Print

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση, αν δεν είναι έρμαιο των αφεντικών του...

1. Σχόλιο τύπου για τη έκδοση του ΦΕΚ υποβιβασμού των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων 


Σήμερα 28-05-2014, στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, με μια δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων, των γονέων, των δασκάλων και των ίδιων των μαθητών που μετατράπηκε σε  μήνυμα οργής ενάντια των συγκυβερνόντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μακελεύουν κατ΄ εξακολούθηση ολόκληρο το λαό, εφαρμόζοντας τις  πολιτικές της Ε.Ε. και του ευρωμονοδρομου, αδιαφορώντας για τις τύχες μας.
Τη δεύτερη μέρα μετά τις εκλογές -26 του Μάη 2014- και χωρίς αναστολές προχώρησαν στην έκδοση του ΦΕΚ 1329/26-05-2014, με το οποίο υποβιβάζονται μεταξύ άλλων και τα σχολεία των Νενήτων και της Καλλιμασιάς, παρά τις προεκλογικές  διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.
Στην διαμαρτυρία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αλλά και νεοεκλεγμένοι, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της υποβάθμισης των παραπάνω σχολείων. Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιώργη Αμπαζή, ο οποίος  με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου αλλά και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τόνισε εμφαντικά ότι:
·      Η δυναμική αυτή διαμαρτυρία δεν έχει σκοπό τη έκφραση ευχών και εκκλήσεων προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές αλλά να ξεκαθαρίσει ποιος υπερασπίζεται το λαό μια  και η υποβάθμιση των σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς δεν είναι τυχαία επιλογή, αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αποδόμησης της εκπαίδευσης του τόπου μας, της ζωής, της παραγωγής και του πολιτισμού.
·      Θεωρώντας σαν δύο από τους τρεις πυλώνες της μαστιχοπαραγωγής του νησιού μας αυτά χωριά, η υποβάθμιση των σχολείων τους  θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
·      Η υποβάθμιση των εν λόγω σχολείων δεν αποτελεί θέμα απώλειας δύο θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών, αλλά θέμα ύπαρξης των ακριτικών νησιών, μια και είναι μέρος του  όλου σχεδίου του μνημονίου, που ψήφισαν και οι δυο Χιώτες βουλευτές κ. Κ. Τριαντάφυλλος  και Κ. Μουσουρούλης.

Ακολούθησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου με παρουσία αρκετών στελεχών της ΛΑ.Σ. Δόθηκε ρητά και κατηγορηματικά η θέση της ΛΑ.Σ. ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να λήξει σ΄ αυτό το σημείο και ότι στη διαδικασία δρομολόγησης νέων αγώνων που είναι ήδη προγραμματισμένοι θα βρεθούμε στο πλευρό τους με τη ενεργό συμμετοχή μας.-

 


2. Καταγγελία για την έκδοση του ΦΕΚ υποβιβασμού των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων
Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα έτσι την επομένη των εκλογών, δείχνοντας το συνειδησιακό παχυδερμισμό και την αναλγησία που διακρίνει μόνο εντολοδόχους και διαχειριστές ανθρώπινων ζωών, εξέδωσαν τελικά το ΦΕΚ 1329/26-05-2014 με το οποίο υποβιβάζονται μεταξύ άλλων 128 σχολείων και τα Δημοτικά Σχολεία της Καλλιμασιάς και των Νενήτων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισημαίνει την κατάντια των συγκυβερνόντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να βλέπει σαν αριθμούς τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας αλλά και αυτήν των παιδιών μας.
Απ΄ ό,τι φαίνεται, οι «οικονομικές συγκλίσεις», η «κανονικότητα» της χώρας σε μια Ευρώπη των ολίγων, όντας ενάντιες και ασύμφορες με το μέλλον των παιδιών μας, δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν με αυτό.
Βεβαίως το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης  Μαΐου στη Χίο, βοήθησε στη συνέχιση των έργων και ημερών τους, μια και φάνηκε να τους επικροτούμε για  όσα έκαναν για μας, χωρίς εμάς.
Απαξίωσαν την πρωτοφανή αντίδραση της  κοινωνίας μπροστά στην υποβάθμιση δυο θαλερών και υγειών σχολικών μονάδων -Καλλιμασιάς και Νενήτων-  προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προθέσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. για διάλυση και εξαφάνιση της δημόσιας παιδείας.
Καταδικάζουμε την απόφαση της συγκυβέρνησης, δηλώνοντας έμπρακτα και σε κάθε τόνο τη συμπαράστασή μας στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους φορείς προκειμένου να μη σταματήσει εδώ ο αγώνας, αλλά να συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του, όσα εμπόδια κι αν βρεθούν, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα είναι στο πλευρό τους έτοιμη από καιρό, για κάθε αγώνα, για κάθε πάλη, για κάθε διεκδίκηση.-
28-05-2014

ΦΩΤΟ: http://kallimasia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου