Print

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απάντηση της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου προς συναδέλφους της Πυροσβεστικής


Φωτό αρχείου
ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΓΑΪΔΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ
Με αφορμή σχόλια συναδέλφων της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που προφανώς παρεξήγησαν και το πνεύμα και την ουσία της πρότασης μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα πυρασφάλειας και πρόληψης Πυρκαγιών, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
▪ Παρόλο που  μιλάμε  την ίδια γλώσσα, είναι φανερό πως  μόνο την επάρκεια της υπηρεσίας τους δεν υποβαθμίσαμε. Ίσα ίσα τονίσαμε την ανάγκη επάνδρωσης των υπηρεσιών τους  με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, γιατί μόνιμες είναι οι ανάγκες και οι κίνδυνοι! Άλλωστε οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως ούτε προγραμματισμό μπορούν να κάνουν , αφού δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τους εποχικούς και πενταετείς! Αυτό ζητήσαμε και αυτό ζητούμε  σε  όλες τις εργασιακές σχέσεις που υφίστανται στο δημόσιο τομέα, το ίδιο πράξαμε για τα ζητήματα μονιμοποίησης των εποχικών δασοπυροσβεστών, πενταετών κλπ γι αυτό και το  ΚΚΕ έχει καταθέσει σειρά επερωτήσεων και την περασμένη βδομάδα.
▪ Για το στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων ζητήσαμε "να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των οχημάτων της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας και να φροντίσει και ο δήμος για το πρόγραμμα φύλαξης σε συνδυασμό και με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες". Πώς  κατάλαβαν  οι συνάδελφοι ότι προσβάλαμε  τα  οχήματά τους, παρόλο που  οι ίδιοι παραδέχονται ότι παρόλα  τα προβλήματα που  μπορεί να υπάρχουν στο στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων τους, αυτά ανταπεξέρχονται τις λειτουργικές ανάγκες; Εξ’ άλλου η ανακοίνωσή μας στο σημείο που αναφερόμαστε για ασυντήρητα οχήματα κάνει γενική εκτίμηση για την κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, που είναι αυτή που περιγράφεται και στην επερώτηση του ΚΚΕ μετά από συνάντηση με την ομοσπονδία τους, εκτός αν θεωρούν ότι ένα αυτοκίνητο 20ετίας έχει την ίδια επιχειρησιακή ετοιμότητα με ένα καινούριο και νέας τεχνολογίας ή επειδή στη Χίο δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ωράρια ή τα ρεπό, δεν υπάρχει και στην άλλη Ελλάδα!
▪ Πουθενά δεν υπάρχει νύξη για ευθύνες εργαζομένων στην Πυροσβεστική για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, απεναντίας, υπάρχει το επιστημονικό δεδομένο της κατάσβεσης στην Αττική από το 90% των χερσαίων δυνάμεων, δηλαδή από δικούς τους ανθρώπους και εθελοντές ή κατοίκους της περιοχής, όπως έγινε και στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ένα όχημα είναι ασυντήρητο φταίνε οι ίδιοι που δεν έχουν ανταλλακτικά, λάδια , ελαστικά, σωλήνες και πολλά άλλα για τα οποία αδιαφορούν οι συγκυβερνήσεις διαχρονικά ή μήπως φταίνε οι γιατροί και οι νοσοκόμοι ή οι δάσκαλοι όταν δεν έχουν τα απαραίτητα για να κάνουν τη δουλειά τους;
▪ Γνωρίζουμε και γνωρίζουν πόσες φορές ο Δήμος Χίου στο παρελθόν προσπάθησε να καλύψει αναλώσιμα με τα ελάχιστα που διαθέτει και καλώς έπραξε, ευχόμενοι να το πράξει και στο μέλλον, όχι όμως και να εξωραΐζουμε καταστάσεις και ευθύνες κυβερνήσεων που πάνω απ’ όλα τις δικές τους ζωές θέτουν σε κίνδυνο , γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αυτοθυσία τους, αφού πολλές φορές μαζί έχουμε σβήσει φωτιές.
Τέλος το πακέτο πυρασφάλεια είναι τεράστιο, αυτό θέτουμε στο ΔΣ, στη βάση αυτή ξεδιπλώσαμε τις προτάσεις μας, η παρουσία τους είναι απαραίτητη αφού εκείνοι έχουν τον πρώτο λόγο, επομένως ας μην περιοριζόμαστε στο ανύπαρκτο δέντρο και να χάνουμε το δάσος.
 Κλείνοντας ρωτάμε απλά  και συναδελφικά, σε τι από όσα διεκδικεί και αγωνίζεται η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφωνούν; Πού βρίσκεται ο λόγος  της ενόχλησής τους και γιατί σώνει και καλά πριν γράψουμε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ή τη Δασική ή ακόμα περισσότερο για την πολιτική προστασία του Δήμου -στην οποία πέφτει το βάρος του προβλήματος- να συνεννοηθούμε μαζί τους, όταν γνωρίζουν ότι είμαστε οι μόνοι που ως ΚΚΕ ή ΛΑΣ περνάμε τόσο συχνά από την Πυροσβεστική και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι σε όλη την Ελλάδα και το τι τραβάνε και το τι πρέπει να γίνει,  αναγνωρίζοντας βέβαια το δίκιο τους να επικοινωνούμε ακόμα  πιο συχνά.
Αλλού λοιπόν πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους και τον αγώνα τους! Σ’ αυτούς που κι εμάς κι εκείνους μας θεωρούν κόστος, μας υποτιμούν, μας χαρατσώνουν για να πληρώνονται οι δανειστές , οι θεσμοί οι τραπεζίτες και μεγαλοκαπιταλιστές, σ’ αυτούς που μας  χρησιμοποιούν προεκλογικά για να μας αφήνουν στην τύχη μας μετεκλογικά είτε δηλώνουν γαλαζοπράσινοι είτε «αριστεροί».

 Χίος, 15/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου