Print

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όλοι στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία!! Είσοδος Απλωταριάς στις 10π.μ., την Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα

Η Γραμματεία Χίου  του ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για τα νέα μέτρα λαιμητόμο. Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τα μέτρα είναι σκληρά, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται.
 
Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο ασφαλιστικό!
 
Η ασφαλιστική ισότητα και δικαιοσύνη καθώς και τα ενιαία κριτήρια που αναφέρονται ως πρόσχημα για το νέο σφαγιασμό, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες, κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
Διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται να απαντηθεί άμεσα, να απορριφθεί. Είναι απάτη τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!
 
Καλούμε όλους:
Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις επιτροπές αγώνα, να οργανώσουν την πάλη, με συζητήσεις, συνελεύσεις, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, μαζικές διαδικασίες - πλατιά ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς! Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία  ενώνοντας τη φωνή με τους εργαζόμενους σε  όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη. Όλοι στην Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη με τις εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα, με  ΠΑΜΕ.
Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μη δοθεί η δυνατότητα στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία, που με την απουσία δράσης και οργάνωσης χαρίζουν τη δύναμη μας στον αντίπαλο, να υπονομεύσουν τους αγώνες μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Χίος, 08/11/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου