Print

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου ΛΑ.Σ Δ. Χίου για την επίσκεψη των στελεχών της στο Ιωνικό Κολυμβητήριο

Τα  στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος, Κλαίρη Κωστάλα και Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης βρέθηκαν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου την Πέμπτη 23-4-2015 στα πλαίσια ενημερωτικής πρόσκλησης που δέχτηκαν από τον υπεύθυνο κολυμβητηρίου Νίκο  Λαμπρινούδη   και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Παντελή Καμπούρη.
 
Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι ένα από τα στολίδια του νησιού μας,ολυμπιακών διαστάσεων,με μοναδικότητα στο νησιωτικό χώρο, χρήζει άμεσης κρατικής οικονομικής στήριξης τόσο από το δήμο αλλά κυρίως  από την Κυβέρνηση για τη συντήρηση και λειτουργία των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του, οι οποίες παρουσιάζουν ποικίλα  και δυσεπίλυτα προβλήματα, που χρόνο με το χρόνο συσσωρεύονται.

Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων του Νομικού προσώπου τις οποίες διαπιστώσαμε, οι όποιες καλές προθέσεις, δεν αρκούν δυστυχώς να αντιμετωπίσουν δομικά προβλήματα, όπως την ανυπαρξία αδειών της θερινής πισίνας με τους βατήρες καταδύσεων ή τα υποσυντήρητα κτίρια ξενοδοχειακού χαρακτήρα που κατά τα παρελθόντα έτη είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο είτε αφορά τα κτίρια είτε το μηχανολογικό εξοπλισμό.
 
Πολύ δε περισσότερο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα χαράτσια στα οποία προσφάτως προέβη η διοίκηση του Νομικού Προσώπου με τις πλάτες της δημοτικής αρχής και τα οποία καταγγείλαμε, αφού και η ίδια γνωρίζει και από κοινού διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, με βάση όσα είδε κατά την επίσκεψή της, με βάση τα όσα συζήτησε, έχει την πρόθεση, πολύ σύντομα, να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο  το θέμα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου αποσκοπώντας να ξεκαθαριστεί το τοπίο των αδειών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που άμεσα πρέπει αν διευθετήσει τα ζητούμενα από το Νομικό Πρόσωπο, να βρεθούν κυβερνητικοί ή ευρωπαϊκοί πόροι (ΕΣΠΑ κ.λπ.). Πόροι που θα  στοχεύουν στην ολική ανακαίνιση των υποδομών του, στην ολοκλήρωση της ενεργειακής του αναβάθμισης, στη μετατροπή του σε ένα κόσμημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αλλά και του Πρωταθλητισμού στα πλαίσια της θέσης που έχει ανάμεσα στα νησιά μας.  Για  εμάς, σε καμία περίπτωση οι πόροι δε θα έχουν σχέση με ανταποδοτικότητα των ωφελουμένων ούτε  και με την εμπλοκή  ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των νομικών προσώπων του δήμου, ώστε με επιτελικότητα να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους χωρίς επικαλύψεις και γραφειοκρατία.
Κλείνοντας, ως ΛΑ.Σ., θεωρούμε υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής τη δυναμική διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων που θα ικανοποιήσει τις πάγιες απαιτήσεις και αποκαταστήσειτις φθορές του χώρου, που χρονίζουν άλυτες.-
Χίος, 24-4-2015
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου