Print

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Εγκληματούν στην Παιδεία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Προσλήψεις εδώ και τώρα


Πηγή φωτό: 902.gr
Χίος, 29-9-2015
Τα σχολεία ξεκίνησαν με πάνω από 20 χιλιάδες κενά, σε όλη τη χώρα. Δεκάδες από αυτά δεν άνοιξαν καθόλου. Οι μαθητές στριμώχνονται σε 30αρια τμήματα, και τα ολοήμερα τμήματα παραμένουν κλειστά.
Παρά την εκρηκτική πραγματικότητα που επικρατεί στα σχολεία, η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του 3ου "αριστερού" μνημονίου, προσπαθεί να καθησυχάσει γονείς και εκπαιδευτικούς, καλώντας τους να κάνουν υπομονή, ενώ στο νησί μας τα κενά είναι πάνω από 200 και ήρθαν ΜΟΝΟ περίπου 50 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό. Αντί να περάσει άμεσα στη β' φάση διορισμών αναπληρωτών, βαυκαλίζεται με τα ταξίδια του πρωθυπουργού στην Αμερική και τα εύσημα που παίρνει από τους μεγαλοκαπιταλιστές, την ώρα που εξαθλιώνεται η Παιδεία.

Για το θέμα ζήτησε την παρέμβαση και του Δημάρχου Χίου προς το υπουργείο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να παρακολουθούν οι αιρετοί τις εξελίξεις και να μην αντιδρούν, όταν μάλιστα υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου σε μια τέτοια κατεύθυνση απαίτησης, κάλυψης των υπαρχόντων κενών άμεσα.
Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου συντάσσεται με το ταξικό κίνημα των εκπαιδευτικών και απαιτεί εδώ και τώρα να διοριστούν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και οι λοιπές ειδικότητες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου