Print

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Νέο χτύπημα από τη συγκυβέρνηση στις λαϊκές οικογένειες.



Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
 
Χιονοστιβάδα  αν και μεσούντος του θέρους δημιουργούν  τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών,   ειδικά ενόψει της λειτουργίας της νέας χρονιάς.
Προβλήματα  έλλειψης προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού, υστέρηση στις υποδομές, μη δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των αιτήσεων  και φυσικά τα  τροφεία,  είναι τα κυριότερα που  μπορούμε να σημειώσουμε ότι βασανίζουν και ταλαιπωρούν τους γονείς σήμερα.

Προβλήματα που, ως  Λαϊκή Συσπείρωση,  τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία του Ν.Π. και μετά, σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύαμε, και προβάλλαμε, είτε με ανακοινώσεις είτε με παρεμβάσεις είτε με καταγγελίες τόσο στο Ν.Π., όσο και στο Δημ. Συμβούλιο, αλλά και στον τύπο και στις συναντήσεις μας  με τους γονείς. Πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση στη βουλή, για να πάρει τις απαντήσεις που δείχνουν την κυβερνητική κατρακύλα και την όξυνση του προβλήματος για τις λαϊκές οικογένειες, αφού χιλιάδες θα αποκλειστούν και φέτος από το πρόγραμμα, ενώ όσοι «τυχεροί» κερδίσουν μια θέση ενδεχόμενα να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το μειωμένο προϋπολογισμό.

Η μόνιμη στάση και θέση μας ότι με την  δυναμική διεκδίκηση και τον αγώνα μόνο μπορείς να πετύχεις, έρχεται και επιβεβαιώνεται.
Μόνο με έγγραφα αιτήματα, που σαν «έπεα πτερόεντα»  μεταφέρονται από γραφείο σε γραφείο, στους  τόπους της κυβερνητικής πολιτικής,  δεν έχουν αποτέλεσμα  και σήμερα εισπράττουμε το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκαν τα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού, αιτήματα που κι αυτά κατατέθηκαν την τελευταία ώρα από τη διοίκηση του νομικού προσώπου, αφού αλλού έβλεπαν και βλέπουν, κατά ΚΟΙΝΣΕΠ μεριά.

Από τον καιρό που οι Παιδικοί Σταθμοί, ήλθαν στον Δήμο είχαμε σημειώσει  το πρόβλημα ότι χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει  σε  μια  λειτουργία  σωστή, ορθολογική και συμβατή με τις απαιτήσεις  των γονιών και των παιδιών.
Δεν αρκεί  να θεωρείς τους σταθμούς απλούς χώρους «φύλαξης»των παιδιών ή των βρεφών, και να διαχωρίζεις τη φροντίδα, την ανάπτυξη της ψυχής, την  διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες και να απαιτηθούν :

·   Να παρθούν μέτρα για να ενισχυθούν 100% με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι κοινωνικές δομές, οι οποίες πρέπει να είναι μόνιμες, με μόνιμους εργαζόμενους, να μην πληρώνει κανείς ωφελούμενος, δηλαδή να είναι δωρεάν και να αντιμετωπίζουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν για τον παιδικό πληθυσμό, τα ΑμΕΑ και τους ηλικιωμένους.
·   Οι όποιες συμβάσεις να είναι  τουλάχιστον  11μηνες για τους σταθμούς, ώστε να καλύπτουν όλο το έτος, με διεκδικητικό πλαίσιο και κινητοποιήσεις, κατ΄ εξαίρεση  των όποιων νόμων και διατάξεων, αφού τα προβλήματα είναι τεράστια.
·   Αύξηση της χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου 
·   Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό.
·   Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
·   Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες μέχρι την κατάργησή τους .
·   Καμιά οικονομική επιβάρυνση για  παιδιά ανέργων, πολύτεκνων και ΑμΕΑ.
·   Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
·   Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.

Τα παραπάνω απαιτούν αγώνα από τους γονείς, ξεσηκωμό από τις λαϊκές οικογένειες, καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο θα υψώνεται και η ελπίδα στον τόπο μας διαφορετικά το τίμημα θα είναι ακόμα πιο βαρύ. Ο λαός επιτέλους πρέπει να κάνει το «κουμάντο» του!

26-06-2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου