εκτάσεις) αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, των κυβερνήσεων και κομμάτων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 
Η κοινοτική οδηγία - πλαίσιο, του 2000, για τα νερά με την οποία εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία ήδη από το 2003, θέτει σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση της ζήτησης νερού σε αντιπαράθεση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για ύδρευση – άρδευση.
Στην πραγματικότητα, με το μανδύα της προστασίας του περιβάλλοντος, μεθοδεύεται η αύξηση της τιμολόγησης του νερού.
Όμως  η αύξηση της τιμής του νερού συμβαδίζει με τα σχέδια της πλουτοκρατίας σ' ολόκληρη την ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρότερες (ΔΕΥΑ). 
Αυτά υπηρετεί η ΔΕΥΑ Νήσων Αιγαίου και θα πληρωθούν από το Χιώτικο λαό, όπως δυστυχώς γίνεται.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε τη συγκρότηση Ενιαίου Κρατικού Φορέα Υδάτων για μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία. Στόχος είναι αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο να υλοποιήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και στο Δήμο Χίου βάσει μίας πολιτικής που αντιμετωπίζει το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα:
Μετατροπή της ΔΕΥΑΝΧ σε υπηρεσία ύδρευσης με μόνιμες προσλήψεις όπου χρειάζεται, μέσα από διαφανείς διαδικασίες (ΑΣΕΠ), χωρίς «συνεργασίες» με ΚΟΙΝΣΕΠ ή ΜΚΟ που λειτουργούν ως συγκαλυμμένα γραφεία ενοικίασης –εμπορίας εργαζομένων. 
Μείωση των τιμών του νερού σε όλους τους δημότες με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, άνεργες οικογένειες.
Άμεση κατασκευή  μικρών λιμνοδεξαμενών  και αποπεράτωση υπαρχόντων φραγμάτων (Κόρης Γεφύρι). Διασύνδεση των υποδομών (ταμιευτήρων και δικτύων). 
Αναβαθμίδες φυσικές ή τεχνητές σε ρέματα και σε χείμαρρους με σκοπό τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα (π.χ. Κλειδού – Τρυπατές – Νέα Μονή – Κορακάρης, Ολύμποι κλπ).
Αξιοποίηση πηγών πόσιμου νερού (Αμανή, κεντρική Χίος, Ναγός – Καρδάμυλα, Ν. Χίος) με κατασκευή υδροδεξαμενών για αποθήκευση και  κρατική επιδότηση  της οικιακής αποθήκευσης και χρήση κινήτρων (φουντάνες-μειωμένες τιμές). 
Κάθετη μείωση των τιμών στους οικισμούς που υδρεύονται από δικές τους πηγές.
Να προχωρήσει η τριτοβάθμια επεξεργασία του νερού του βιολογικού ώστε να διατεθεί για άρδευση.
Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, βελτίωση του δικτύου για μείωση των απωλειών νερού, συντήρηση των αντλιοστασίων και των υδατοδεξαμενών, πλήρης αποτύπωσή του.
Τακτικοί έλεγχοι ποιότητας του νερού ιδιαίτερα στις πηγές πόσιμου νερού και ενημέρωση των πολιτών
Έργα διευθέτησης των ομβρίων υδάτων ώστε να αποφεύγονται οι πλημμύρες στις γειτονιές ή περιοχές του δήμου. Αντιπλημμυρικά σε ρέματα, ή χείμαρρους όπως της Αγίας Ειρήνης στα Ταμπάκικα με συγκεκριμένα έργα κατά  μήκος του «Κάνδυλου»,μέχρι την εκβολή, στον «Αρμένη», «Κουφό», «Παρθένη» κλπ. 
Την προστασία των δασών και την ευεργετική υδρονομική επίδρασή τους, την αύξηση της φυτικής βλάστησης. Τη μετατροπή τους σε δημόσια περιουσία όλων των μεγάλων δασικών ιδιωτικών εκτάσεων, την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων. Ειδικότερα, τα περιαστικά δάση (Κλειδού, Ρεστά, Κορακάρης) που συνδέονται με το βασικό υδροφόρο ορίζοντα του νομού οφείλουμε να προστατεύσουμε απόλυτα, από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση (αποχαρακτηρισμοί, δόμηση κλπ).
Έλεγχος γεωτρήσεων προκειμένου να μην υπάρχει υπεράντληση. Προοπτική επικουρικής χρήσης των αφαλατώσεων σε σχέση με τους φυσικούς τρόπους εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα. 



ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Διαμόρφωση Περιφερειακού Σχεδιασμού, στα πλαίσια ενός  εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.  Ο σχεδιασμός να  υλοποιηθεί από το κράτος  και να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.  
Να εκλογικευτούν και να μειωθούν τα αντισταθμιστικά ποσά που πληρώνει ο λαός για τη διαχείριση απορριμμάτων, ξεπερνούν τις 700.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που αποτελούν μια δεύτερη φορολογία του λαού.  
Να χωροθετήσει άμεσα η κυβέρνηση (Συναρμόδια υπουργεία –αποκεντρωμένη διοίκηση - Περιφέρεια όπως έγινε  π.χ στην Αττική) τους αναγκαίους χώρους για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ταφής των απορριμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με βάση  τεκμηριωμένες επιστημονικοτεχνικά μελέτες,  χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο Χωροθετημένος ΧΥΤΑ να γίνει ΧΥΤΥ και να μελετηθεί αν και πώς θα βρεθεί και άλλος χώρος μετά την απώλεια του ΧΥΤΑ Καρδαμύλων με ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Να διασφαλιστούν με ευθύνη και δαπάνες του κράτους οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται για ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Σ.Δ.Α). Ένα Ο.Σ.Δ.Α πρέπει να περιλαμβάνει:  Α) Διαλογή στην πηγή.  Β) Σταθμό μεταφόρτωσης.   Γ) Μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων. Δ) Σχεδιασμός για προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών  σε κεντρική μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών  (Περιφέρεια η κέντρο).  Ε) ΧΥΤΥ.   ΣΤ) Μονάδα επεξεργασίας βιολογικών υπολειμμάτων.    
Να προχωρήσει παράλληλα η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που απέμειναν .
Απορρίπτουμε την καύση των απορριμμάτων και  κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου των υπηρεσιών καθαριότητας. 

Να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των νοσοκομειακών  αποβλήτων.
Καμία συμμετοχή των ιδιωτών στην ανακύκλωση. Ο Δήμος θα αναλάβει τη συγκεκριμένη δράση. Σχεδιασμός και εκπόνηση μελετών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, που είναι αναγκαία σε κάθε περιοχή. Χρηματοδότηση και στήριξή των δράσεων ανακύκλωσης (κάδοι, οχήματα και συμβολή στο λειτουργικό κόστος) εξ ολοκλήρου από δημόσιους πόρους.
Να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν ακόμη στη νομοθεσία διαχείρισης των αποβλήτων, στη βάση εξυπηρέτησης των πραγματικών λαϊκών αναγκών και όχι των επενδυτικών προσδοκιών και των άλλων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.    

Συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλο το δήμο και στα τοπικά διαμερίσματα, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας και τους  εργαζόμενούς της ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία και με μέσα-αγορά πρόσθετων κάδων αυτοκινήτων- και με προσωπικό. 
Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό  κλπ)

Προστασία περιβάλλοντος ποιότητα ζωής

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Χίου και της Ελλάδας,  έζησαν με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ  που θέλουν τη γη εμπόρευμα, τα δάση στην υπηρεσία της οικονομίας της αγοράς.  Αυτή την πολιτική υπηρετεί η Δημοτική αρχή Λαμπρινούδη ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υποστηρίζει πλαίσιο θέσεων και στόχων πάλης που ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες: 
1. Καμία αλλαγή χρήσης γης. Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η περιουσία ιδιωτικών εκτάσεων σε βουνά και δάση.
2. Κατά γράμμα τήρηση κατ' έτος όλων όσων αναφέρονται στην απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, που ομόφωνα ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνεργασία όλων των φορέων (Σχέδια πρόληψης, συντήρησης, κατάσβεσης). 
3. Για 5 χρόνια κανένα ανταποδοτικό τέλος σε ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό  στα πυρόπληκτα χωριά και σε μαστιχοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αγρότες που επλήγησαν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια. Καμιά φορολογία εισοδήματος τα επόμενα έτη μέχρι να ανακάμψουν, πάγωμα τραπεζικών δανείων.
4. Συγκεκριμένο σχέδιο αναδασώσεων, ανασχινώσεων σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τους επιστημονικούς φορείς (Παν/μιο Αιγαίου, ΑΠΘ κλπ). 
5. Ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων με μέσα περιφρούρησης και εμπλοκής τους στρατού για περιπολίες σε 24ωρη βάση τις επικίνδυνες μέρες (δυνατοί άνεμοι). 
6. Ένταση και ολοκλήρωση της Αντιπλημμυρικής προστασίας με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, αρχίζοντας από τις πιο επικίνδυνες περιοχές (Βέσα, Λιθί, Αρμόλια, Ολύμποι, Μεστά, Νέα Μονή- Αγ. Πατέρες κλπ).
7. Διάνοιξη –συντήρηση αντιπυρικών ζωνών σε καμένες και εναπομείνασες εκτάσεις. 
8. Ακύρωση των αποφάσεων για έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη και δασική γη όπως Ρόκας, Ιμπερτόλα, δυνητικά έργα που αφορούν Κορακάρη, Ρεστά- Κλειδού, που είναι στο μάτι του κυκλώνα. 
9. Να διεκδικήσουμε να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δημόσιας περιουσίας. 
10. Κάλυψη των περίπου 5000 θέσεων με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εποχιακών υπαλλήλων δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας. Δημιουργία πυροσβεστικών κλιμακίων στην Αμανή, Αιγνούσα, και ενίσχυση των υπαρχόντων σε Αρμόλια , Καρδάμυλα. Εκσυγχρονισμός των μέσων και οχημάτων της Πυροσβεστικής.  
11. Τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων σε θέματα πυροπροστασίας. 
12. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου και της Περιφέρειας για να ανταποκριθούν άμεσα στα αυξημένα καθήκοντα ανασυγκρότησης του νησιού και ανακούφισης των πληγέντων.
13. Σύνταξη του Δασικού κτηματολογίου πριν από το Εθνικό κτηματολόγιο, οριοθέτηση των Δασικών Οικοσυστημάτων (Δάση, Δασικές εκτάσεις υγροβιότοποι, προστατευόμενες περιοχές, Εθνικοί Δρυμοί, μνημεία της φύσης, κλπ). Σχεδιασμός χρήσεων γης.
14. Ριζική αντικατάσταση της δασικής νομοθεσίας, κατάργηση όλων των βασικών δασοκτόνων νόμων όπως ο   Ν.998/79, ο Ν.1734/87 (βοσκότοποι),   ο Ν. Ν. 3208/2003 που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ψήφιση νέου Νόμου με την αντίληψη ότι τα Δασικά Οικοσυστήματα είναι κοινωνικά αγαθά και ως τέτοια ανήκουν στο λαό.
15. Αποψιλώσεις των ρεμάτων που διασχίζουν αστικές και ημιαστικές περιοχές, σε τακτική βάση αφού αποτελούν εστίες κινδύνου για πυρκαγιές και όχι μόνο.
16. Διατήρηση και προστασία της Κλειδούς, με τα αγροτοδασικά χαρακτηριστικά που έχει, σε ενιαία πλέον σύνδεση με το Κορακάρη που πρέπει να παραμείνει αυστηρά δασική έκταση και να προστατευτεί από το δήμο  το θετικό γεγονός της άρνησης αποχαρακτηρισμού της περιοχής Κορακάρη από το ΣΤΕ προκειμένου να γίνει βορά στο εφοπλιστικό και επενδυτικό κεφάλαιο. Είμαστε αντίθετοι στις προοπτικές διάνοιξης λεωφόρων που τείνουν να καταστρέφουν δασικές περιοχές. Αντίστοιχη προστασία των δασών που κάηκαν και των περιπατητικών διαδρομών στην Αμανή και Πεληναίο και στο νότο Λιθί, Αγιος Γιώργης ,Μεστά.
17. Διεκδίκηση του προβλήματος της στάθμευσης πυροσβεστικών αεροπλάνων στο νησί έξι μήνες το χρόνο.
18. Αρνούμαστε τη δημιουργία οποιασδήποτε άλλης ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας στο δήμο μας καθώς και την επέκταση των υπαρχόντων μονάδων αφού θεωρούμε κορεσμένη την περιοχή μας. Λέμε όχι στις Περιοχές οργανωμένης Ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών που δεσμεύουν και ιδιωτικοποιούν τη θάλασσά μας διώχνοντας τους παράκτιους μικρούς και μεσαίους αλιείς.
19. Καμιά επέμβαση δομικού χαρακτήρα στις δυτικές και νότιες παραλίες του δήμου μας. Αρνούμαστε τις αναπτύξεις τύπου Καρφά ή τύπου Λαγκάδας με τις ιχθυοκαλλιέργειες ή τύπου Ναγού με την άναρχη δόμηση και ασυδοσία εφοπλιστών και λοιπών νεόπλουτων. Παραδεκτές είναι οι επεμβάσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς τους. 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ
Ανάδειξη του Κάστρου της Χίου, ως ενιαίου αστικού οικισμού με την αξιοποίηση των ιστορικών και πολιτιστικών του χαρακτηριστικών με προσαρμογή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε συνάρτηση με το ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον .  (Τζαμί, Πύργος Γκουλά, Λουτρά, Τάφρος κλπ) Δωρεάν επιδότηση για τη βελτίωση των υπαρχόντων κτιρίων και ακινήτων.
Ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Χίου σε ένα ενιαίο σύνολο Απλωταριάς, Βιβλιοθήκη Κοραή, το Γυμνάσιο, Αστική Σχολή, παλιά αρχοντικά κλπ με  αναπλάσεις οδών δημιουργία πρασίνου και σύγχρονη πεζοδρόμηση που θα παίρνει υπόψη της τα ΑΜΕΑ και ευάλωτες ομάδες και τις αντίστοιχες προτάσεις που έχουν καταθέσει.
Προώθηση μελέτης  χωροταξικού σχεδιασμού που θα έχει στο κέντρο του τις ανάγκες των κατοίκων και όχι την κερδοφορία των εμπόρων γης. Σ’ αυτά τα πλαίσια κρίνεται σκόπιμο η αγορά οικοπέδων με στόχο τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης σε προβληματικές περιοχές.
Σεβασμός της αρχιτεκτονικής και των χαρακτηριστικών του Κάμπου, των περιαστικών δασών, της παράδοσης των χωριών μας. Αδόμητο το σύμπλεγμα περιαστικών δασών Κορακάρης-Τρυπατές –Κλειδού και προστατευμένο
Όχι στην επέκταση του αεροδρομίου.
Προστασία και ανάδειξη των ιερών μας μνημείων, Νέα Μονή, Αγ. Πατέρες, Ανάβατος, Μονή Μουνδών, Αγ. Γάλας, Αγία Μαρκέλλα, Παναγία Βασιλικών κλπ. Διατήρηση του προσκυνηματικού τους χαρακτήρα με την ευρεία έννοια και όχι στη μετατροπή τους σε αξιοθέατα της  ανάπτυξης με κέντρο της το κέρδος των εχόντων και κατεχόντων.
Αναπλάσεις χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών, πλατειών, εκμετάλλευση του δασικού μας πλούτου ως χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία.
Ο προς διαβούλευση χωροταξικός σχεδιασμός, σχέδιο πόλης, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων με συνισταμένη την αποφυγή επώδυνων λύσεων ειδικά στις παρούσες συγκυρίες, που σημαίνει υπό αυτό το πρίσμα να εξετάζονται οι εισφορές σε χρήμα ή σε γη. Με αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε.



ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η  απομόνωση και η  εγκατάλειψη των ακριτικών νησιών από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις σηματοδοτούν τα  έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νησιώτες,  τόσο από τη μη δρομολόγηση πλοίων, όσο και από τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων.
Το πρόβλημα οξύνθηκε με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (Cabotage) με αποτέλεσμα οι εφοπλιστικές εταιρείες να δρομολογούν τα πλοία όποτε και όπου θέλουν για να κερδοφορούν, ενώ ταυτόχρονα καρπώνονται τεράστια ποσά από τις επιδοτήσεις και τα πανάκριβα εισιτήρια.
Τα ίδια ισχύουν και για τις αεροπορικές συγκοινωνίες.
Μεγάλες ευθύνες έχουν οι κατά καιρούς τοπικοί άρχοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείονται και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ως νεροκουβαλητές της εκάστοτε κυβερνητικής και φιλοεφοπλιστικής πολιτικής, αναμασούν τα ίδια επιχειρήματα χρόνια τώρα για την οικονομία της αγοράς, την πολιτική της  ΕΕ, κηρύττουν τον “ανένδοτο» με  εκκλήσεις προς τους εφοπλιστές και τις αεροπορικές εταιρείες, στην ουσία έχουν λειτουργήσει ως λαγοί των απαιτήσεών τους. 
Αυτή η κατάσταση,  έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των κομμουνιστών,  των συμμάχων τους και συμπορευόμενων μαζί τους , ότι μόνο ένας δημόσιος κρατικός φορέας, θα εξασφαλίσει σύγχρονα ασφαλή πλοία και αεροπλάνα, συστηματική εξυπηρέτηση των νησιών όλο το χρόνο, ικανοποιητικές αποδοχές στους ναυτεργάτες, φτηνά εισιτήρια και αξιοποίηση αλλά και ζωντάνεμα των ναυπηγοεπισκευαστικών υποδομών.
Γι αυτό λέμε ξεκάθαρα: Οι συγκοινωνίες σε θάλασσα, γη και αέρα πρέπει να αποτελούν δικαίωμα και δημόσιο αγαθό. Αυτά παλέψαμε ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ από το Δημοτικό Συμβούλιο!
Γι αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτουμε το παρακάτω  διεκδικητικό πλαίσιο, με αυτό θα πορευτούμε και θα παλέψουμε και ως δημοτική αρχή:
Σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά. 
Τακτική σύνδεση με Βόρεια Ελλάδα, με Θεσσαλονίκη και με τα άλλα Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.
Αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων όλο το χρόνο.
Μείωση 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια και κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια.
Κατάργηση του Ν.2932/2001. Όχι στην άρση του Cabotage που οδηγεί τους Ναυτεργάτες στην Ανεργία.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα Λιμανιών κι αεροδρομίων στο ΤΑΙΠΕΔ που πρέπει να είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
Εκσυγχρονισμός υπαρχουσών λιμενικών και αεροπορικών υποδομών στην προοπτική ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και ασφάλειας υπάρχοντος αεροδιαδρόμου και υποδοχής επισκεπτών. 
Αναβάθμιση λιμένα Μεστών ως πύλη που θα συνδέει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα και διαμετακομιστικό κέντρο με άλλες χώρες (Τουρκία).




  ΠΑΙΔΕΙΑ
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι μόνο αν ο λαός μας που υποφέρει από τις πολιτικές των κυβερνήσεων πότε ΝΔ, πότε ΠΑΣΟΚ ή και των δύο με διάφορα δεκανίκια τους, που τραβά τόσα βάσανα από τις διαταγές της ΕΕ, ενστερνιστεί πως η εκπαίδευση αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες και ότι δεν εμπορευματοποιείται ούτε και ιδιωτικοποιείται, μπορεί να δει άσπρη μέρα. Ειδάλλως, θα αγωνιστούμε για:
Οι παρακάτω  προτάσεις αποτελούν θέσεις αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου με τις οποίες έδωσε τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο:  
1. Κανένα κλείσιμο σχολείου α/μιας, β/μιας ή τμήματος στην γ/μια εκπαίδευση, καμιά συγχώνευση τάξεων και τμημάτων. Τα παιδιά μας δεν είναι δεμάτια ξύλα, αλλά άνθρωποι με ανάγκες!
2. Φροντίδα για εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών (κατασκευή – ανακατασκευή - συντήρηση σχολικών αιθουσών ή σχολικών μονάδων). 
Συγκεκριμένος σχεδιασμός, για τις επισκευαστικές ανάγκες όλων των σχολείων α/μιας και β/μιας σε πρώτη φάση που θα εξασφαλίζουν την αντισεισμική προστασία των κτιρίων και τη λειτουργικότητα , πριν από οποιονδήποτε άλλο σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων.
3. Ανέγερση Λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης, το οποίο θα ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους μαθητών της περιοχής αυτής που αναγκάζονται καθημερινά να διέρχονται από το κέντρο για να φτάσουν στη σχολική τους μονάδα.
4. Επίσπευση των έργων που χρονίζουν, απ΄ όπου κι αν αυτά χρηματοδοτούνται –ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ Σχολείων, Περιφέρεια- στο Γυμνάσιο Βροντάδου, στο Λύκειο Καλλιμασιάς, στο 1ο Γυμνάσιο Χίου με τα γνωστά προβλήματα, στο Λύκειο Καλαμωτής, στο Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων κλπ. Αναπαλαιώσεις των ιστορικών σχολείων π.χ. Αστική Σχολή Χίου-11ο Δημοτικό με ταυτόχρονη ενιαιοποίηση των χώρων, με μετατροπή της οδού Ζολώτα σε φυσική επέκταση της Αστικής Σχολής.
5. Απόλυτη προτεραιότητα στο πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.
6. Φροντίδα για την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων (αποχετευτικά έργα, αποστραγγιστικά έργα, έργα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, ηλεκτρολογικά, έργα διαμόρφωσης αυλείων χώρων, κλειστών χώρων άθλησης κ.λ.π).
7. Εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων  για τη λειτουργία τους (θέρμανση, καθαριότητα, μικροεπισκευές - συντήρηση). 
8. Κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αποκλειστικά από το δήμο χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των γονέων και επιπλέον χρηματοδότηση με τα έσοδα της πρώην σχολικής εφορίας και εσόδων από τα ενοίκια της μονομετοχικής ακινήτων του δήμου . Κατά την κατανομή των πόρων (λειτουργικά έξοδα) να  λαμβάνονται υπόψη αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και οι επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου για έκτακτες επιχορηγήσεις . Κανένας γονιός δε θα βάζει το χέρι στην τσέπη για λειτουργικές δαπάνες πετρέλαιο κλπ.
9. Λήψη απαραίτητων μέτρων για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών που δεν τα βγάζουν πέρα, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
10. Αξιοποίηση των τοπικών φορέων για συνεργασία και σύμπραξη με το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.
11. Λειτουργία, έστω  και άτυπα αλλά ουσιαστικά, υπηρεσίας παροχής ιατρικής φροντίδας και πρόληψης στο μαθητικό δυναμικό όλων των βαθμίδων Η πρόταση αυτή συνδυάζεται με την πρόσληψη τουλάχιστον δύο γιατρών μόνιμων με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που θα λειτουργούν όχι μόνο το δημοτικό ιατρείο αλλά και θα έχουν ρόλο προληπτικού ελέγχου στα σχολεία, σε σύνδεση πάντα με τους φορείς της δημόσιας υγείας που είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για την παροχή αυτών των υπηρεσιών που τις διεκδικούμε στο ακέραιο.
12. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις δομές των Ολοήμερων Προγραμμάτων των σχολείων, μια και κοινωνικοί αλλά και παιδαγωγικοί λόγοι συνηγορούν υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.  Η φτώχεια που βιώνεται σήμερα, από το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, οδηγεί τους γονείς να απουσιάζουν για πολλές ώρες από το σπίτι ενώ το παλιό οικογενειακό σχήμα που είχε ως μέλη τον παππού και τη γιαγιά τείνει να εκλείψει. Έτσι θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία του Δήμου με τα Ολοήμερα Προγράμματα Σχολείων της αρμοδιότητάς του. Ανταπόκριση στις κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες των πολιτών του όσο και στις εκπαιδευτικές και υλικοτεχνικές ανάγκες των Προγραμμάτων αυτών. Συνεισφορά του Δήμου, ανάλογα με τις επικρατούσες σε καθένα ανάγκες, όσον αφορά: 
1. Τη σύμπραξη στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων  είτε αυτά αφορούν μαθητές με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα είτε προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής του Προγράμματος.
2. Συμμετοχή στην εξεύρεση και διαρρύθμιση κατάλληλων χώρων για την υλοποίηση και λειτουργία του Προγράμματος.
3. Παροχή σίτισης αξιοποιώντας υπάρχουσες δομές του δήμου, παντοπωλείο, συνδικάτα κλπ, στους μαθητές των οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.
4. Διεκδίκηση σχετικών πιστώσεων για τη λειτουργία των παραπάνω Προγραμμάτων,
Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, θέση μας είναι να παραμείνει στο χώρο που σήμερα βρίσκεται μέχρι να εξευρεθεί μόνιμος χώρος (σχεδιάζεται ως τέτοιος το Κολέγιο), που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές (τεχνικές, εργασίας, υγιεινής, ασφαλείας) και μόνο τότε να μετεγκατασταθεί.
Τέλος πιστεύουμε στη διεκδίκηση μαζί με το κίνημα των εκπαιδευτικών για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών γενικής , ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση .



ΥΓΕΙΑ

Ανέγερση  ή επιδιόρθωση αγροτικών ιατρείων και πλήρης στελέχωσή τους με έμψυχο και άψυχο υλικό, και ιδιαίτερο βάρος στο πολυδύναμο ιατρείο στη Βολισσό και στο κέντρο Υγείας στο Πυργί.
Ίδρυση-ΚΑΠΗ  στο Βροντάδο, στην περιοχή Αμανής και στα Νότια  με ενιαίο κέντρο διαχείρισης λειτουργιών τους.
Διαμόρφωση των δημοτικών και άλλων δημόσιων χώρων του δήμου σε όλη του την έκταση ώστε να έχουν πρόσβαση εκεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ανήμποροι της τρίτης ηλικίας. Γενναία χρηματοδότηση των δράσεων των συλλόγων ΑΜΕΑ, ώστε να ανταποκρίνονται στο έργο που επιτελούν.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι παράλληλες δράσεις της δημοτικής μας αρχής πρέπει να είναι:
Η ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου για ενημέρωση των κινδύνων των ναρκωτικών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, στέγαση του Κέντρου σε δημοτικό χώρο και απόδοση του ποσού των 50000 ευρώ που είναι η συμβατική μας υποχρέωση.
Οργάνωση σε μόνιμη βάση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε γονείς –εκπαιδευτικούς –μαθητές πάνω στους κινδύνους των ναρκωτικών.
Στήριξη ηθική και οικονομική των πολιτιστικών σωματείων σε όλη την περιφέρεια του δήμου και η συμπαραγωγή μαζί τους πολιτιστικών δράσεων που θα αποτελούν το αντίβαρο στη σημερινή αθλιότητα των μεγαλοκαναλαρχών και της μαζικής υποκουλτούρας.
Δημιουργία  κέντρων νεολαίας όπου θα παρέχονται οι δυνατότητες καλλιέργειας του χαρακτήρα τους σε άλλες  πολιτισμικές βάσεις.
Οργάνωση σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας με στόχο την πρόληψη της μάστιγας των ατυχημάτων ιδιαίτερα στους χώρους της νεολαίας.
Μεταφορά της δομής του ΚΑΠΗ στο δήμο με ταυτόχρονη μεταφορά των εργαζόμενων με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα . 
Επιβάλλεται η ενδυνάμωση του Δημοτικού Ιατρείου, με μόνιμο προσωπικό, τουλάχιστον δύο γιατρών, η δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας, ειδικά στον κόσμο που είναι σήμερα ανασφάλιστος, άπορος, άστεγος, στους χιλιάδες μετανάστες. Η εκπλήρωση του ρόλου των Δημοτικών Ιατρείων απαιτεί την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, ιατρικό - παραϊατρικό - διοικητικό και την εξασφάλιση προϋπολογισμού για πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προώθηση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού από τον ίδιο το δήμο ΔΩΡΕΑΝ με προσλήψεις γυμναστών με μόνιμη και σταθερή απασχόληση, με οικονομική στήριξη των αντίστοιχων σωματείων ώστε να σταθούν στα πόδια τους χωρίς εναγκαλισμούς από διάφορους χορηγούς που προωθούν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, αλλά και  με την προϋπόθεση τα σωματεία να μην λειτουργούν ως ιδιωτικοί φορείς απαιτώντας συνδρομές απαγορευτικές για το βαλάντιο των δημοτών μας  και να μην διαθέτουν την επιχορήγηση για πληρωμές αθλητών.
Δημιουργία Δημοτικών αθλητικών ακαδημιών σε δωρεάν βάση και με αποκεντρωμένες λειτουργίες.
Προτεραιότητα για χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στους δημότες και μετά στα σωματεία.
Συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς φορείς για χρήση των εγκαταστάσεων από τα σχολεία.
Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε σχολεία και σε χώρους του δήμου.
Εκπροσώπηση στο ΔΟΝΑ εκτός από τα σωματεία και εκπροσώπων των μαζικών συλλόγων γυμναστών, εκπαιδευτικών κλπ.


Πολιτική για τον πρωτογενή τομέα

ΓΕΩΡΓΙΑ

Με σωστή διεκδικητική και αγωνιστική τακτική, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που έχουν συμβιβασθεί και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ή του έτερου πόλου, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των σύγχρονων τσιφλικάδων, μπορούμε να πετύχουμε πολλούς από τους παρακάτω στόχους.   Ολοκληρωμένο το όραμά μας όμως θα το δούμε μόνο μέσα σε συνθήκες Λαϊκής Εξουσίας όπου ο λαός μας θα είναι κύριος του μόχθου του. Τότε μάλιστα το ίδιο το κράτος θα διευκολύνει τους μαστιχοπαραγωγούς αναλαμβάνοντας το ίδιο τη συγκέντρωση και διάθεση της μαστίχας και των προϊόντων της.

Στήριξη των αγροτών μας στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και τη ΕΕ με στόχο την κατάργηση των συνεταιρισμών όπως την ΕΜΧ και τον έλεγχό τους από ιδιωτικές εταιρείες.
Άμεση αύξηση των αποζημιώσεων της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.
                   
1.   Κατάργηση της φορολόγησης και της τήρησης βιβλίων και στοιχείων από τους αγρότες, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΑ.ΣΥ. και των μπλόκων του αγώνα.
2.   Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων αγροτών από την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
3.   Διατήρηση της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ.
4.   Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
5.   Μείωση της τιμής του αγροτικού νερού.
6.   Μείωση των τιμών στα γεωργικά εφόδια και εργαλεία.
7.   Ανάπτυξη της παραγωγής και προώθηση της μαστίχας και των προϊόντων της         σε νέες αγορές   έτσι ώστε να φθάσουμε στο σημείο και οι   μικρότεροι παραγωγοί να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες από το προϊόν του μόχθου τους.
8.   Ολόπλευρη βοήθεια στους αγρότες για παραγωγή άλλων αγροτικών προϊόντων με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού σε φρέσκα και φθηνά αγροτικά προϊόντα   και προοπτικά την εξαγωγή τους. 
9.   Παροχή δωρεάν τεχνογνωσίας σε όλους τους αγρότες για τη βελτίωση της  παραγωγής τους.
10. Απαίτηση να σταματήσει ο διαχωρισμός τους σε αγρότες κατά κύριο και δευτερεύον επάγγελμα, που στοχεύει στο κόψιμο των ενισχύσεων και τελικά στο να τους πετάξουν από τη γη τους.
11. Μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50%, ως πυρόπληκτη περιοχή.
12. Προστασία από  τον εκφυλισμό της ποικιλίας του μαστιχόδενδρου από παράνομες εισαγωγές δενδρυλλίων.
13. Ένταξη των περιοχών γύρω από τα φράγματα στο πρόγραμμα απονιτροποίησης.
Όχι  στην υπέρογκη φορολόγηση της αγροτικής γης του Κάμπου που κληρονόμησαν οι κάτοικοί του κι ενώ έχει χαρακτηριστεί από το κράτος μοναδικό οικιστικό γεωργικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Τακτική συντήρηση των υπαρχόντων αγροτικών δρόμων ώστε να είναι προσβάσιμοι με σχετική άνεση και βελτίωση βατότητας με τσιμέντο όπου απαιτείται και είναι χρόνιο το πρόβλημα.
Παροχή ρεύματος σ’ εκείνες τις μάντρες που βρίσκονται κοντά στο δίκτυο ,  ώστε να βελτιωθούν και οι συνθήκες ζωής των κτηνοτρόφων μας και να προστατεύουν καλύτερα τα προϊόντα τους.
Τα υπάρχοντα υπόστεγα θα συντηρηθούν, θα αλλαχθούν οι στέγες τους που είναι από ανθυγιεινό υλικό και θα γίνουν και όποιες παρεμβάσεις υποδειχθούν από τους ίδιους με εμπλοκή και των αρμόδιων υπηρεσιών.
Δημιουργία δικτύου ύδρευσης και αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτική νερού που  αντιμετωπίζει τους κτηνοτρόφους ως βιομήχανους.
Τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από τους κτηνοτρόφους έναντι ενοικίων θα επιστρέφουν όλα σ΄ αυτούς με βάση τις προτάσεις τους.
Αντιμετώπιση της υπερβόσκησης και γενικότερα των ζημιών, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και το σύλλογο κτηνοτρόφων. Η ανανέωση της χλωρίδας μακροπρόθεσμα ωφελεί τους βοσκούς μας  που θα πρέπει  να κατανοούν τις δυνατότητες της περιοχής τους ώστε να αποφεύγεται η ερημοποίηση των περιοχών που οι ίδιοι δραστηριοποιούνται.  


ΑΛΙΕΙΑ

Παροχή άυλης αλλά και υλικής υποστήριξης, δηλαδή τεχνογνωσίας και κατασκευής υποδομών αντίστοιχα, για την υποστήριξη και την εξασφάλιση της υγιεινής και της ποιότητας των αλιευμάτων σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια.
Προστασία  των μικρών και αυτοαπασχολούμενων παράκτιων αλιέων από τις επιπτώσεις της κοινής αλιευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρνηση απόσυρσης της βιτζότρατας ως αλιευτικού εργαλείου.
Βελτίωση των υποδομών στα αλιευτικά καταφύγια, εκβαθύνσεις, φωτισμός, ψυγεία, συντηρήσεις κλπ , ώστε να γίνουν λειτουργικά και να παρέχουν άρτια εξυπηρέτηση στους ψαράδες μας.
Εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε τα αλιεύματα εισαγωγής να μη βαφτίζονται ντόπια.
Καμιά νέα αδειοδότηση για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων σε τονάζ και σε εκτάσεις.
Έλεγχοι στις ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες, ώστε να μην αλιεύουν άγρια ψάρια-με ειδικούς κύρτους- τήρηση των προδιαγραφών εγκατάστασής τους .  
Απαραίτητη κρίνεται η συμπαράσταση της εκάστοτε δημοτικής αρχής, απούσες είναι πάντα, στις διώξεις που γίνονται σε μέλη του σωματείου στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. 
Παροχή φτηνών καυσίμων για την εργασία τους, κατάργηση των περιορισμών ιπποδύναμης της μηχανής των σκαφών τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και βιοτεχνιών, που δεν καταφέρνουν να αντέξουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, την αναδουλειά και τα πολλαπλά χαράτσια, που προβλέπονται με τα μέτρα διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Σύμφωνα με τη δεύτερη έρευνα, που πραγματοποίησε μέσα στο χρόνο το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα βάλουν οριστικό λουκέτο ακόμα 40.000 επιχειρήσεις. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των μικρών επιχειρήσεων που θα πτωχεύσουν μέσα στο 2013 θα ανέλθει στις 90.000. Στις επιχειρήσεις αυτές αναλογούν περίπου 150.000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν.
Με βάση τα παραπάνω ως Δημοτική αρχή μαζί με το λαό και το κίνημα των ΕΒΕ θα εστιάσουμε στα:
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα χρέη χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και φτωχών ΕΒΕ προς τον ΟΑΕΕ.
Τη συνεχή φοροεπιδρομή, τα χαράτσια και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.
Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και το εξοντωτικό ωράριο για εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.
Επομένως θα παλέψουμε για:
Να σταματήσει η απελευθέρωση του ωραρίου - Συνεχές-υποχρεωτικό ωράριο των καταστημάτων έως 48 ώρες τη βδομάδα με τρία απογεύματα κλειστά - 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο για τους εργαζόμενους - Κυριακή υποχρεωτική αργία.

Κάθε αυτοαπασχολούμενος -μικρός ΕΒΕ να φορολογείται με βάση τα καθαρά του έσοδα (κέρδη), τα οποία προκύπτουν από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδά του, όπως αυτά προκύπτουν από τα παραστατικά στοιχεία και τα οποία καταχωρούνται στα βιβλία του και είναι υποχρεωτικά για όλες τις αγοραπωλησίες και τα άλλα έξοδα (ενοίκιο, φως, τηλέφωνο, κλπ.)
Κατάργηση της διαδικασίας περαίωσης και συνάφειας.
Φορολογικές ελαφρύνσεις για τα πρώτα τουλάχιστον πέντε χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της μικρής επιχείρησης. Παροχή αφορολόγητου ποσού για τον εκσυγχρονισμό της μικρής επιχείρησης
Αναγνώριση, υπό προϋποθέσεις, ως δαπάνης, στο ύψος του κατώτερου μισθού της ΣΣΕ, για την άτυπη απασχόληση ενός μέλους της οικογένειας
Μείωση  των δημοτικών φόρων στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους.
Τα καθαρά έσοδα (κέρδη), όπως προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία, τα μερίσματα των συνεταιρισμών φορολογούνται ως προσωπικό εισόδημα των μετόχων, συνεταίρων, με βάση τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων
Αφορολόγητο ατομικό όριο 15.000 ευρώ και οικογενειακό αφορολόγητο εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων. Ετήσια τιμαριθμοποίηση των ορίων
Τεκμήριο για αγορά μετοχών, μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ειδών πολυτελείας
Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα αναγκαία είδη λαϊκής κατανάλωσης
Φορολογική επιβάρυνση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των μεγάλων εισοδημάτων.
Επαγγελματική και λαϊκή στέγη
Εξασφάλιση από το κράτος, υποδομών, βιοτεχνικών πάρκων για την εγκατάσταση δραστηριοτήτων
12ετής Σύμβαση που ανανεώνεται υποχρεωτικά κάθε τρία χρόνια μετά τη 12ετία, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένης ιδιόχρησης. Το ύψος της αναπροσαρμογής του μισθώματος να μην ξεπερνάει το 0,75% του πληθωρισμού
Φτηνή κατοικία με ευθύνη του κράτους.
Χρηματοδότηση
Κατάργηση όλων των νόμων -ρυθμίσεων που επιτρέπουν την καταλήστευση από τις τράπεζες (πανωτόκια, ανατοκισμός, κλπ.)
Τα επιτόκια δανεισμού να μην υπερβαίνουν το ύψος του πληθωρισμού. Ειδικό χρηματοδοτικό καθεστώς που επιβάλλει όριο στα επιτόκια δανεισμού για υποδομές, εκσυγχρονισμό.


Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
   
Στο πρόσφατο παρελθόν στη Χίο έχουμε δύο σεισμούς  μεγέθους 6 Ρίχτερ, ο πρώτος στις 22 Μαρτίου 1881 με 3.600 νεκρούς και 1300 τραυματίες, και στις 23 Ιουλίου 1949 με μέγεθος 6,7 Ρίχτερ και ε νεκρούς και πολύ μεγάλες καταστροφές. . Αλλά και πρόσφατα  το 1979 και 1981 που ευτυχώς το επίκεντρο βρισκόταν στον υποθαλάσσιο χώρο και δεν προκλήθηκαν ζημιές.    Με βάση τα παραπάνω, για να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα προστασίας από τους σεισμούς  πρέπει κατά τη γνώμη  μας να οριοθετηθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες που θα αναπτύξουν αρμόδιοι επιστήμονες και φορείς :
   1.  Ελεύθεροι χώροι - χωροταξία – πολεοδομία.
   2.  Αντισεισμική θωράκιση κτιρίων - μετασεισμική αποκατάσταση  
   3.  Αντισεισμική προστασία χώρων στέγασης  Δημόσιων υπηρεσιών σχολικών χώρων και χώρων όπου φοιτά και διασκεδάζει η νεολαία.
   4.   Κατασκευές - Δημόσια Εργα.
    Η αντισεισμική θωράκιση περιλαμβάνει μέτρα Πρόληψης και Αποκατάστασης. Η Πρόληψη έχει δύο πυλώνες: Ενημέρωση - Ετοιμότητα και Αντισεισμικές Κατασκευές.
  Θα πρέπει  σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ή γειτονιά κατοίκους  να δημιουργηθούν:
Α) Ομάδες  Αμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) από που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη γειτονιά, να αποτελούνται από 4 άτομα, ένα μηχανικό, ή άλλο σχετικό επιστήμονα, ως επικεφαλής, ένα γιατρό-νοσοκόμο/α, και δύο άτομα που μπορούν να κάνουν     χειρωνακτική εργασία. 
 Β)  Ενας σύνδεσμος ιδιοκτητών και χειριστών μηχανημάτων δομικών έργων, ακόμη και γεωργικών μηχανημάτων. Θα καταγραφούν οι διευθύνσεις, τα τηλέφωνά τους και τα διατιθέμενα μηχανήματα, με περιγραφή του τι μπορούν να προσφέρουν σε περίπτωση ανάγκης (σεισμού ή και σεισμού σε συνδυασμό με πυρκαγιά.
   Με δεδομένο  το ότι καλύτερο είναι να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις   για ουσιαστική κρατική στήριξη και γενναία χρηματοδότηση - από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τα παρακρατηθέντα έσοδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης - για την αντισεισμική προστασία και την ενίσχυση των Δημόσιων Φορέων που είναι αρμόδιοι στην κατεύθυνση αυτή, και καλούμε όλους να συμπορευθούν μαζί μας.   


  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Θεμέλιος λίθος για την κίνησή μας αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματός μας είναι η δραστηριοποίηση του λαού μας, η ενεργός στήριξη των πρωτοβουλιών και δράσεων της δημοτικής αρχής, η κριτική στάση απέναντί τη, η αγωνιστική στάση και δράση του καθενός εξ ημών. Γι αυτό και στόχοι μας είναι:
Η κάθε δημοτική ενότητα και κοινότητα να λειτουργεί με ένα μίνιμουμ δικό της προϋπολογισμό, για να μπορεί να προγραμματίζει και να εκτελεί ζωτικά γι αυτήν έργα.
Η πραγματοποίηση δύο τακτικών λαϊκών συνελεύσεων κατ’ έτος απολογιστικού-προγραμματικού και αγωνιστικού χαρακτήρα ταυτόχρονα. Οι αποφάσεις τόσο των τακτικών λαϊκών συνελεύσεων όσο και των έκτακτων θα είναι δεσμευτικές για το δημοτικό συμβούλιο.
Διενέργεια δημοψηφισμάτων για κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν το δήμο μας επίσης δεσμευτικού χαρακτήρα.
Η διεκδίκηση της απλής και ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος και για τις τοπικές και για τις γενικές εκλογές.


Συνδημότες –ισσες.
Με τις παραπάνω προγραμματικού χαρακτήρα σκέψεις δεν διεκδικούμε την τελειότητα. Άλλωστε είναι ανοιχτές αυτές οι σκέψεις σ’ εσάς για να τις αγκαλιάσετε ,να τις συμπληρώσετε και να τις κάνετε καλύτερες. Πάνω απ’ όλα όμως η υλοποίησή τους εξαρτάται από το δικό σας αγωνιστικό παρόν, από τη δική σας διεκδικητική στάση και παρέμβαση. Δεν είμαστε ούτε σωσίες ούτε μεσσίες .
 Η πείρα της κίνησής μας είναι δεμένη  με την κατανόηση του γεγονότος ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ. Με το λαό μας θέλουμε να συμπορευτούμε, με το λαό μας θέλουμε να σμίξουμε ανεξάρτητα αν ψήφιζε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ σε μια λαϊκή συμμαχία που θα αποφασίζει να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, να κερδίσουμε τα αυτονόητα και με τελικό σκοπό να βγούμε από τη σαπίλα, να πάψουμε να θυσιάζουμε ολόκληρες γενιές για τα καπιταλιστικά τους κέρδη, να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Αυτό είναι το βάθος και πλάτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σ’ αυτόν τον κόσμο απλώνει και το ΚΚΕ το χέρι και όχι σε κάποιες κινήσεις κορυφών και πολιτικών παζαριών που βάζουν στη γωνία το λαό. Το πλάτεμα ενός κόμματος ή ενός ψηφοδελτίου δεν κρίνεται από το πλήθος των συμμετεχόντων σ’ αυτό, αλλά αν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού, τις ανάγκες του και τα οράματά του και όχι το πόσο και πώς  τον κοροϊδεύει με επίπλαστες συμμαχίες και συγκολλήσεις σε βάρος του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αισιόδοξοι γιατί προσπαθούμε να πράξουμε το καθήκον μας, γιατί πιστεύουμε ότι ο λαός μας με όλα αυτά τα δεινά είναι πιο σοφός, στο να βλέπει καθαρά τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες.
Αξίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια να γίνει πρώτη δύναμη , δύναμη διοίκησης, γιατί είναι η δύναμη του δίκιου, η δύναμη που εκφράζει τις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες, η δύναμη που μπορεί να μετατρέψει δήμο και περιφέρεια σε κάστρα αντίστασης, υπεράσπισης και αντεπίθεσης των λαϊκών συμφερόντων.
Γι αυτό και σας καλούμε ως ΛΑΣ, ως ΚΚΕ, να πυκνώσετε τις γραμμές μας, το ψηφοδέλτιό μας, να ψηφίσετε και στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές αυτούς που στέκονται πλάι σας, αυτούς που δηλώνουν εξαρτημένοι, δεσμευμένοι από τα πάθη της ζωής σας, γιατί είναι και δικά Μας πάθη. 

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, 
ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου