Print

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.: Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, την Τετάρτη 8/6, στις 10:30, για την Υγεία και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, την Τετάρτη 8/6, στις 10:30, για την Υγεία και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Τρίτη 7/6 το απόγευμα στις 6:30μμ, δίνουμε μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ταξικών Σωματείων και φορέων του νησιού, έξω από το Νοσοκομείο.

Η απεργία των υγειονομικών δεν αφορά μόνο τους ίδιους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κατάσταση στην υγεία επιδεινώνεται με δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, ΑμεΑ – χρονίως πάσχοντες, τους άνεργους, τη λαϊκή οικογένεια συνολικά.
Δεν πρέπει κανείς να πιστέψει την κυβέρνηση όταν λέει ότι «αλλάζουμε σελίδα». Πρόκειται για ένα ακόμα ψέμα που στόχο έχει να παραπλανήσει το λαό. Η κυβέρνηση άλλωστε, ψήφισε πρόσφατα μέτρα, που ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, αυξάνουν τις εισφορές υγείας, τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Μέτρα που κατακρημνίζουν τους μισθούς με τον δημοσιονομικό κόφτη, τα μνημόνια διαρκείας. Οδηγεί δηλαδή τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.
 

Την ίδια στιγμή, μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, χαρίζει πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας», επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και ο κατάλογος των προνομίων δεν έχει τελειωμό! Με την  «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία.
 
Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου νοσοκομείου, του ΠΕΔΥ, του ΚΥ Πυργίου, των Περιφερειακών Ιατρείων. Στη Χίο ο προϋπολογισμός στο Νοσοκομείο της Χίου έχει μειωθεί από 13 εκ. ευρώ το 2009 σε περίπου 5,5 εκ. σήμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι ανύπαρκτη, ενώ υποστελεχωμένα είναι το Κέντρο Υγείας στο Πυργί και τα Περιφερειακά (αγροτικά) ιατρεία.
 
Και στο Νοσοκομείο Χίου, αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) χωρίς δικαιώματα, η κοινωφελής εργασία κ.α.  Έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας, ετοιμάζουν την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και μείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί  η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια. 
 
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία,
μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια-υγεία!!!
Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν πρόνοια-υγεία,
αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!

 ΔΙΕΚΔΙΚΟYΜΕ:
1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
6. Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το ΠΕΔΥ, το Κέντρο Υγείας στο Πυργί και τα (περιφερειακά) αγροτικά ιατρεία. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.

 
Οι τριήμεροι μαχητικοί αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με την ουσιαστική και αποφασιστική συμβολή του ΠΑΜΕ, μας δίνουν πείρα και δύναμη να συνεχίσουμε. Δείχνουν τι σημαίνει οργάνωση, ετοιμότητα. Η απεργία, μπορεί να γίνει αφετηρία να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Να δυναμώσουμε τη κοινή δράση και με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων και τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις. Ο πόλεμος συνεχίζεται!  Δεν θα πάρουμε ανάσα, αν δεν ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου