Print

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

H ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την προοπτική στησίματος καταυλισμού στην περιοχή "Σούδα", στο Κάστρο της Χίου


Χίος, 30-10-2015
 
Ανακοίνωση
 
Φτάνουν οι παλινωδίες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής
 
Για άλλη μια φορά διαφαίνεται η προχειρότητα και η έλλειψη βούλησης της Δημοτικής Αρχής, σε θέματα αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά  και σε θέματα ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.  Μετά τις επιλογές της για στήσιμο σκηνών ή οικίσκων στην περιοχή «Σούδα» του Κάστρου της Χίου, θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα εξής:
Διαφωνούμε με την προοπτική στησίματος ενός ακόμη πρόχειρου  καταυλισμού στην παραπάνω περιοχή, μια  και ο χώρος είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους χρήσεις. Ευάλωτος λόγω στενότητας –όπως καταδεικνύει και το όνομά του-, σε ψυχρούς βόρειους ανέμους και κυρίως στο νερό της βροχής και τη λάσπη, που  θα πνίξει για άλλη μια φορά τους πρόσφυγες. Ως άνθρωποι, έχουν κάθε δικαίωμα για τις πρέπουσες συνθήκες διαβίωσης σε στεγασμένους χώρους, με συνθήκες υγιεινής, που σε αυτό το χώρο είναι αδύνατο να παρασχεθούν.

Επιπροσθέτως ο χώρος της «Σούδας» προσφέρει αυτή τη στιγμή αρκετές θέσεις  ελεύθερης στάθμευσης σ’ όσους από τους συνδημότες μας αδυνατούν να επιβαρυνθούν με το τίμημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, για να προσεγγίσουν την πόλη. Αρκούν τα προβλήματα που έχουν επωμιστεί οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού μας, βρίσκοντας συγκυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση παγερά αδιάφορους, απέναντι στο θρήνο των προσφύγων, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε και από τη στάση του τοπικού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που γύρισε την πλάτη του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
Είμαστε αντίθετοι:
▪ Με τα περιβόητα «Hot-spots», διότι πρόκειται για κέντρα διαλογής των προσφύγων που θα είναι κερδοφόροι για τους Ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες. Οι χώρες της ΕΕ είναι υποχρεωμένες να δεχτούν τα θύματα των πολέμων που οι ίδιες δημιούργησαν.
▪ Με τη χρήση της ΒΙΑΛ ως hotspot, αλλά και στην αγορά της με χρήματα του δήμου (δηλαδή δικά μας)· εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την εμμονή της Δημοτικής Αρχής στη ΒΙΑΛ και στην απόρριψη της πρότασης του Αλέξανδρου Μπουμπάρη.
Αγωνιζόμαστε:
Ø Για να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σε κάθε περίπτωση να μη συμμετέχει η χώρα μας, με κανένα τρόπο, σ' αυτές.
Ø Για να ξεσκεπάσουμε και να καταγγείλουμε τις εγκληματικές προτάσεις και τη δράση της «Χρυσής Αυγής», όσον αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Ø Για να καταργηθούν οι απάνθρωπες Συνθήκες του Δουβλίνου, της Σένγκεν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός FRΟΝΤΕΧ.
Επιδιώκουμε:
ü Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υποδοχή, περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, καταγραφή και αναχώρηση για τον τελικό προορισμό που επιθυμούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.
ü Να δημιουργηθούν μεγάλα στεγασμένα κέντρα υποδοχής για τις 2-3 μέρες που θα περνούν στα νησιά μας οι πρόσφυγες – μετανάστες ώσπου να αναχωρήσουν.
 
Γι' αυτά όμως χρειάζονται χρήματα, που πρέπει να απαιτήσουμε από τους υπαίτιους αυτού του δράματος και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποστρέφει το πρόσωπο και κλείνει τα αυτιά στις ευθύνες που τις αναλογούν. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάψει να ενεργεί αποσπασματικά, ευκαιριακά και αψυχολόγητα. Να δει το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα σε απόλυτη σχέση με το κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι που βιώνει ο λαός μας. Να πάψει να ταυτίζεται με τους αξιωματούχους, ντόπιους και ξένους, που επισκέπτονται κατά καιρούς το νησί μας, αφού πρώτα φροντίσουν οι αρμόδιοι να εξωραΐσουν την τραγική κατάσταση που κρύβεται πίσω από την παρουσιαζόμενη ανεκτή εικόνα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου