Print

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το Δελτίο Τύπου - Ψήφισμα του Δήμου για τη λειτουργία των σχολείων: Μια πρωτοβουλία της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου που ψηφίστηκε ομόφωνα

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ
(Αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και άλλα συναφή ζητήματα)
H αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, έχει γονατίσει δήμους και περιφέρειες, πλήττει ανεπανόρθωτα την εκπαίδευση, οδηγεί τους δημότες μας να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους.
 
Πλείστα  όσα  παραδείγματα σχετικά  με την αδυναμία των σχολικών μας μονάδων να προβούν σε πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων, πετρελαίου θέρμανσης, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καταδεικνύουν ότι αποτελεί κατάντια του κράτους, λόγω συνειδητών πολιτικών και υποχρηματοδότησης, να παραδίνεται σε χορηγούς η αντιμετώπιση αυτών των λειτουργικών υποχρεώσεων, παρά το γεγονός ότι είναι αναρμόδιοι για  κάτι τέτοιο.
Και η σημερινή συγκυβέρνηση, συνεχίζει την πεπατημένη να φορτώνει βάρη στην πλάτη του κόσμου, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα.
 Η εκπαίδευση αποτελεί και πρέπει να  μείνει βασικό κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό γι αυτό και καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική απέναντι στο δήμο μας και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Απαιτούμε:
Να σταματήσει η κυβερνητική αδιαφορία για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης  και η μετάθεση των υποχρεώσεών της στις δωρεές ιδιωτών.
Άμεση χρηματοδότηση του Δήμου μας  για να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες είναι πολλαπλάσιες και αποδεικνύονται από τα χιλιάδες αιτήματα προς τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου.
Απόδοση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σύμφωνα τόσο με τις πάγιες και διαρκείς όσο και με τις τρέχουσες ανάγκες και αποσύνδεσή τους από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις των δανειστών.
Να σταλούν τα χρήματα των καθαριστριών ακέραια χωρίς περικοπές (10%). Να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες των σχολείων εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να εκταμιευτεί και η 4η δόση για τα σχολεία (έπρεπε ήδη να έχει σταλεί), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
Να πληρωθούν άμεσα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, των οποίων η καθυστέρηση πληρωμής υπερβαίνει το μήνα.
Να καλυφθούν τα δεκάδες κενά σε Πρωτοβάθμια  και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Να ξεκινήσουν από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα οι δομές που αφορούν τα προγράμματα δια βίου μάθησης, στους Δήμους της χώρας και οι οποίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει εξαιτίας της ολιγωρίας της κεντρικής διοίκησης.
Τέλος πιστεύουμε ότι οι φορείς της εκπαίδευσης, όλος ο λαός που πλήττεται πρέπει να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους αφού τους οδηγούν   να πληρώνουν δυο και τρεις φορές αυτά  που το κράτος είναι υποχρεωμένο να  του παρέχει .-
Χίος, Νοέμβριος 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου