Print

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Οι παρεμβάσεις της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου σε θέματα συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι παρεμβάσεις μας σε θέματα συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου
της Δ.Κ. Βροντάδου, στις 16-5-2016
 
Η παράταξή μας, δια των εκπροσώπων της Κλαίρης Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη, παραβρέθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, στις 16-5-2016 και τάχθηκε με παρεμβάσεις της στα παρακάτω θέματα:
 
·     Για την «Τσιμεντόστρωση δρομίσκου επί της Γ’ Παρόδου Αγίας Μαρίνας», θεωρήσαμε ότι είναι απαραίτητη, εφόσον εξυπηρετεί σπίτια αρκετών συνδημοτών. Ως χωματόδρομος είναι ευάλωτος στις βροχές, και δημιουργεί θέματα ασφάλειας των κατοίκων. Προτείναμε να τεθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσον αφορά την εσωτερική οδοποιία της Δ.Ε. Ομηρούπολης ή εφόσον υπάρχει υπόλοιπο από μη ολοκληρωμένο έργο της ΣΑΤΑ 2014 να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η τσιμεντόστρωση.

·     Για την «Επισκευή και συντήρηση του Δημοτικού Καταστήματος Βροντάδου», τονίσαμε ότι αξίζει κάθε συντήρηση, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δ.Ε. Ομηρούπολης και της Δ. Κ. Βροντάδου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Τοπικής μας Ιστορίας και έχει αρχιτεκτονική αξία. Έτσι, προτείναμε την κατά προτεραιότητα άμεση και μόνιμη αποκατάσταση των βλαβών της τσιμέντινης στέγης, των υδρορροών και των εσωτερικών επιχρισμάτων της οροφής, με την απαραίτητη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
·     Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέσαμε:
1.     «Πρόταση της παράταξής μας για τους τάφους αλλοθρήσκων ή αλλοεθνών στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Μερσινιδιού». Είναι γνωστό ότι μέσα στο χώρο του Δημοτικού μας Νεκροταφείου έχουν ενταφιαστεί νεκροί αλλόθρησκοι ή αλλοεθνείς, που ως πρόσφυγες ή μετανάστες, άφησαν στον τόπο μας τελευταία τους πνοή. Η τιμή και ο σεβασμός που οφείλουμε στους νεκρούς είναι επιβεβλημένη ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επειδή, παρόλα αυτά, μόνο χώμα τους σκεπάζει, χωρίς ένα διακριτικό ότι κάτω από αυτό βρίσκονται νεκροί, χωρίς ένα σημάδι μνημειακό, προτείναμε ότι κάποια μέρη από τα χρησιμοποιηθέντα μετά από εκταφές υλικά των μνημείων (π.χ. μαρμαρόπλακες), θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν, για τη δημιουργία υποτυπωδών μνημείων και γι’ αυτούς που δεν παρέχεται τέτοια δυνατότητα καθώς και της αναγραφής του ονόματός τους, αν είναι κι αυτό γνωστό.
2.     «Μισθώσεις παραλιών ενόψει των επικείμενων προκηρύξεων»: Προτείναμε να καθαριστούν οι παραλίες μας εγκαίρως (προϊόντα κλαδέματος, αστικά απορρίμματα, σωσίβια κ.λπ.) και χωρίς να καθυστερήσει όπως πέρσι συνέβη στην παραλία της Δασκαλόπετρας. Επισημάναμε επίσης ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την εικόνα του Βροντάδου και να μην δεχτούμε  μισθώσεις σε όλες τις παραλίες μας, ιδιαίτερα στο Μερσινίδι (Αλατσόπετρα), που η επισκεψιμότητά της την καθιστά «φιλέτο» προς εκμετάλλευση.
Και οι δύο προτάσεις μας ΕΗΔ έγιναν δεκτές με την προοπτική να γίνουν σχετικές εισηγήσεις στις καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα.-
Χίος, 16-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου