Print

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

1η Μάη 2015


Παλμός  και αγωνιστική δυναμική στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου
  
Με παλμό και αγωνιστική δυναμική πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης του Μάη από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων, με αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γενικών τους Συνελεύσεων και  πλήθος συμμετεχόντων. Κυριάρχησαν συνθήματα για αγώνα, ρήξη  και ανατροπή της αντιλαϊκής  πολιτικής, ως όπλα που χαράζουν το δρόμο της  λαϊκής τάξης ενάντια στα μνημόνια, τα αφεντικά, τη φτώχεια  και την ανεργία, τις απώλειες του ιδρώτα του λαού, 6 χρόνια τώρα.

Χαιρέτισαν οι: Κλαίρη Κωστάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Μάρκος Σκούφαλος, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Στέλλα Αμπαζή, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, Ευγενία  Κώττη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χίου, Μιχάλης Ρέππας, εκπρόσωπος της Ταξικής Ενότητας του Σωματείου Οικοδόμων Χίου, Έφη Κουρέλη, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Τ.Ν.Ε.Υ. Χίου, εκπρόσωποι από τη Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Χίου.

Τονίστηκε ο ρόλος του νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού, που δεν είναι άλλος από εκείνον του Δούρειου Ίππου του συνδικαλιστικού  μαζικού  κινήματος, που προσπαθεί να ποδηγετήσει τα συνδικάτα και να τα μετατρέψει σε πειθήνιο όργανο, άνευρο και ασπόνδυλο χειροκροτητή της κυβερνητικής αστικής  πολιτικής, έρμαιο των νέων εργατοπατέρων που την σιγοντάρουν.
 
 
Τονίστηκε πως  η φετινή  Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιμέτωπους με σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, που δημιούργησε η απάνθρωπη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μάρτυρες σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών, οι οποίες έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο, έχουν ανατρέψει θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει χιλιάδες υπαλλήλων στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, εξανεμίζοντας μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Παιδεία, Υγεία.
 
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι εργάτες, οι φοιτητές, οι άνεργοι δεν μπορούν να ζουν αιχμάλωτοι των διεθνών αγορών, των ψευτοδιαπραγματεύσεων, όταν οι σύγχρονοι τσιφλικάδες και  εκμεταλλευτές τους, παίζουν το άθλιο παιχνίδι του  σωτήρα και αναμορφωτή. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους αιματοβαμμένους αλλά εξαγνισμένους στην ευρωκολυμβήθρα του Σιλωάμ «θεσμούς» (πρώην τρόικα), εκτός από περισσότερη δυστυχία και εξαθλίωση.
 
 
Διατρανώθηκε η  απόφαση να  μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα ξεροκόμματα της πείνας, της εξαθλίωσης και της επαιτείας. Να αγωνιστούμε  όλοι, με ταξική συνείδηση, απέναντι στη Λερναία Ύδρα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Σήμερα μάλιστα που τα σύννεφα του  πολέμου  πυκνώνουν σ’ όλο τον κόσμο, σήμερα  που η  Μεσόγειος γεμίζει με πνιγμένες ανθρώπινες ψυχές, θυσία στο τέρας του  πολέμου  που  έχουν επιβάλλει στους  λαούς, σήμερα που καραβάνια προσφύγων και μεταναστών φτάνουν στη χώρα μας, ψάχνοντας μια θέση στον ήλιο, ας  μείνουμε ασυμβίβαστοι απέναντι στους φονιάδες της ευτυχίας, της ειρήνης και της προκοπής των λαών.
 
Ακολούθησε πορεία  προς το λιμάνι της Χίου και ρίψη γαρύφαλλων στη μνήμη όσων προσφύγων έχουν χαθεί στα νερά της Μεσογείου.
 
Χίος, 2-5-2015
Φ.Κ.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου