Print

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αντιρρήσεις ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ (του Γιάννη Κουλουρούδη)

Όταν βλέπω να παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα στις Χιώτικες εφημερίδες και σάϊτ, αλλά και από το βήμα της Βουλής, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο, στους ευρολιγούρηδες που λέω εγώ, αυτών δηλαδή που δεν μπορούν να διανοηθούν την Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να θρηνολογούν για τα απίστευτα δεινά που η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συσσωρεύσει πάνω στο δύστυχο Ελληνικό λαό, ομολογώ πως ένα κύμα έντονης αγανάκτησης με πλημμυρίζει, και πιστεύω ότι μαζί μου αγανακτούν και μυριάδες άλλοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω και την κομματική τους ένταξη. Γιατί τα κροκοδείλια δάκρυα όλων αυτών, για τα βάσανα και το ξεζούμισμα του λαού, δεν αποτελούν μόνο το άκρον άωτο της υποκρισίας, αλλά συγχρόνως προσβάλλουν κατάφορα τη νοημοσύνη ακόμη και του πιο «πτωχού τω πνεύματι» πολίτη. Γιατί όλα αυτά τα απίστευτα που έχουν πέσει στο κεφάλι μας και συνεχίζουν να πέφτουν και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο τα έχουν ευλογήσει, αλλά και τα έχουν ψηφίσει στη Βουλή αυτοί ή τα κόμματά τους. Για να μην πάμε πιο μακριά, στις μέρες που κυβερνούσαν τα κόμματά τους, με τους Τσοχατζόπουλους, τους Μαντέληδες, Μαυράκηδες επί ΠΑΣΟΚ, κουμπάρους, Σημαιφορίδηδες, Τουμπόλογλου, Παπασταύρου επί Ν.Δ. με το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το P.S.I που ρήμαξαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων και επέβαλαν όλα τα φρικτά μέτρα που γνωρίζουμε. Θα σταθώ στα μέτρα που πάρθηκαν στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, που ψηφίστηκε από 222 βουλευτές πέντε κομμάτων της σημερινής Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ.,Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Όλα αυτά τα μέτρα, οι σημερινοί <<θρηνολογούντες>> και «συμπάσχοντες» όχι μόνο τα ψήφισαν στο όνομα της παραμονής στην Ε.Ε., αλλά και προέτρεπαν φορτικά την  κυβέρνηση να κλείσει όσο πιο γρήγορα γινόταν τη συμφωνία με τους δανειστές, δεχόμενη οτιδήποτε ζητούσαν, για να αποφύγουμε, τάχα το grexit. Τώρα ψελίζουν, με απίστευτη προκλητικότητα, θράσος και γελοιότητα ότι δεν ψήφισαν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μόνο την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε, ότι το περασμένο καλοκαίρι οι «εταίροι» μας ζητούσαν την ανάληψη δεσμεύσεων από τη χώρα, για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, προκειμένου να μας δανείσουν ξανά χρήματα, αλλιώς  μας απειλούσαν με αποβολή από την Ε.Ε. Νέος δανεισμός σήμαινε νέο μνημόνιο και νέο μνημόνιο σήμαινε τη λήψη νέων σκληρών, αλλά και συγκεκριμένων μέτρων, από τα οποία οι δανειστές δεν υποχωρούσαν ούτε ρούπι. Αυτά τα μέτρα ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέρσι το καλοκαίρι και γνώριζαν πολύ καλά τι σήμαιναν αυτά για τους Έλληνες πολίτες. Αυτά τα μέτρα  ψήφισαν και οι υπόλοιποι, Ν.Δ, Πασοκ, Ποταμι, Λεβέντης που σήμερα κλαυθμηρίζουν για τις συμφορές που έπεσαν πάνω στους Έλληνες.
Οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν τότε από κοινού, κυβέρνηση και ευρολάγνους είναι όλες καταχωρημένες μία προς μία στο νόμο 4336/2015 [τρίτο μνημόνιο] και είναι εύκολο να τις βρει και να τις μελετήσει όποιος επιθυμεί. Υλοποίηση των κοινών αυτών δεσμεύσεων είναι τα μέτρα που λήφθηκαν και εφαρμόζονται τώρα από τη συγκυβέρνηση, προκαλώντας πρόσθετη ανείπωτη δυστυχία στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, την οποία προσπαθούν να καπηλευτούν οι απολύτως συνυπεύθυνοι γι’ αυτή όχι γιατί πράγματι συμπονούν τους πάσχοντες, αλλά για καθαρά εκλογικούς-κομματικούς λόγους. Τι θέλουν να μας πουν αλήθεια; Δεν ψήφισαν τη δέσμευση που υποχρέωνε την Ελλάδα να νομοθετήσει ένα πρώτο σύνολο μέτρων έως 15 Ιουλίου δηλαδή:
τoν ορθολογισμό του συστήματος ΦΠΑ και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με σκοπό την αύξηση των εσόδων (αλήθεια πως αλλιώς θα αυξανόταν τα φορολογικά έσοδα παρά με αύξηση του ΦΠΑ σε κάποιες περιπτώσεις;)
τα εμπροστοβαρή μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος ως μέρους ενός προγράμματος συνολικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, που εξειδικεύτηκε στη συνέχεια με την ανάληψη δέσμευσης για τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3 1/2 δις. ευρω κατά τα έτη 2016-2017(αλήθεια πως αλλιώς θα επιτυγχάνονταν η μείωση της δαπάνης αυτής αν όχι με την μείωση των συντάξεων την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, που θεσπίστηκαν με τους εφαρμοστικούς νόμους;) πλεονάσματα 3,5% το 2018, την σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες σε δύο στάδια Οκτώβρη 2015-Οκτώβρη 2016. Αύξηση του συντελεστή για τα μισθώματα από 11% σε 15% και από 33% σε 35%, για κατασχέσεις από 1500 Ευρώ και πάνω. Την είσπραξη προστίμων ανασφάλιστων οχημάτων και ΚΤΕΟ. Την είσπραξη Ασφαλιστικών εισφορών μέσω ΚΕΑΟ. Εισφορές υγείας σε 6%, εγγυημένες συντάξεις μετά το 67ον έτος ηλικίας. Την κατάργηση βαθμιαίως κεκτημένων δικαιωμάτων συνταξιοδότησης πριν την νόμιμη ηλικία (67 έτη) ήτο αργότερο έως το 2022 62 έτη και 40 χρόνια ασφάλιση και άλλα πολλά που για οικονομία χώρου αναφέρω.
Με τέτοιες δεσμεύσεις είναι γεμάτος ο νόμος που φέρνει την υπογραφή των 222 βουλευτών δηλαδή των ευρολάγνων.
Αφού λοιπόν τα ψήφισαν και τα ενέκριναν όλα αυτά και αφού είχαν ως κυβερνήσεις θεσπίσει τα προηγούμενα μνημόνια, με βάση τα οποία είχε συντελεστεί σε αλλεπάλληλα κύματα η δραστική περικοπή των συντάξεων, η σημαντική μείωση των μισθών και η αποδυνάμωση κάθε ίχνους κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος ,αλλά και η φοροεπιδρομή με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ και των άλλων ληστρικών φορολογικών μέτρων, ένα σύνολο μέτρων δηλαδή ,που είχαν βαθύνει την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και εκτινάξει στα ύψη την ανεργία, ρίχνοντας στην απόγνωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα, φόρεσαν τη λεοντή του «στεναχωρημένου» και του προστάτη των πληγέντων, δεινά  από τα μέτρα που επιβλήθηκαν με την ενεργό συμμετοχή τους πολιτών, κατηγορώντας σφοδρά την ανάλγητη συγκυβέρνηση για την επιβολή των μέτρων αυτών. Μόνο το ΚΚΕ κύριοι με την αταλάντευτη θέση του δικαιούται να κατακρίνει την κυβέρνηση γιατί αυτά τα έλεγε στο λαό από το 1993 μετά  την συνθήκη του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας και τον προειδοποιούσε για το τι τον περιμένει. Οι ευρωλιγούρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. εξωράιζαν την κατάσταση τότε και ήρθε το σήμερα να δείξει την ωμή πραγματικότητα και να τους διαψεύσει περίτρανα, ότι το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χαρίζουν άλλα ξεζούμισαν (είδε εργασιακές σχέσεις που κατήργησε το φοβερό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου).
Πως να χαρακτηρίσει κανείς όλα αυτά; Υποκρισία; Προκλητικότητα; Ξετσιπωσιά; Χοντράδα; Ανοησία; Απάτη; Μάλλον όλα μαζί. Και να σου «ο δικός μας» ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Μηταράκης που κάνει επερωτήσεις ο δύστυχος και νομίζει ότι θα μας δουλέψει καθώς και οι λοιποί παρατρεχάμενοι της ΝΔ και του Πασοκ πρώην και νυν κολλητοί δήμαρχοι και άλλοι ομοτράπεζοι στο φαγοπότι που αρθρογραφούν σήμερα και που θέλουν πάλι την νομή της εξουσίας για να μην αφήσουν αυτήν την φορά ούτε κοκαλάκι. Δώστε τους όποιο χαρακτηρισμό θέλετε, αλλά πείτε τους ότι δεν πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι αυτός ο δύσμοιρος λαός θα χάψει το παραμύθι τους.  Δεν πρόκειται να τους σώσει ο «αντιστασιακός»  κ. Μητσοτάκης. Ο λαός, η εργατική τάξη, η πτωχή αγροτιά ή νεολαία αυτή την φορά θα τους πληρώσει δεόντως όλους για τα ψέματα του και με την πάλη τους και την ενεργή συμμετοχή τους μέσα και δίπλα στο ΚΚΕ  θα ανατρέψει συνολικά τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν είτε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ είτε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΔΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου