Print

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Η υποκρισία της Ε.Ε. για την προστασία θυμάτων trafficking και η συμμετοχή του Δήμου στην πρόταση χρηματοδότησης


Χίος, 12-2-2016
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υποκρισία της Ε.Ε. για την προστασία θυμάτων trafficking και η συμμετοχή του Δήμου στην πρόταση χρηματοδότησης
Συζητήθηκε στο Δ.Σ. της 10ης-2-2016 και εγκρίθηκε με ψήφους όλων των παρατάξεων -πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- η εισήγηση για τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την προστασία θυμάτων trafficking.
Θεωρούμε τεράστια υποκρισία το γεγονός ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται να δημιουργήσουν δομές ενάντια στο trafficking, τη στιγμή που οι ίδιες το δημιούργησαν. Αυτοί δηλαδή που έχουν καταβαραθρώσει τις εργασιακές σχέσεις, αυτοί που από τα κάστρα του καπιταλισμού παραγγέλλουν την καινούργια «σοδειά» σάρκας από τις χώρες που γονάτισαν, να έρχονται τώρα  να  μας πουν με ποιο τρόπο θα μπλοκάρουμε το trafficking.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να συνδράμουμε σε μια τέτοια λογική ούτε θα πουλήσουμε τη συνείδησή μας στο διάβολο για τριάκοντα αργύρια. Για τέτοιες δράσεις υπάρχουν κοινωνικές δομές, φορείς και επιστήμονες στη Χίο, όπως το Κέντρο Πρόληψης, τα πολιτιστικά σωματεία, ψυχολόγοι, ειδικοί σύμβουλοι, κοινωνιολόγοι, που μπορούν και θέλουν αναδείξουν και να συνδράμουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος, σε συνεργασία με την αστυνομία στο ποινικό κομμάτι, την Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς φορείς.
Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση στο λύκο (που τώρα έβαλε προσωπείο αγγέλου) να φυλάει τα πρόβατα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε από αυτούς που δημιούργησαν την εργασιακή κόλαση, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να πουλούν το σώμα τους ή τα όργανά τους, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να δουλεύουν για ψίχουλα, κάτω από απάνθρωπα ωράρια και ανασφάλιστοι, να εξαγοράσουν το τελευταίο που μας έμεινε: τη συνείδηση και την αξιοπρέπειά μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου