Print

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου: Γόνιμη από πολλές πλευρές η περιοδεία του Στρατή Κόρακα, Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΟΝΙΜΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στα  πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου στη Χίο, προκειμένου  να παραστεί ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη των Μάρκου Σκούφαλου και Γιώργη Αμπαζή,  πραγματοποιήθηκε περιοδεία την Τετάρτη 8-10-2014 και  την Πέμπτη 9-10-2014 στους παρακάτω  χώρους δουλειάς εργαζομένων:
Επίσκεψη στις εργατικές λαϊκές κατοικίες της περιοχής Σαρακήνας. Συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ, με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών, με τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου,  επίσκεψη στο χώρο υποδοχής προσφύγων του Δήμου, στην κοινωνική δομή του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι». Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη για το μεταναστευτικό και την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου – Ικαρίας. Την Πέμπτη, δόθηκε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου.

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν οι Στ. Κόρακας, Γ. Αμπαζής και Ευγενία Κώτη. Τονίστηκε  ότι η  πολιτική της συγκυβέρνησης έπληξε σοβαρά τα λαϊκά στρώματα. Βαρύνουσα διάσταση δόθηκε στο ρεύμα Ελλήνων οικονομικών μεταναστών προς άλλες χώρες, που είναι μια αιμορραγία για την Ελλάδα.

Οι παροχές υγείας να βρίσκονται στα όρια του μη υπαρκτού, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, με Κέντρα Υγείας αποδυναμωμένα και προσωπικό να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα υποβάθμισης που αντιμετωπίζουν η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου  και το ΚΕΦΙΑΠ. Χαρακτηριστική ήταν η φράση, όσον αφορά τις παροχές υγείας σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία: «να ζυγίζουν τη ζωή μας και όχι να τη μετρούν με αριθμούς».

Οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που με το υψηλό τους  κόστος και τη συχνότητα των δρομολογίων, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στη μετακίνηση του νησιώτη προς  το κέντρο και την περιφέρεια, σημειώνοντας ότι μόνο με ένα Δημόσιο Φορέα Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών Συγκοινωνιών θα μπορούσε να μπει φρένο στα  πανάκριβα εισιτήρια, στα δρομολόγια  και στις τεράστιες επιδοτήσεις οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα  για το λαό.

Για την επίσκεψη στη ΔΕΥΑΧ, στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος εκ μέρους της ΛΑΣ Δήμου Χίου, αναφέρθηκε ότι η μείωση των μισθών των εργαζομένων ήταν μεγάλη, ενώ οι συνθήκες εργασίας τους  είναι δύσκολες και επικίνδυνες. Επίσης ότι πολλοί από αυτούς δουλεύουν για χρόνια με  μπλοκάκι, πράγμα που θεωρείται ως σχέση εργασίας ομηρείας.

Για το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα ανθρωπιστικό και αιχμής, με κύριους ενόχους την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ  που εξόπλιζαν όλο αυτό τον καιρό τους τζιχαντιστές, ώστε να έχουν έδαφος επεμβάσεων, θεωρήθηκε  ότι είναι απαραίτητη η εξεύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων υγιεινής  και ιατρικής περίθαλψης για  το διάστημα παραμονής τους στο νησί, επερχομένου και του χειμώνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η συλλογική δράση μέσω των σωματείων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι είναι επιβεβλημένο να πάρει τη ζωή του στα ίδια του τα χέρια, να ορθωθεί και να απαιτήσει τον πλούτο που του άρπαξαν.  Απαραίτητη όσο ποτέ είναι και  η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους δίνοντας το χέρι σ΄ όποιον σηκώνεται.-
Χίος, 10-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου