Print

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Οι βασικές ανατροπές στο ασφαλιστικό - 3 Δεκέμβρη, όλοι στη γενική πανεργατική απεργία.


ΠΑΜΕ: Δείτε τις βασικές ανατροπές στο ασφαλιστικό εδώ

Όλοι στους δρόμους.

Ενότητα  και αγώνας για την αντροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης.
3 Δεκέμβρη. Όλοι στη γενική  πανεργατική απεργία.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Β. Αιγαίου Στρατή Κόρακα, για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας

                                                                                      
                                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φωτό αρχείου


Μυτιλήνη, 25 Νοεμβρίου 2015

Τοποθέτηση Στρατή Κόρακα για τον Π/υ 2016 της ΠΒΑ (24/11/2015)

Θα επαναλάβουμε ότι και ο συζητούμενος σήμερα Π/υ της Περιφέρειας, όπως και όλων των Περιφερειών και Δήμων, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον κρατικό Π/υ, που και για το 2016 είναι αυστηρά ευθυγραμμισμένος στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, στις κατευθύνσεις και τους στόχους της ευρωενωσιακής δημοσιονομικής πειθαρχίας και για τη χώρα μας, σύμφωνα με τις μνημονιακές συμφωνίες που εφαρμόζονται στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Μιλώντας λοιπόν για τον κρατικό π/υ πρέπει να πούμε, κρίνοντας από το προσχέδιο του που συζητήθηκε πρόσφατα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή,  ότι κινείται στην  ίδια κατεύθυνση των προηγούμενων Κυβερνήσεων είτε ήταν αυτοδύναμες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. είτε ήταν κυβερνήσεις συνεργασίας.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αξιοκρατικά κριτήρια και όχι ρουσφέτια στο ΝΠΔΔ απαιτεί η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου


Φωτό αρχείου - Δήμος Καισαριανής - πηγή: www.902.gr
Χίος, 24-11-2015
Ανακοίνωση
Αξιοκρατικά  κριτήρια  και όχι ρουσφέτια στο ΝΠΔΔ
Στο ίδιο έργο θεατές αλλά κάθε χρόνο και χειρότερο βρεθήκαμε καθώς είδαμε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου θα συζητηθούν προσλήψεις προσωπικού με εξωτερικούς συνεργάτες που θα προσληφθούν απευθείας από τον Πρόεδρο, «κόψε φάτσα» δηλαδή, χωρίς να καταγράφονται κριτήρια, χωρίς να δίνεται η αναγκαία και απαιτούμενη διαφάνεια, χωρίς καμιά αξιοκρατία.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου Μάρκου Σκούφαλου επί του Τεχνικού Προγράμματος


Χίος, 20-11-2015
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για δεύτερη χρονιά έρχεται να διαχειριστεί την ένδεια με τάσεις εξαθλίωσης πλέον, που επιβάλλει η κεντρική διοίκηση στους φορείς της. Αυτή τη φορά βέβαια μιλάμε και για τη βαριά σκιά του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταγράφεται ως η επιτομή της προσκυνημένης αριστεράς, μαζί φυσικά  με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, που το ψήφισαν και κάνουν τις «μωρές παρθένες» για το έγκλημα, γι’ αυτό ο κ. Μηταράκης αποχώρησε, για  να  μην ακούει τις σφυριές.

Αυτό συμβαίνει· αυτό αποδεικνύει τα φούμαρα για αυτοδιοίκηση, αποδεικνύει αυτό που πάντα λέγαμε ως ΛΑ.Σ. πως οι Δήμοι, οι Περιφέρειες αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους και ή δέχεσαι ως αιρετός να το αντιπαλέψεις, να του δημιουργήσεις προβλήματα, ή μετατρέπεσαι σε υπαλληλικό του προσωπικό, ασχέτως καλών προθέσεων που ενδεχομένως να υπάρχουν, αλλά στην πολιτική δε χωράνε προθέσεις, αλλά πράξεις.

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016


Χίος, 23-11-2015
Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Μπούσουλας οι ανάγκες των κατοίκων μας και όχι του Παρατηρητήριου της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και των δανειστών
Στη συνεδρίαση της 20ης-11-2015 συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016. Η δημοτική αρχή, για δεύτερη χρονιά έρχεται να διαχειριστεί τη φτώχεια που της επιβάλλει η κεντρική διοίκηση. Έτσι αποδεικνύεται αυτό που πάντα θεωρούσαμε ως ΛΑ.Σ.: Πως οι Δήμοι, οι Περιφέρειες αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους. Οι δήμοι έχουν καταντήσει ζητιάνοι, προκειμένου να λειτουργούν και να ανθούν τράπεζες, επιχειρηματίες, μεγάλο κεφάλαιο.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ: Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα...

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Μιχάλων (κεντρική είσοδος Πανεπιστημίου).
42 χρόνια από το Νοέμβρη του '73, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
Αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση ως αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ. Αντλούμε από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία του Μάρκου Σκούφαλου –μέλους ΔΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Χίου- στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 12 -11-2015.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Μέσα σε λίγους μήνες όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα νιώθουμε στο πετσί μας το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο που διατυπώθηκε ποτέ: Το ανέκδοτο της πρώτης και δεύτερης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς, μιας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που αποδείχτηκε όχι μόνο δεινή ακροβάτης στις κωλοτούμπες αλλά και η πιο ικανή από τις προηγούμενες συγκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να υπογράψει το 3ο κατά σειρά μνημόνιο, για να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά εκεί που τη σταμάτησαν οι άλλες.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ‘Έλληνα Πρωθυπουργού και των ομοίων του τσακίστηκαν στα σαλόνια της ΕΕ-της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου-που για άλλη μια φορά οι τοποτηρητές της με το όνομα των θεσμών αντί της τρόικας αλωνίζουν τη χώρα μας, συνεργάζονται και προοδεύουν μαζί με το εδώ πολιτικό τους προσωπικό, ρημάζοντας τα εναπομείναντα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, εξαθλιώνοντας μισθούς και συντάξεις, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία, καθιστώντας τη μερική απασχόληση και μερική ζωή αποκλειστικό νόμο της καπιταλιστικής τους ζούγκλας.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα


Σάμος, 13/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, πού συνεδρίασε τη Δευτέρα 9/11/2015, ήταν η συζήτηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας – Α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος .
Εκ μέρους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. Αιγαίου τοποθετήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντώνης Δράκος, αναπτύσσοντας τις παρακάτω θέσεις της παράταξης που την οδηγούν στην καταψήφιση της εισήγησης :

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όλοι στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία!! Είσοδος Απλωταριάς στις 10π.μ., την Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα

Η Γραμματεία Χίου  του ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για τα νέα μέτρα λαιμητόμο. Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τα μέτρα είναι σκληρά, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται.
 

Το Δελτίο Τύπου - Ψήφισμα του Δήμου για τη λειτουργία των σχολείων: Μια πρωτοβουλία της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου που ψηφίστηκε ομόφωνα

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ
(Αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και άλλα συναφή ζητήματα)
H αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, έχει γονατίσει δήμους και περιφέρειες, πλήττει ανεπανόρθωτα την εκπαίδευση, οδηγεί τους δημότες μας να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους.
 
Πλείστα  όσα  παραδείγματα σχετικά  με την αδυναμία των σχολικών μας μονάδων να προβούν σε πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων, πετρελαίου θέρμανσης, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καταδεικνύουν ότι αποτελεί κατάντια του κράτους, λόγω συνειδητών πολιτικών και υποχρηματοδότησης, να παραδίνεται σε χορηγούς η αντιμετώπιση αυτών των λειτουργικών υποχρεώσεων, παρά το γεγονός ότι είναι αναρμόδιοι για  κάτι τέτοιο.
Και η σημερινή συγκυβέρνηση, συνεχίζει την πεπατημένη να φορτώνει βάρη στην πλάτη του κόσμου, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα.
 Η εκπαίδευση αποτελεί και πρέπει να  μείνει βασικό κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό γι αυτό και καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική απέναντι στο δήμο μας και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αίτημα της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τη διαχείριση προβλημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοινότητας Λαγκάδας

 
 
Χίος, 9-11-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαχείριση προβλημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοινότητας Λαγκάδας
 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σχετικά με τη  διαχείριση των προβλημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοινότητας Λαγκάδας και μετά από,
 
α. Τη συνεδρίαση της 19ης/10/2015 του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, το οποίο αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί εντόνως στον κ. Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για τον τρόπο που διαχειρίζονται την αντιπλημμυρική προστασία του χωριού,
 
β. Το έγγραφο που απέστειλε στους  προαναφερόμενους ο Πρόεδρος της  Κοινότητας Στέφανος Τσίγκος με αρ. πρωτ. 37571/20-10-2015, το οποίο και επισυνάπτουμε κοινοποιώντας το στα ΜΜΕ, έχει να τονίσει τα εξής:

Στέλιος Κουμπιάς*: "Αιτία πολέμου" η διάλυση του ΝΑΤ

 

Πηγή: www.902.gr
ΑΙΤΙΑ «ΠΟΛΕΜΟΥ» Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , Ε.Ε, ΔΝΤ εφαρμόζουν επαχθέστερα μέτρα στο 3ο μνημόνιο που ενσωματώνει το 1ο μνημόνιο (κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) & 2ο μνημόνιο (κυβέρνηση Ν.Δ) συνεχίζοντας την επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνολικά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών των εργαζομένων.

Στην Κυβερνητική προπαγάνδα ότι «τώρα μας ψήφισε ο λαός και έχουμε νωπή εντολή να προωθήσουμε τα μέτρα του μνημονίου» εμείς απαντάμε ότι «οι κυβερνήσεις δεν έχουν εισιτήριο απεριορίστου διαδρομών», αυτό διδάσκει η ιστορία και η ιστορία κινείται με την ταξική πάλη.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η ανοιχτή επιστολή του καθολικού αρχιεπίσκοπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και η ανοικτή επιστολή των συνταξιούχων της Τήνου για την απεργία των ναυτεργατών


Ανοιχτή επιστολή  καθολικού αρχιεπίσκοπου  4.11.2015
--------------------------------------------------------------------------
"Ανοικτή επιστολή στην ΠΝΟ
Τις ημέρες αυτές, χρησιμοποιώντας το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, έχετε απομονώσει ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων σας στα νησιά.
Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει οι κάτοικοι των νησιών να μένουν απομονωμένοι για τέσσερεις μέρες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα είναι τελικά τέσσερεις; Είχατε πει για δύο μέρες και τώρα προχωρείτε σε άλλες δύο. Γιατί για τις δύο μας είχατε ειδοποιήσει ενώ για τις άλλες δύο όχι;
Το χειμώνα όταν στη στεριά πόλεις και χωριά αποκλείονται από τα χιόνια, γίνονται τόσες θυσίες και προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν. Σήμερα που με την απόφασή σας εγκλωβίζεται στα νησιά τόσους συνανθρώπους σας; Ποιος θα τους απεγκλωβίσει

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης: Τα Hotspots και ο ευρωπαϊκός «παράδεισος»


Πολύς λόγος με μπόλικη δόση «δημιουργικής ασάφειας» γύρω από τα hotspots, κατά το ελληνικότερο και αθωότερο, «κέντρα διαλογής προσφύγων – μεταναστών». Η φτώχεια και οι επεκτατικοί πόλεμοι των ισχυρών της υφηλίου και των συμμάχων τους, έχουν αναγκάσει τα θύματά τους να ξεριζωθούν από τη γη τους και να κατακλύσουν τον «παράδεισο της ασφάλειας και της ελευθερίας», που υποτίθεται ότι τους περιμένει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Χιλιάδες είναι εκείνοι που δεν έχουν να πληρώσουν στους δουλέμπορους το τίμημα της μεταφοράς τους στην ευρωπαϊκή γη, τη δήθεν «γη της επαγγελίας». Εκατοντάδες χιλιάδες ταλαιπωρούνται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και απαράδεκτες συνθήκες διαμονής και υγιεινής. Χιλιάδες είναι οι πνιγμένοι στα σκοτεινά νερά της Μεσογείου και στα μπουγάζια αιγαιοπελαγίτικων νησιών.