Print

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Xαράτσια ελλιμενισμού του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής για ανύπαρκτες υπηρεσίες!


Η εισπρακτική διάθεση της δημοτικής αρχής και του Λιμενικού Ταμείου – ως φορέα της- αποκαλύπτεται καθημερινά αυξανόμενη, προκαλώντας τρόμο για το τι άλλο θα επακολουθήσει, απούσας της δράσης των δημοτών μας που τους ανέχονται και έχουν επωμιστεί  πλέον μόνο το ρόλο του φορολογικού υποζυγίου.
Ενώ ο δημοτικός λιμενικός φορέας ανακοίνωσε τις φοροεισπρακτικές προθέσεις του, επιβάλλοντας τέλη ελλιμενισμού στα μικρά βαρκάκια τον Απρίλιο, σήμερα η διοίκηση του ΛΤ με θράσος, ζητά και την αναδρομική πληρωμή τους από το Φεβρουάριο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ειδοποίηση για την οφειλή γίνεται τηλεφωνικά (τυχαία, άραγε;;;) χωρίς ο «οφειλέτης» να έχει, πριν την πληρωμή, γραπτή και αναλυτική εικόνα του χρέους του, ενώ δίνεται η εντύπωση ότι του γίνεται και κάποια εκπτωτική διευκόλυνση (βάση της υφιστάμενης υπουργικής απόφασης), εφόσον πληρώσει προκαταβολικά και τους μήνες ελλιμενισμού του επόμενου εξαμήνου.

Όλο το προαναφερόμενο πανέξυπνο φορομπηχτικό-εισπρακτικό «πακέτο» λειτουργεί ως «τυράκι στη φάκα», «κράχτης», αλλά και αντιστάθμισμα στην κοινωνική αδικία που συντελείται εις βάρος των οφειλετών. Βάρος που μαζί με όλα τα άλλα θα αποβεί αβάσταχτο για τον φτωχό που βρήκε διέξοδο στη λαίλαπα των φόρων, τη θάλασσα.
Κάτω από τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και επειδή τα τέλη αυτά χαρακτηρίζονται από το νόμο ως «ανταποδοτικά», για τα οποία εμείς ούτως ή άλλως διαφωνούμε, αφού πρόκειται για διπλή φορολογία, ας αναφερθεί ότι η συντήρηση των εγκαταστάσεων, η επισκευή, η δημιουργία υποδομών και η παροχή υπηρεσιών στην πλειονότητα των λιμενικών χώρων, είναι επί της ουσίας ανύπαρκτη και αστεία, τη στιγμή που οι χώροι φιλοξενίας μικρών σκαφών είναι πολύ κάτω από το κοινώς αποδεκτό όριο προδιαγραφών και ασφάλειας.
Υπό το πρίσμα όλων αυτών, το στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φραγκούλης Κυλαδίτης εστιάζοντας στην περίπτωση «Γούβι-Πετροκάραβο», καταθέτει αίτημα προς το Δ.Λ.Τ.Χ. από 9-6-2015, με το οποίο ζητά να διευκρινιστεί πώς έχει χαρακτηριστεί, βάσει του νόμου, ο θαλάσσιος αυτός χώρος που περικλείει το φυσικό ομώνυμο μνημείο, τον αριθμό της απόφασης με την οποία χαρακτηρίστηκε ως τέτοιος και ποιες είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο ελάχιστες απαιτήσεις, που τηρήθηκαν για το χαρακτηρισμό του. Το αίτημα μένει μέχρι σήμερα αναπάντητο, παρόλο που παρήλθε κατά πολύ η προθεσμία διεκπεραίωσής του.
Επειδή ο χώρος αυτός έχει κριθεί με δικαστική απόφαση οριστικά αυθαίρετος και κατεδαφιστέος, δεν είναι δυνατό ο δημοτικός λιμενικός φορέας να επιβάλλει τέλη για έναν τέτοιο χώρο στον οποίο είναι εκ προοιμίου αδύνατη η «ανταποδοτικότητα» για συντήρηση, βελτίωση & δημιουργία εγκαταστάσεων. Το ότι αναγκάζονται να μένουν εκτεθειμένοι σε κάθε επιβουλή (ανθρώπινη και φυσική) όσοι συνδημότες μας φιλοξενούνται εκεί, το ότι ακόμη και μέρος από τις δέστρες έχει τοποθετηθεί με ίδια πρωτοβουλία και έξοδα, δείχνει και την ανευθυνότητα με την οποία η κεντρική και τοπική διοίκηση αντιμετωπίζει και εκθέτει το λαό με μοναδικό σκοπό τη λογιστική διαχείριση της ζωής του.
Καλούμε όσους αγνοούν το θέμα και υποχρεώθηκαν να καταβάλουν ή να προκαταβάλουν σχετικά τέλη να διεκδικήσουν την επιστροφή τους. Καλούμε όσους δεν πλήρωσαν ακόμα τα άδικα και παράτυπα τέλη για το χώρο αυτό, να μην το πράξουν. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ! Διεκδικούμε και θέτουμε το ΔΙΚΙΟ του λαού πάνω από τους νόμους που κάποιοι κόβουν, ράβουν ή ερμηνεύουν καταπώς τους συμφέρει.-

Χίος, 29-6-2015
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου