Print

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η πρόταση ψηφίσματος της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Ασφαλιστικό


Χίος, 30-1-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. Δ. ΧΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης-1-2016 κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για το Ασφαλιστικό.
Παρά το γεγονός ότι αυτό έτυχε ευρείας αποδοχής από το Σώμα, το προεδρείο και ο Δήμαρχος επιφυλάχτηκαν να το αποδεχτούν ως είχε με σκοπό να διαμορφωθεί κατά το δοκούν.
Ως ΛΑ.Σ. δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε καμιά αλλαγή στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου ψηφίσματος. Έτσι, θεωρούμε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσουμε αυτούσιο, όπως ακριβώς το καταθέσαμε:
 «Την ώρα που το Πρόγραμμα Καλλικράτης έβαλε ταφόπλακα στη λειτουργία και οργάνωση Περιφερειών και Δήμων,
την ώρα που η κυβερνητική αδιαφορία έχει αφήσει την Τοπική Διοίκηση, ελέω μνημονίων, αποκομμένη και αποστερημένη από κάθε κρατικό πόρο νίπτοντας τα χέρια,
την ώρα που η περίφημη νησιωτικότητα βλάφτηκε ανεπανόρθωτα είτε με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είτε με τη συγκοινωνιακή αποκοπή μας από την υπόλοιπη χώρα με τα πανάκριβα εισιτήρια και τα μειωμένα δρομολόγια χάριν του κέρδους των επιχειρηματιών του χώρου είτε με την αποψίλωση του εργατικού δυναμικού στις δομές Υγείας και Πρόνοιας κ.λπ., η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το αστικό αντιπολιτευτικό επιτελείο,  φέρουν το ζήτημα του Ασφαλιστικού στο προσκήνιο και το ξεδίπλωμα δεκάδων άλλων προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων, με τις επιταγές ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Επειδή πρωταρχικός σκοπός τους είναι η μεγαλύτερη κατακρεούργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης  και των συντάξεων, είναι ξεκάθαρο ότι τα λαϊκά στρώματα –φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μισθωτοί, ωρομίσθιοι, αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, εργαζόμενοι με ελαστικό ωράριο- είναι εκείνοι που θα καταβαραθρωθούν.
Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση και απαιτούμε  να  μη φτάσει καν στη Βουλή το ασφαλιστικό έκτρωμα. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε πλάι στο λαϊκό κίνημα προκειμένου να δικαιωθεί ο αγώνας του λαού μας για καλύτερη ζωή και όχι για μισοζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου