Print

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτική Αρχή Χίου: Ανακόλουθη επιμένει στην ίδια ρότα!

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ- ΕΚΤΕΘEΙΜΕΝΟΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αυταπάτες για τη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπρινούδη, για τη διγλωσσία της και τον πολιτικαντισμό της, δεν είχαμε.
Έφτασε όμως στο σημείο μέσα σε ένα μήνα να ανατρέπει αυτά που ψήφισε στο προηγούμενο διάστημα με αφορμή τη μήνυση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιου Δήμαρχου Μάρκου Σκούφαλου, με αφορμή τις πολιτικά σκανδαλώδεις και όχι μόνο συμβάσεις, με τις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις(AKMH, ΠΑΝΔΩΡΑ)

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

 Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου πιστεύει ότι τα προβλήματα της υγείας δεν έπεσαν από τον ουρανό, δεν είναι ξεκομμένα από την γενικότερη επίθεση που δέχεται  ο λαός μας, η λαϊκή οικογένεια από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ.
 Τα προβλήματα αυτά βάζουν επί τάπητος την ενότητα όλων των εργαζομένων  στο χωράφι, στο γιαπί, στο γραφείο, στο σπίτι, στα μαγαζιά, στην ξηρά και στη θάλασσα,  αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εν ενεργεία ή συνταξιούχων. Την ενότητα που πραγματικά ενώνει και όχι την επίπλαστη ενότητα συγκεκριμένων ηγεσιών, είτε λέγονται πολιτικές, είτε συνδικαλιστικές, που  επιθυμεί να εγκλωβίσει το λαό στο δίλημμα να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Και πάλι δικαιώθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, παρά την γκαιμπελική προπαγάνδα!



ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΥΡΑ

Στο αρχείο έθεσε ο αντιεισαγγελέας Χίου και τις άλλες μηνύσεις του κ. Μήτσουρα εναντίον των στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης και της εφημερίδας «Πολίτης».
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο κατήφορος τον οποίο ακολουθεί ο συγκεκριμένος κύριος, που έχει μετατρέψει την ιστοσελίδα του Chios  Press σε επίσημο όργανο γκαιμπελικής προπαγάνδας σε βάρος του υποψήφιου Δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Χίου Μάρκου Σκούφαλου και Γιώργη Αμπαζή αντίστοιχα.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αλλά δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι για την περίπτωσή του.
Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε: Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν τρομοκρατούμαστε, Δεν φοβόμαστε ούτε τον ίδιο ,ούτε όσους βρίσκονται πίσω του, μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας. Ωστόσο τον ευχαριστούμε για την αρνητική διαφήμιση, που όμως δεν παύει να είναι διαφήμιση και μάλιστα δωρεάν!

25-2-2014

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζει ακάθεκτος να ασχημονεί ο κ. της CHIOS PRESS...



Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν…

Συνεχίζει την επίθεσή του ο κ. Μήτσουρας, αυτογελοιοποιούμενος, ενάντια στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ Μάρκο Σκούφαλο, κατηγορώντας τον γιατί ζήτησε την οικονομική αποζημίωση της δικηγόρου του από το Δήμο, για τη μήνυση που ο ίδιος του κατέθεσε!
Ο Μάρκος Σκούφαλος καταμηνύθηκε από τον κ. Μήτσουρα για πολιτική του τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και όχι για προσωπικούς λόγους, για να το καταλάβει αν μπορεί,  όχι για τα χωράφια τους!  Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που διώκονται ποινικά καλύπτονται νομικά από το Δήμο όπως κατ’ επανάληψη έχει γίνει στο παρελθόν, τόσο με το νυν Δήμαρχο, όσο και με σειρά πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κατά το παρόν και παρελθόν!

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Κρείττον το σιγάν" κύριε αντιδήμαρχε στην Ομηρούπολη και κύριε Βογιατζή βουλευτή Λέσβου της ΝΔ!!!

Με δύο ανακοινώσεις απαντούμε σ' αυτούς που με περίσσιο θράσος, έχουν στήσει χορό στο σβέρκο μας.  Η μία αφορά στον κ. Νύκτα ο οποίος παρουσιάζει "φύκια για μεταξωτές" κορδέλες στο Βροντάδο , για να κρύψει τη γύμνια της πολιτικής του Δημάρχου Λαμπρινούδη και της δημοτικής αρχής που προΐσταται, η άλλη αφορά στο ξεγύμνωμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των αναγκαστικών συνεταιρισμών, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους μαστιχοπαραγωγούς μας και τους αμπελουργούς στη Σάμο.
Διαβάστε τις, βγάλτε τα συμπεράσματά , πεισμώστε και αγωνιστείτε μαζί μας, να τους ανατρέψουμε , να χτίσουμε ένα δήμο βίγλα των λαϊκών μας αναγκών και μια πατρίδα, αποδεσμευμένη από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ , με το λαό μοναδικόνοικοκύρη στον πλούτο που παράγει!

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, Οι ομιλίες των υποψηφίων μας.


ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διπλή εκλογική μάχη έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Ο λαός μας καλείται να αναδείξει με τη ψήφο του τους εκπροσώπους του στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στο Ευρωκοινοβούλιο, στις σημερινές συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα. Η ψήφος πρέπει να αποτελέσει ένα βροντερό όχι, να

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν τη χολή μέσα από την CHIOS PRESS...Δεν πτοούμαστε!



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου είναι η μόνη παράταξη που εμμένει σταθερά και αγωνιστικά σε μόνιμη και σταθερή εργασία, και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δήμου. Η διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών και τη λειτουργία δομών, για τις οποίες οι δημότες ήδη πληρώνουν μέσω της φορολογίας και των δημοτικών τελών.

Προτάσεις τύπου «απασχόληση ορισμένου χρόνου»  δεν αποτελούν – και έχει αποδειχτεί αυτό – μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας. Αντίθετα αποτελούν μέσο ελέγχου των ανέργων και δούρειο ίππο καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλα τα παραπάνω με αφορμή τη χολή που συνεχίζει να ρίχνει ο ιδιοκτήτης ΚΟΙΝΣΕΠ και διαδικτυακής σελίδας, (Chios Press) που εκτός των άλλων, συστηματικά παραπληροφορεί.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή τις προεκλογικές εξαγγελίες για την παραλιακή του Βροντάδου...


Το άρθρο που ακουλουθεί, ανήκει στο Βρονταδούση  δάσκαλο Φραγκούλη Κυλαδίτη και συμπυκνώνει έναν σημαντικό προβληματισμό για τα  "έργα του αέρα" στην παραλιακή του Βροντάδου από τη Δημοτική αρχή και τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο.
Χρησιμοποιώντας τη λαϊκή θυμοσοφία που συναντά τη διδακτική πείρα, ακουμπά καίρια στον προβληματισμό και σε ένα πολύ σημαντικό μέρος των θέσεων της "Λαϊκής Συσπέιρωσης". Με την άδειά του το αναδημοσιεύουμε απο την ιστοσελίδα του "Βαθύ Γαλάζιο" και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει...

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Έργα του αέρα από τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης κ.Νύκτα

Δεν μας ξενίζουν τα όσα διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ για το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου με έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και την αντίστοιχη φιέστα που ετοιμάζει ο κ. Νύκτας στην ΠΕΚΕΒ, άριστος μαθητής μιας δημοτικής αρχής, που προσπαθεί να γλιτώσει τον καταποντισμό της, χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα και τις τακτικές Μαυρογιαλούρου. Μόνο παιδιά δεν έταξαν, αν και όπου να ‘ναι θα το κάνουν και αυτό!
Ρωτάμε πώς γίνεται για ένα τέτοιο έργο να δηλώνει πλήρη άγνοια η τεχνική  υπηρεσία του δήμου; Πώς γίνεται ένας δρόμος που ανήκει στην Περιφερειακή διοίκηση, να μελετάται από μελετητές πέραν αυτής ή χωρίς και αυτήν; Ποιος θα πληρώσει για το γεγονός ότι έργα έστω και ημιτελή με προβλήματα , που στοίχισαν πάνω από 200.000 ευρώ πριν μόλις 5 χρόνια ,σήμερα κρίνονται «κατεδαφιστέα»; Θα τα πληρώσει ο κ. αντιδήμαρχος; Μήπως ο Δήμαρχος που ως Νομάρχης ενέκρινε την προηγούμενη μελέτη;

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιοι του σωλήνα;

Ως υποψήφιος του σωλήνα παρουσιάστηκε ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου ο κ. Βρουλής και μάλιστα , βλέποντας , όπως λέει το κενό της αντιπολίτευσης!!!
Όταν  είσαι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ  από τα δρώμενα της Χίου, αλλά και από τα δρώμενα της περιφέρειας , στην οποία τον έταξε ο χιώτικος λαός στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπηρετήσει τα συμφέροντά  του ,  είναι απολύτως φυσικό και για μας κατανοητό να μη βλέπεις όχι μόνο τον αγώνα των άλλων, αλλά κα να διεκδικείς ρόλο μεσσία.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια σπίλωσης , φίμωσης και εκφοβισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσωπο του επικεφαλή  της,  Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου. Η αρμόδια εισαγγελέας έθεσε τη  μήνυση του εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ  «Ακμή» κ. Μήτσουρα στο αρχείο, σύμφωνα με το άρθρο 47 του ΚΠΔ, διότι  είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της και άρα, δε στοιχειοθετείται κατηγορία  .

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Για ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΠΑΝΔΩΡΑ»



Στην προχθεσινή συνεδρίαση  (7-2-2014) του ΝΠΔΔ συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης και τροποποίησης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΠΑΝΔΩΡΑ», της πρώτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.που δημιουργήθηκε στο Δ. Χίου, κάτι που είχαμε καταγγείλει ως ΛΑΣ εξαρχής , αλλά κανείς δεν άκουγε .
Το καταγγείλαμε γιατί πιστεύουμε ότι αφενός, έτσι αλλοτριώνονται οι εργασιακές σχέσεις αλλά και αφετέρου ότι αυτός δεν είναι ο ορθός  τρόπος  στελέχωσης των βρεφονηπιακών σταθμών  ή άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου (κολυμβητήριο κλπ) και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τώρα, καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, φτηνά εισιτήρια,σύγχρονα πλοία

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνεδρίασε στις 5 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για να συζητήσει και θέματα που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με Πειραιά, Β. Ελλάδα και μεταξύ τους.
Εκ μέρους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης τοποθετήθηκε ο Στρατής Κόρακας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου που, μεταξύ άλλων τόνισε: 
« Όπως έχω ήδη αναφέρει, αλλά και όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι φορέων των νησιών του Β. Αιγαίου, η σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά και τη Β. Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους είναι από απαράδεκτη έως άθλια.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει τη σύλληψη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, χθες το μεσημέρι, λόγω της μήνυσης που υπέβαλε για “συκοφαντική δυσφήμηση” ο εκπρόσωπος της κοιν.σ.επ. ΑΚΜΗ και διαχειριστής της ιστοσελίδας Chiospress, γεγονός πρωτοφανές στην τοπική πολιτική ζωή.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.


Στην ενημερωτική ιστοσελίδα του “Chios Press”, προσφάτως, έγινε απειλητική ανάρτηση από τον ιδιοκτήτη της και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ « Ακμής», περί μηνύσεων και σε παρατάξεις, που αντιτάχθηκαν στις σκανδαλώδεις από πολιτικής, ηθικής και οικονομικής σκοπιάς προγραμματικές συμβάσεις , που επεχείρησε να υπογράψει η δημοτική αρχή και νομικά της πρόσωπα με την επιχείρηση της οποίας ο ίδιος προΐσταται.