Print

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Όχι μόνο συσκέψεις, αλλά εδώ και τώρα πράξεις μακριά από το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού


Χίος, 9-9-2016

Φωτό: Eurokinissi
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όχι μόνο συσκέψεις, αλλά εδώ και τώρα πράξεις  μακριά από το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού
Με ευθύνη της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προσκυνούν τη συμμορία των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ) οι οποίοι  υπέγραψαν ή στήριξαν, φαρδιά πλατιά τη συμφωνία της ντροπής, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί μας περίπου 3500 πρόσφυγες και μετανάστες.
Η τοπική κοινωνία βρίσκεται στα όρια των αντοχών της τσακισμένη και από τη φοροληστεία της κυβέρνησης, την ανεργία,  την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τον καθημερινό μόχθο για μια ανθρώπινη ζωή για την ίδια και τα παιδιά της.
Την ίδια στιγμή, το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο διαχέεται, από γνωστούς φασίστες που  παρεισφρέουν  σε ομάδες περιφρούρησης των κατοίκων, δυστυχώς ομάδες αυτοδικίας που λειτουργούν με την ανοχή της αστυνομικής διεύθυνσης,  εκμεταλλευόμενοι το θυμό των απλών κατοίκων, φορώντας τη γνωστή προβιά του αγανακτισμένου πολίτη, του "πατριώτη", που στο πρόσωπο των προσφύγων,  ανακάλυψε τον εχθρό, αφού είναι οι γνωστές "κότες" απέναντι στα αφεντικά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιπούς κεφαλαιούχους που μας έχουν κάνει τη ζωή μαύρη για να αυγατίζουν  τα κέρδη τους.
Από την άλλη, η Περιφερειακή Διοίκηση στο νησί, με τη γνωστή ακροδεξιά ατζέντα, συνεπικουρούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Λαμπρινούδη στο δήμο, διαγκωνίζονται  για το ποιος θα καθαρίσει φυλετικά το νησί,  ποιος θα το αδειάσει, όχι γιατί οι πρόσφυγες από τις διεθνείς συνθήκες έχουν αυτό το δικαίωμα, όχι γιατί έχουν ανθρώπινα δικαιώματα γραφτά και άγραφτα να πάνε στους προορισμούς που επιθυμούν, όχι γιατί διαφωνούν με την ΕΕ και το ραγιαδισμό των κομμάτων τους που υμνούν Ευρώπη, Ευρώ και τις επαίσχυντες συμφωνίες και μνημόνια,  αλλά γιατί είναι μιάσματα, λαθραίοι που ευθύνονται για την τουριστική κάμψη, για όλα τα εγκλήματα μέχρι και τις πρόσφατες πυρκαγιές! Πολιτικό προφίλ και ψηφαλάκια με φόντο και θύματα τους πρόσφυγες!
Η δημοτική αρχή από την άλλη βρίσκεται εγκλωβισμένη στη διαχειριστική λογική να μετατρέπεται  σε νεροκουβαλητή της κυβερνητικής πολιτικής, να συνδιοικεί με τις ΜΚΟ, που αρμέγουν από παντού  τα κοινοτικά  και εθνικά κονδύλια,  να αποφεύγει να απαιτήσει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να συγκρουστεί ουσιαστικά και  μαζί της. Παπαγαλίζει φληναφήματα του τύπου «η κρίση να γίνει ευκαιρία» , αποφεύγοντας να δει ότι η ανθρωπιστική κρίση που επιφέρει ο καπιταλισμός σε  Έλληνες και  πρόσφυγες, δεν αντιμετωπίζεται με τις αγοραίες αντιλήψεις των ΜΚΟ και των παρατρεχάμενών τους που ζουν σαν τα όρνεα από τα θύματα της κρίσης!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί ότι αυτή η κατάσταση με πρώτο ένοχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί, θα έχει θύματα κυριολεκτικά και μεταφορικά.
 Ήδη το πρώτο θύμα είναι η συλλογική  συνείδηση μιας Χιακής κοινωνίας, γνωστής στο πανελλήνιο για την ανεκτικότητα της, την αλληλεγγύη της και τη φιλοξενία της, που παραδίδεται βορά στο φασιστικό εσμό και στην ιδεολογία του. Ήδη οι ομάδες περιφρούρησης,  επαναλαμβάνουμε «αυτοδικίας»,  εγκυμονούν τον κίνδυνο της συμπλοκής επί δικαίων και αδίκων, βάφοντας με αίμα τα χέρια τους ή έχοντας θύματα και από την πλευρά των ντόπιων κατοίκων, που παρασύρονται σε τέτοιες ενέργειες.
·     Απαιτούμε αυτή η κατάσταση να σταματήσει άμεσα. Η κυβέρνηση, το υπουργείο δημόσιας τάξης, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής είναι οι ηθικοί αυτουργοί  για οτιδήποτε συμβεί από δω και στο εξής.
·     Απαιτούμε να αποσυμφορηθεί το νησί εδώ και τώρα, να σταματήσουν οι συσκέψεις που διυλίζουν τον κώνωπα και να περάσουν στην πράξη.
·     Να ισχύσουν οι διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ  και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες  στις χώρες που επιθυμούν με την απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων.
·     Τα όποια κέντρα εκτός πόλης να είναι προσωρινής και ολιγοήμερης διαμονής μέχρι την ταυτοποίηση και αξιοπρεπούς  διαβίωσης  με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Το νησί δεν μπορεί να είναι εκ των πραγμάτων χώρος μόνιμης παραμονής.
·     Να ενισχυθούν σε προσωπικό οι δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού, ώστε να πράττουν το  ανθρωπιστικό καθήκον τους χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας να μην αφήνονται έρμαια σε λογικές αυτοδικίας.
·     Να μην ισχύσουν οι συνθήκες Δουβλίνου και ΕΕ που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε στρατόπεδο.
·     Να βάλουμε  μπλόκο στο φασιστικό δηλητήριο! Να απομονώσουμε τους γνωστούς άγνωστους και με προβιά Χρυσαυγίτες που εκμεταλλεύονται το θυμό και τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου