Print

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για τα γεγονότα με τους πρόσφυγες, στις 1-4-2016



O Μάρκος Σκούφαλος γνωστοποιεί τις θέσεις του ΚΚΕ για το
προσφυγικό, καταχειροκροτούμενος από πρόσφυγες και
ματανάστες στο λιμάνι της Χίου 
Τα αλλεπάλληλα φαινόμενα έντασης και συμπλοκών προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Βιάλ (Χαλκειός), αποτελούν συνέπεια του εγκλωβισμού τους στο νησί, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η συγκέντρωση 1536 ανθρώπων κάτω από άθλιες συνθήκες διαμονής και εντάσεων, οδήγησε στην επέμβαση χτες αργά το βράδυ ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο hot spot - Χαλκειός και τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Πρόκειται για προαναγγελθέντα και αναμενόμενα γεγονότα. Ευθύνες έχουν όσοι έκρυψαν την αλήθεια από το λαό: κυβέρνηση ( μόλις προχθές ήταν στο νησί ο Υφ. Άμυνας κ. Τόσκας), τοπικοί παράγοντες (ο κυβ. βουλευτής κ. Μιχαηλίδης), κόμματα, όλοι τους συμπαραστάτες αυτής της πολιτικής.


Οι αποφάσεις της ΕΕ για κλείσιμο των συνόρων, που συνυπέγραψε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτού του συστήματος και τα φαινόμενα αυτά οι συνέπειες.

Αποδεικνύεται και στο νησί μας ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν υπό τη διαρκή αβεβαιότητα της κράτησης, του συνωστισμού, της καθημερινής επιβίωσης μέσα σε άθλιες συνθήκες . Η απόγνωση αυτών των ανθρώπων, κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εντείνεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες και τους οδήγησε μαζικά στο λιμάνι του νησιού.

Η συμμετοχή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, θα αναπαράγει και θα οξύνει το προσφυγικό πρόβλημα με ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις και για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καλούμε το Χιώτικο λαό να σταθεί αλληλέγγυος, να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πραγματικό υπαίτιο, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αυτούς που τον διεξάγουν και τον στηρίζουν, όπως η ελληνική κυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Να απομονώσουν φωνές μίσους των φασιστοειδών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που αξιοποιούν τέτοιες καταστάσεις για να χύσουν το δηλητήριο του μίσους.
 
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει: Τώρα άρνηση της εφαρμογής των ευρωπαϊκών συμφωνιών, αξιοπρεπής - ανοικτοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας, άμεσες διευκολύνσεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ταξιδέψουν άμεσα στις χώρες προορισμού τους.
 
1/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου