Print

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πρόταση ψηφίσματος ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου στο δημοτικό συμβούλιο για τα ναρκωτικά


 «Το ΔΣ της ΧΙΟΥ  καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται τη θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά".
Καταδικάζει όσους πρωτοστατούν σε διάφορες φιέστες για τη νομιμοποίηση της κάνναβης  όπως έγινε στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της "λέσχης κάνναβης" στη Θεσσαλονίκη .
Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να "διεκδικούν" το "δικαίωμα" στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Το νησί της Χίου γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτή τη μάστιγα, γι αυτό και ως δήμος έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τις δομές πρόληψης και να είμαστε ενάντιοι σε όσους προωθούν την κουλτούρα των ναρκωτικών.
Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής, ειδικά σε μια περίοδο που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).
Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές, και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.
Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών "ελεύθερη επιλογή", η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία, γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Το ΔΣ της Χίου  θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα διοργανώσει ημερίδες για την ενημέρωση των δημοτών μας μέσω του κέντρου πρόληψης και του ΚΕΘΕΑ.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Ζητάμε μέτρα από την Κυβέρνηση για:
♦ Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
♦ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
♦ Τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
♦ Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.
♦ Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων». 

Χίος, 14-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου