Print

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Νέο χτύπημα από τη συγκυβέρνηση στις λαϊκές οικογένειες.



Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
 
Χιονοστιβάδα  αν και μεσούντος του θέρους δημιουργούν  τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών,   ειδικά ενόψει της λειτουργίας της νέας χρονιάς.
Προβλήματα  έλλειψης προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού, υστέρηση στις υποδομές, μη δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των αιτήσεων  και φυσικά τα  τροφεία,  είναι τα κυριότερα που  μπορούμε να σημειώσουμε ότι βασανίζουν και ταλαιπωρούν τους γονείς σήμερα.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χίου σχετικά με τον υποβιβασμό σχολείων.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη πολιτών κάθε ηλικίας συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου στις 16-06-2014 με πρώτο, λόγω βαρύνουσας σημασίας, μεταξύ 50 θεμάτων τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων και την παραπέρα στάση του πάνω σ΄ αυτό το θέμα.
Εκτός των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, αποχωρούντων   και νεοεκλεγμένων, πήραν θέση και οι πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιμασιάς και Νενήτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Άμεση χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών ,ΤΩΡΑ!



ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Επείγει η εξασφάλιση πλήρους κρατικής χρηματοδότησης για ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και ΚΔΑΠ.
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες μας.

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν βρίσκονται δεκάδες κοινωνικές δομές σ' όλη τη χώρα, καθώς έχει σταματήσει η χρηματοδότησή τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού.
Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ως «ιδέες» διάφορα σενάρια, που στοχεύουν να πληρώνεται το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα στο σύνολό τους οι δήμοι της χώρας, καθώς σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού είτε λήγει η σύμβασή του είτε συνταξιοδοτείται και δεν αντικαθίσταται.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τα λόγια μας , τα κάνουμε πράξεις!



ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε      
Δυστυχώς για το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση οι αριθμοί μετρούν περισσότερο από τον άνθρωπο!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια  του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης που  με κοινή υπουργική απόφαση, που έχει σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προωθείται ο υποβιβασμός δεκάδων σχολείων και στην Περιφέρειά μας, όπως των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων στη Χίο που υποβιβάζονται από εξαθεσία σε πενταθέσια, καθώς και η κατάργηση σχολείων στα άλλα νησιά Με την ίδια λογική προχωρά και στα υπόλοιπα νησιά μας,  φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και μαθητές.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Παρούσα η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου στην πρώτη γραμμή



«Δεν σταματάμε, δεν κουραζόμαστε μπροστά στον αγώνα να αλλάξει το ΦΕΚ της ντροπής και να μην υποβιβαστούν τα σχολεία μας»

Στην αίθουσα του Συνεταιρισμού των Νενήτων πραγματοποιήθηκε  λαϊκή συνέλευση, τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014, με αφορμή τον υποβιβασμό των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων.
Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων, μέσα από την οποία έδειξαν για άλλη μια φορά τη διάθεσή τους για αγώνα και διεκδίκηση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης που τους άρπαξαν οι εντολείς του ευρωμονόδρομου, μέσω της υποβάθμισης αρχικά και βαθμιαίας κατάργησης τελικά, των δύο σχολικών μονάδων.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Θεός τους το χρήμα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής



Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που στηρίζει το ΚΚΕ , καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές για τον κίνδυνο που διέτρεξαν επιβάτες και πληρώματα με την εκτέλεση του δρομολογίου των πλοίων παρά τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ που προειδοποιούσαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και σφοδρή θαλασσοταραχή στο Αιγαίο στις 28 και 29 Μάη.
Τα παραπάνω γεγονότα έγιναν στο όνομα της μεγάλης κερδοφορίας των εφοπλιστών .Το «απαγορευτικό» που ίσχυε όταν  έπνεαν άνεμοι από 8 μποφόρ και πάνω μέχρι το 2005, με απαίτηση των εφοπλιστών η κυβέρνηση το έχει μετατρέψει σε λάστιχο , ρίχνοντας την ευθύνη για τον απόπλου των πλοίων στην κρίση των πλοιάρχων , γνωρίζοντας ότι αυτοί δύσκολα θα φέρουν αντίρρηση στην εταιρία.