Print

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ψηφίσατε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρατάξεις της ΕΕ, τα κεφάλια μέσα!!!



Για το Υπουργείο Παιδείας οι αριθμοί μετρούν περισσότερο από τον άνθρωπο!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια αλλά και τακτική του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο με κοινή υπουργική απόφαση που έχει προωθηθεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβαίνει στον υποβιβασμό, από εξαθεσίων σε πενταθέσια, των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων χωρίς να ενημερώνει επίσημα τις υφιστάμενές  υπηρεσίες για τις προθέσεις του.
Η Παιδεία μας δεν είναι δυνατόν να μπει σε ψυχρά τεχνοκρατικά και αριθμολάγνα καλούπια μια και αποτελεί λειτουργία διάπλασης ανθρώπινων υπάρξεων και όχι μαγειρέματος αριθμητικών στοιχείων και αδρανούς ύλης.
Καταγγέλλουμε την πολιτική διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας και το σχεδιασμό ιδιωτικοποίησής της βάσει εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων εντολοδόχων της, η οποία άρχισε ήδη με την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού της και των υποδομών της.
Καλούμε το λαό να επαγρυπνεί και να αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε ύποπτη ενέργεια που θα μπορούσε να συμβάλει στη αποδόμηση ενός από τα  σπουδαιότερα αγαθά του ανθρώπου, την Παιδεία. Δηλώνουμε τη διαρκή στήριξή μας και το βροντερό μας παρόν σε κάθε αγώνα τους ενάντια σε τέτοιου είδους  πολιτικές τακτικές του Υπουργείου Παιδείας, για το οποίο οι αριθμοί βαραίνουν πιο πολύ από τα παιδιά μας και διαμηνύουμε κατηγορηματικά ότι την αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να τη βάλουμε ενέχυρο, για να πετύχει τους σχεδιασμούς του.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα γονιών και μαθητών των δύο σχολείων και τους καλούμε να τιμωρήσουν σκληρά τη συγκυβέρνηση που κλείνει σχολεία και διώχνει δασκάλους τόσο στην κάλπη της ευρωβουλής, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, όσο και στην κάλπη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, ρίχνοντας μαύρο και στους δύο μονομάχους, που τους άρπαξαν την ψήφο την πρώτη Κυριακή και τώρα σιωπούν ένοχα, όπως θα σιωπούν κάθε φορά στο μέλλον, αλλά θα είναι πλέον αργά!
Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλευρό τους.
Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου
21-05-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου