Print

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση - τοποθέτηση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το θέμα των μονοδρομήσεων στο Βροντάδο


 
 
Χίος, 21-8-2015

Προς

τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου
  της Δ.Κ. Βροντάδου
τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίο
   της Δ.Κ. Βροντάδου
Βροντάδος

Θέμα: Παρέμβαση - τοποθέτηση για το θέμα των μονοδρομήσεων στο Βροντάδο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου τοποθετούμενη επί του θέματος των μονοδρομήσεων στο Βροντάδο που επανήλθε με τις αιτήσεις συντοπιτών μας, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Ως Λαϊκή Συσπείρωση μετείχαμε σε επανειλημμένες συζητήσεις που έγιναν κατά την περίοδο 2012-2013 με τις λοιπές παρατάξεις και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βροντάδου και ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βροντάδου τότε και το Τοπικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα των μονοδρομήσεων, καταλήξαμε στις παρακάτω αναφερόμενες.
 Δεν συμφωνήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη το έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πιστεύοντας ότι η μελέτη δεν ήταν επαρκής όπως αποφαινόταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μόνο  σπατάλη πιστώσεων τελικά  προκαλούσε εις βάρος των κατοίκων του Βροντάδου.


Από το 2014 που ισχύει η μονοδρόμηση των οδών Ζωρζή Γ. Μιχαληνού, Ευγενίας Χανδρή, Στρατή Ανδρεάδη, Καπετάν Μιχάλη Χανδρά και Κων/νου Κανάρη,
α. ο κίνδυνος ατυχήματος από τις παραβιάσεις τους δεν εξέλιπε,
β. δεν εξαντλήθηκαν όλοι οι παράγοντες λαϊκής συμμετοχής, ώστε τα όποια μέτρα να είναι και επιστημονικά άρτια και να ακουμπούν στις λαϊκές ανάγκες αναφορικά με τη συγκοινωνία εντός του οικισμού, απόρροια των πολιτικών της παλιάς και νέας δημοτικής αρχής των Λαμπρινούδη και Βουρνού αντίστοιχα.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, στην ασφάλεια πεζών και εποχούμενων, αλλά  και στην ποιότητα της ζωής τους, έθεσαν το πρόβλημα της παραβίασης των μονοδρομήσεων –με ό,τι αυτό συνεπάγεται- γραπτά  και προφορικά στις μέχρι σήμερα δημόσιες συνεδριάσεις της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου στις 07-11-2014, στις 24-11-2014, στις 14-01-2015 και πρότειναν τη μελέτη των περιπτώσεων με τη συνδρομή των κατοίκων των μονοδρομημένων περιοχών.
Παρά τις παραπάνω ενέργειες, οι προτάσεις μας έμειναν στα συρτάρια της δημοτικής κοινότητας και απεμπολήθηκαν εν πολλοίς από αρκετά «θα», κωλυσιεργίες και υποσχέσεις προς συζήτηση, που μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν. Θεωρούμε ότι συγκοινωνιακές ρυθμίσεις με ονοματεπώνυμο δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν· μπορούν όμως να βελτιωθούν υπάρχουσες λύσεις που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.
Υπό αυτή την οπτική, διευκρινίζουμε  ότι:
Θεωρούμε δεδομένη την ανάγκη των  μονοδρομήσεων, στα πλαίσια μιας κοινής ωφέλειας που θα προκύψει για όλους  όσους κινούνται στους δρόμους του Βροντάδου.
  Υπάρχει ήδη μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου επί του συγκεκριμένου θέματος. Άρα, μετακύλησή του από την τέως στη νυν δημοτική αρχή, από τη μια στην άλλη Υπηρεσία ή παραπομπή του στις καλένδες, δεν πρέπει να υπάρξει.
 Η κακή διαχείριση του θέματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής –που άφησε χωρίς επιστημονική στήριξη τη Δημοτική Ενότητα- αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της διαμαρτυρίας των κατοίκων. Έτσι, το Τοπικό Συμβούλιο πρέπει:
Ι. Να αποφασίσει για τις παραπάνω μονοδρομήσεις συνολικά και όχι μεμονωμένα.
ΙΙ. Να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους και αν επιστημονικά και πρακτικά προκύπτει θέμα αναθεώρησής τους.
ΙΙΙ. Να εξαντλήσει όλους τους παράγοντες λαϊκής συμμετοχής, ώστε τα όποια μέτρα να ακουμπούν στις λαϊκές συγκοινωνιακές ανάγκες μέσα στο Βροντάδο.
Είναι απαίτηση η δημιουργία & εξεύρεση χώρων στάθμευσης, για να χρησιμοποιούνται  από τους κατοίκους (τα 70.000 € που δαπανήθηκαν για το έργο των μονοδρομήσεων δεν πρέπει να πάνε χαμένα). 
Δε θα πάψουμε να κινούμαστε με ξεκάθαρες θέσεις, ρεαλισμό και σεβασμό στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, αναζητώντας τη ρίζα τους και όχι με αποπροσανατολιστικά επικοινωνιακά τερτίπια εντυπωσιασμού και κουκουλώματός τους. Αταλάντευτα υπηρετούμε, υποστηρίζουμε και θέτουμε υπεράνω ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων την κοινή ωφέλεια, το λαϊκό δίκιο.-

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου
Μάρκος Σκούφαλος
ΚλαίρηΚωστάλα
Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου