Print

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Προς Χιακή Συμπολιτεία-Συριζα: Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου



Με αφορμή τη συνέντευξη της «Χιακής Συμπολιτείας»-ΣΥΡΙΖΑ  και τα ερωτήματα που έθεσε και προς τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.       Είναι πολιτικά θετικό το γεγονός ότι κατέληξαν στη Χιακή Συμπολιτεία πως στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ- κοτσακικό ΠΑΣΟΚ, μιας και όλοι θυμόμαστε στις δυο πρώτες ιδρυτικές συναντήσεις τους  να παίζουν την Κολοκυθιά αν είναι ΣΥΡΙΖΑ, δίκτυο , ενεργοί πολίτες ή κάτι άλλο.
2.       Πάει πολύ να ρωτούν εμάς για τις Συμπράξεις Δημόσιου –Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) ή για τα άθλια ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας από το  ΤΑΙΠΕΔ,  όταν ο πολιτικός τους φορέας μπαινοβγαίνει στα γραφεία των Ομπάμα, Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, Κομισιόν , Σουλτς, Γιούνγκερ και λοιπών εκπροσώπων του πιο επιθετικού κεφαλαίου , που ευθύνεται για την κατάντια μας, όταν ο κ. Τσίπρας προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και δίνει όρκους πίστης με τις γνωστές κωλοτούμπες στον καπιταλισμό. Βιάζονται να κουνάνε σε μας το δάκτυλο αφού αν γίνουν κυβέρνηση,  τότε θα ανακαλύψουν  το υγιές ΤΑΙΠΕΔ και τις υγιείς συμπράξεις με τους καπιταλιστές . Το έργο το έχουμε ξαναδεί  και μάρτυρες έχουμε:
Το 2008 ο Δήμος Πρέβεζας, συνεργασία ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ, με δήμαρχο το Μιλτιάδη Κλάπα(ΣΥΝ) πήρε απόφαση να εκχωρήσει  για 99 χρόνια δημοτικό οικόπεδο για την  ανέγερση νοσοκομείου  στο υπουργείου Υγείας, ανέγερση μέσω ΣΔΙΤ που για 30 χρόνια παρέδιδε το νοσοκομείο σε ιδιώτη, για να οδύρεται αργότερα ως άλλη Μαγδαληνή , ότι εξαπατήθηκε. Η τότε παράταξη του ΚΚΕ, «Δημοτική Συσπείρωση», δεν  είχε εξαπατηθεί…
«Δεν συμφωνούμε με τη γενική εκποίηση όσο-όσο που διαπράττει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ξεπουλούν το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό, αφού το απαξίωσαν συστηματικά. Έδωσαν τον ΟΠΑΠ σε τιμή εξευτελιστική. Βγάζουν στο σφυρί τα νερά και άλλα δημόσια αγαθά. Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι ιδιωτικοποίηση, είναι κακοποίηση». Έτσι απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στο ερώτημα της «Real news», 16/3/2014. Συμπερασματικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει όχι τις κακοποιήσεις, αλλά τις ιδιωτικοποιήσεις. Ας ρωτήσουν τον κ. Κοτσακά που τους στηρίζει , κάτι ξέρει από αυτά!
3.       Και στην Περιφέρεια και στο Δήμο της Χίου η Λαϊκή Συσπείρωση αντιτάχθηκε και πάλεψε μέσα και έξω από το Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο και για τις Ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και ενάντια στα ΣΔΙΤ-μάλιστα στον πρώην δήμο Ομηρούπολης απέτρεψε την προοπτική για τις νέες αίθουσες  Γυμνασίου –Λυκείου μέσω ΣΔΙΤ που σκεπτόταν η διοίκηση της ΝΔ. Έδωσε δείγματα γραφής και στις επεκτάσεις των πολυκατάστημάτων Βερόπουλου και LIDL  και στην ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση της  DIGEA των υποσταθμών του Δήμου και στη χρήση των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων από το δήμο, που αποτελούν επί της ουσίας εργαλεία εκμετάλλευσης των εργαζομένων και διασπάθισης  δημόσιου χρήματος. Αντιλαμβανόμαστε ότι στη «Χιακή Συμπολιτεία»- ΣΥΡΙΖΑ  δεν τα γνωρίζουν, γιατί απλά  εκτός από το γεγονός ότι προσκυνούν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ, ήταν και ΑΠΟΝΤΕΣ όλο αυτό το διάστημα σε αντίθεση με τη Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου