Print

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δ.Χίου στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων για κάλυψη σίτισης των μαθητών του μουσικού Σχολείου Χίου και ο θέτει ως θέμα στο επόμενο Δ.Σ.


Χίος, 13-6-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στήριξη αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για  λήψη απόφασης κάλυψης της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου από το Δήμο.
Μας  κοινοποιήθηκε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας, με την οποία ζητά να  ληφθεί απόφαση κάλυψης της σίτισης των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου, αξιοποιώντας την υποδομή του κτηρίου πού στεγάζεται το σχολείο. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, στηρίζουμε το αίτημα και κάνουμε γνωστό ότι ζητήσαμε να  μπει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Προς ενημέρωση ακολουθεί η επιστολή της Ένωσης:


Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
ΑΘΗΝΑ, 4-6-2016
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ
ΚΟΙΝ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι.
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας συνέλευσης πού πραγματοποιήθηκε στην ΧΙΟ, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, απευθύνεται σε σας και στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, και ζητάμε να πάρετε όσο γίνεται πιο γρήγορα, απόφαση κάλυψης της σίτισης των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου ΧΙΟΥ,  αξιοποιώντας την υποδομή του κτηρίου πού στεγάζεται το σχολείο. Όπως γνωρίζετε το κτήριο, όπου στεγάζεται το μουσικό, (πρώην εκκλησιαστική σχολή), διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τραπεζαρία, και μπορεί με την πρόσληψη μάγειρα και τραπεζοκόμου, να  καλύψει την σίτιση των παιδιών. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν διαδικασίες διαγωνισμών κάθε χρονιά, πού πολλές φορές βγαίνουν άκαρποι η χωρίς ενδιαφέρον από εταιρίες κέτερινγκ. Όπως και φέτος πού τα παιδιά δεν είχαν σίτιση. Η απόφαση σας αυτή, (πού πρέπει να συνοδευτεί με μελέτη κόστους), θα μας δώσει την δυνατότητα να απαιτήσουμε ως Πανελλήνια Ένωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, να επιτρέψει την επιχορήγηση του Δήμου με το κόστος κατά παρέκκλιση της διαδικασίας διαγωνισμού. Είμαστε σίγουροι ότι το κόστος θα είναι μικρότερο και το φαγητό ποιοτικά καλύτερο. Στην διάθεση σας σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο του Μουσικού Σχολείου για την επιτυχία της διαδικασίας, που αν τελεσφορήσει, θα αποτελέσει πρότυπο για να εφαρμοστεί και σε άλλα Μουσικά που πιθανά οι Δήμοι θα αξιοποιήσουν ανάλογες υποδομές ή και ακόμα θα δημιουργήσουν.
Για το ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σαλιάγκας Αντώνης
6948464596 – mail: salant@mail.ntua.gr
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κουφαλάκος Παναγιώτης
6972006221 – mail: koyfalakos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου