Print

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Μην τολμήσει να πατήσει μπουλντόζα στο παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου

Χίος, 30-1-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μην τολμήσει να  πατήσει μπουλντόζα στο παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου
Στο πρόσφατο Δ.Σ. (29-01-2016) συζητήθηκε το θέμα του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σχετικά  με το πρωτόκολλο κατεδάφισης τμήματος της περιοχής «Πετροκάραβο» της Δ. Κ. Βροντάδου. 
Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος, με αφορμή το συγκεκριμένο,  τοποθετήθηκε υπογραμμίζοντας την αντίφαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία  παρά το γεγονός  ότι αναγνωρίζει δια του αντιδημάρχου  Τεχνικών Υπηρεσιών κάποιες παρανομίες, εντούτοις δεν εμποδίστηκε το Λιμενικό Ταμείο να εισπράττει χαράτσια από τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται στο προαναφερθέντα χώρο.
Χαρακτήρισε υποκριτική πεπατημένη, που αφορά και τα κόμματα της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ και των νεόκοπων αστών ΣΥΡΙΖΑίων & ΑΝΕΛ, να αφήνουν στο απυρόβλητο βίλες πάνω στο κύμα, μέσα στα δάση, προβλήτες, επιχειρήσεις, επενδυτικά μεγαθήρια των μεγιστάνων του πλούτου και από την άλλη να κουνούν το δάχτυλο στο λαουτζίκο, να κατεδαφίζουν σπιτάκια, χαμόσπιτα, να διώκουν δημάρχους, αιρετούς κ.λπ.

Όσον αφορά τους εμπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους διευκρίνισε ότι πάνω από αυτούς υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι, πολιτικά αφεντικά, υπάρχει και μια Βουλή αστική, 200 χρόνια τώρα, η οποία νομοθετεί με συγκεκριμένα συμφέροντα. Όταν πρόκειται για ζητήματα του λαού να στέλνει μπουλντόζες και όταν πρόκειται για fast track -που κάποιοι δοθείσης ευκαιρίας λιβάνισαν μέσα στο Δ.Σ-, τότε να θεωρούνται «έργα ανάπτυξης».
Για τη ΛΑ.Σ. νόμος είναι το δίκιο του λαού και του Βροντάδου και της  πόλης, που χαίρονται αυτή την περιοχή του Πετροκάραβου. Άρα αυτοί έχουν νομιμοποιήσει τα έργα  εδώ και δεκαετίες μέσα από τη χρήση τους. Το νομικό μέρος σαφώς δεν πρέπει να  μείνει στην άκρη. Εάν όμως δεν εξασφαλιστεί το πολιτικό μέρος που  θα είναι μια απόφαση την οποία θα τη στηρίξει ο ίδιος ο λαός, τότε θα  ξαναβρούμε μπροστά  μας και τα πρωτόκολλα  κατεδάφισης  και την αστική νομοθεσία, η οποία φυλάει σαν κόρη οφθαλμού την εξουσία της.
Άρα λοιπόν θα πρέπει να έχει και φόβο λαού. Έτσι η πολιτική απόφαση θα  πρέπει να είναι: «Κάτω τα χέρια από το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου. Μην τολμήσει να πατήσει μπουλντόζα και εκεί και στο υπόλοιπο κομμάτι προς Χίο, διότι θα βρει ενωμένο το χιώτικο και το βρονταδούσικο λαό να τσακίσει αυτούς που θα πάνε να προχωρήσουν είτε σε κατεδαφίσεις είτε σε καταστροφές».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου