Print

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

                                                                                                   Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Παρασκευή, 22 /01/2016, κτίριο Νομαρχίας, ώρα 6μ.μ.,

Με τη Βέτα Πανουτσάκου,
μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και  της Ομοσπονδίας  Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση!

Η Κοινωνική Ασφάλιση για τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στ' αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες.

Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες.
 
Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας!
 
·       Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
·        Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·        Δουλειά έως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη - επίδομα φτώχειας για τη συντριπτική πλειοψηφία.
·        Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις, με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
·        Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους», όπως έκαναν και με τα λεφτά των Ταμείων.
·        Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
·        Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
·        Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
·        Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, συνεχίζοντας έναν ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
·        Η σφοδρότητα της επίθεσης στο Ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
·        Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Κανένας υπάλληλος  να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους! Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Χίος, 18-01-2016
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου