Print

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Υποβαθμίστηκαν αν και ψηφίστηκαν τα θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ της 27ης-05-2015


Φωτό αρχείου
Ψηφίστηκαν οι θέσεις που έθεσε η ΛΑ.Σ. στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τόσο για την πυροπροστασία, αφού ενσωματώθηκαν στο αντίστοιχο μνημόνιο που κατατέθηκε, όσο και το ψήφισμα  ενάντια στη  ναρκοκουλτούρα  που προωθείται από διάφορους κύκλους και το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που η «Χιακή Συμπολιτεία» -παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ- καταψήφισε το ψήφισμα συνεπικουρούμενη και από λιγοστά μέλη της συμπολίτευσης.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι παρόλο που πρόκειται για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στη ζωή μας, η δημοτική αρχή προτάσσει τη διαχειριστική δουλειά τρεχόντων ζητημάτων, υποβαθμίζοντας επί της ουσίας τέτοια θέματα που τίθενται από τη ζωή και τη Λαϊκή Συσπείρωση, συζητώντας τα στις 1:00 π.μ., αφού βρίσκονται στην 55η ή 56η θέση.

Το ίδιο πράττει στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 5-6-15, θέτοντας τα ψηφίσματα για το ΦΠΑ και της καταδίκης των σχεδίων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Νατοϊκή Βάση στο Αιγαίο που κατέθεσε η ΛΑΣ, στην τελευταία θέση.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, έγινε δήλωση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. και δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, ύστερα από γραπτή επίθεση στο πρόσωπό του από το Βασίλη Μυριαγκό σε προηγούμενο ΔΣ.
Το γεγονός ότι απουσίαζε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. από το δημοτικό συμβούλιο όταν διαβάστηκε ο συγκεκριμένος  λίβελος εις βάρος του, δείχνει το πολιτικό ήθος και σθένος του συγκεκριμένου αντιπάλου, την πολιτική λάσπης και το αντικομουνιστικό του μένος, που τον οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Βεβαίως, η πολεμική των ακραίων και συκοφαντικών  χαρακτηρισμών αποτελούν τιμή  και παράσημο για τον Μ Σκούφαλο και απόδειξη καλής  πορείας όλων των μαχόμενων στελεχών της παράταξής μας. Σε  κάθε άλλη περίπτωση οι έπαινοι από τέτοιους αντιπάλους θα αποτελούσαν ένδειξη περί του αντιθέτου. Κλείνοντας το θέμα ο επικεφαλής της  ΛΑ.Σ. δήλωσε  ότι δεν αναγκάστηκε  να ζητήσει συγγνώμη από το σώμα, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους  μη εμπλεκόμενους δημοτικούς συμβούλους και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά -όπως είχε δηλώσει και τότε που  έγινε το επεισόδιο- ούτε ζήτησε ούτε  πρόκειται να ζητήσει από το συγκεκριμένο άτομο.

Στη συνέχεια τέθηκαν μια σειρά ερωτήσεις από τη ΛΑ.Σ
α. Με το τι προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή σχετικά με την ομόφωνη απόφασητης Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας για την προαγωγή των Δημοτικών Σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς από πενταθέσια σε εξαθέσια, τη στιγμή, που εγκύκλιος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παγώνει αυτή τη διαδικασία επ’ αόριστον, καταπατώντας τη θέληση και της ΔΕΠ και του Δημ. Συμβουλίου, λαβαίνοντας την απάντηση ότι ο αντιδήμαρχος  Παιδείας έχει ζητήσει να λειτουργήσουν, γεγονός που δε λέει πολλά, αφού ο χρόνος τρέχει σε βάρος των σχολείων.

β. Αν σκέφτεται ή εκτιμά η δημοτική αρχή να αφήσει έξω από την εμπορευματοποίηση την «Παραλία των Γλάρων» μια και τα  όσα διαδραματίσθηκαν και είχαν σχέση με την ενοικίασή της, ήταν πρωτοφανέρωτα για το νησί μας και δικαιώνουν την άποψη  και θέση της  ΛΑ.Σ. να  είναι οι παραλίες λαϊκό αγαθό, να τηρείται η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές ώστε να τις χαίρονται όλοι χωρίς αντίτιμο, χωρίς  να γίνονται θυσία στο βωμό της επιχειρηματικότητας, ο δήμαρχος απάντησε  ότι η «Μονομετοχική» θα τηρήσει την νομοθεσία, ενώ  διευκρίνισε ότι ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ. διευκολύνουν τους  λουόμενους, δείχνοντας και την αγοραία λογική του.

γ.  Αναφορικά με το αν κινδυνεύει ή  όχι τελικά με απένταξη το κτίριο της Απλωταριάς, απάντησε  ότι δεν υπάρχει κάτι οριστικό και αναμένονται απαντήσεις από τη διαχειριστική.

δ. Έχοντας παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο λατομικό χώρο και εστιάζονται στην περιοχή του Θόλους, όπου παράνομα λειτουργούσε λατομείο και με δεδομένο ότι αυτή η περιοχή νοικιαζόταν από την πρώην Σχολική Εφορεία και είχε περάσει στην κυριότητα του Δήμου Χίου, ρωτήθηκε:

ü  Τι μέτρα και από ποιον θα παρθούν για την αποκατάσταση της βλάβης της περιοχής;

ü  Αν αποδίδονται τα ενοίκια  κανονικά προς το Δήμο και αν περιέρχονται στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας  και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης,
Η απάντηση του αντιδημάρχου Σ. Γδύση ήταν ότι δεν έχουν διαπιστωθεί ίχνη παράνομης πρόσφατης λατομικής δραστηριότητας, αναμένεται η άδεια από το Δασαρχείο για  να μετατραπεί το λατομείο σε χώρο απόθεσης αδρανών υλικών, ώστε να αποκατασταθεί η περιοχή και ότι έχει δεσμευθεί ποσό 26.000 € για τις αναγκαίες μελέτες και παρεμβάσεις. Για τα ενοίκια δήλωσε άγνοια του θέματος.

ε. Όσον αφορά τα ψηφίσματα που κατέθεσε η παράταξή μας για το ΦΠΑ, το ενδεχόμενο δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του Αιγαίου  καθώς  και το θέμα της DIGEA, πήραμε την υπόσχεση ότι θα μπουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως και πάλι στο τέλος…

Να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τις αυξήσεις των ενοικίων των μαγαζιών στην οδό Δημοκρατίας με το πρόσχημα των αντικειμενικών αξιών και γιατί είναι υπέρογκες και γιατί οι επαγγελματίες στενάζουν υπό το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης.

Συμπερασματικά, άλλο ένα ΔΣ στην πλειοψηφία του ξεκομμένο από τις λαϊκές ανάγκες και πόνο, αλλά και με το λαό μας απόντα από το να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Χίος, 28-5-2015

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου