Print

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Παρέμβαση στο θέμα Ε.Η.Δ. για μίσθωση του ακινήτου της Δασκαλόπετρας στο Τ.Σ. Βροντάδου της 11ης-8-2016


Χίος, 11-8-2016
 Για την πρόταση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Χίου, κ. Στρατή Γδύση, προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, στο οποίο κατέθεσε θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για μίσθωση του ακινήτου της Δασκαλόπετρας, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να υλοποιηθεί πολιτιστική υποδομή, για την υποστήριξη του Αρχαιολογικού χώρου, έχουμε να  παρατηρήσουμε τα εξής:
Ως ΛΑ.Σ, τότε που τέθηκε το θέμα ενοικίασης του χώρου για την υλοποίηση της πολιτιστικής υποδομής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίσαμε θετικά στην πρόταση ενοικίασης του χώρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.
Άσχετα με τα  προσκόμματα τα  οποία  σήμερα προβάλλει η Επιτροπή του ως  άνω ναού για τον προς ενοικίαση χώρο ιδιοκτησίας της, θεωρούμε ότι έχει κάθε δικαίωμα να τον ενοικιάσει όπου αυτή θεωρεί προσφορότερο.
Εξάλλου την αντιπαράθεση μεταξύ της Επιτροπής του Αγίου Γεωργίου  και της Δημοτικής Αρχής, την ξεκίνησε η δεύτερη με  όσα έγιναν γύρω από τον τρόπο που χειρίστηκε σχετικά  θέματα, όπως αυθαίρετες δομήσεις στην ιδιοκτησία του Ιερού Ναού.
Θεωρούμε από πλευράς πολιτικής ηθικής επιλήψιμο τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή στέκεται ενάντια σε έναν συμπολίτη μας, ο οποίος προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο χώρο με ό,τι προτείνεται μέσω της πρότασης του κ. Αντιδημάρχου και ο οποίος καλεί προκαταλαμβάνοντας «το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας να πάρει τις σωστές αποφάσεις, στην κατεύθυνση της προστασίας του Μνημείου».
Θεωρούμε ανειλικρινές το όψιμο ενδιαφέρον του για τη μη ενοικίαση του χώρου σε άλλον πλην του Δήμου μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο, που θεωρεί ότι… «θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, που την είχαμε ζήσει και στο παρελθόν, οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου να είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται παραπλεύρως ενός Κέντρου Διασκέδασης για να επισκεφτούν το Μνημείο».
Αν πραγματικά είχε κάποια βάση το αιτιολογικό του, θα έπρεπε να αποσυρθούν από το συγκεκριμένο χώρο και όλες οι άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν χρόνια τώρα μπροστά από το  Μνημείο και αποτελούν μέρος της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και ζωής, πράγμα ανεδαφικό και αστείο. Άλλωστε με την ίδια  λογική πρέπει να  κλείσουν όλα τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος περιμετρικά της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου)
Ας υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή ότι πέρα από τα έργα που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, τα μπάζα παραμένουν στο χώρο και σαφώς έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην καθαριότητα και επισκεψιμότητα του Μνημείου και ότι η ίδια αναγνωρίζει ότι έχουν να γίνουν ακόμα πολλά  όσον αφορά το ευρύτερο χώρο της Δασκαλόπετρας.
Μετά  απ’ όλα αυτά θεωρούμε  ότι η  Δημοτική Αρχή οφείλει να σταματήσει τα παιχνίδια διεκδικήσεων και αντεκδικήσεων προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, να  καθίσει σε ένα τραπέζι συζήτησης, προκειμένου να βρεθεί μια  κοινή λύση με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και καλούμε  το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου να μην εμπλακεί καθόλου παίρνοντας θέση σε αυτά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου