Print

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ερώτηση της Κ.Ο. του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας για την ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα στα χωριά της Αμανής – Πελιναίου Χίου


Φωτό αρχείου
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα στα χωριά της Αμανής – Πελιναίου Χίου.
 
Στη Χίο τα χωριά της Αμανής – Πελιναίου (19 και 7 χωριά αντίστοιχα) στερούνται ιατρικής περίθαλψης: α) λόγω της εφαρμογής της εγκυκλίου της 2ης ΔΥΠΕ δεν υπάρχει γιατρός από Παρασκευή μετά το μεσημέρι μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, β) λόγω του ότι οι θέσεις στα ΠΙ και τα Αγροτικά ιατρεία είναι κενές όπως Κουρούνια, Καρδάμυλα και πολυδύναμο ΠΙ Βολισσού.
 
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της Υγείας, με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και τη διεύρυνση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια,  που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, συνεχίζεται και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Χίου. 
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει:
 
1)    Για να στελεχωθούν άμεσα με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα ΠΙ και Αγροτικά Ιατρεία της συγκεκριμένης περιοχής της Χιου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε υπηρεσίες υγείας.
2)    Για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις θέσεις οδηγών στο ΕΚΑΒ για να υπάρχουν 2 ασθενοφόρα σε ενεργή ετοιμότητα;

Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Διαμάντω Μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου