Print

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Εγκλωβισμός προσφύγων και με ατζέντα Μουζάλα η Δημοτική Αρχή


Φωτό αρχείου
Χίος, 21-9-2016 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγκλωβισμός προσφύγων και με ατζέντα Μουζάλα η Δημοτική Αρχή

Παρά τα μεγάλα λόγια του δημάρχου, τις ιδεολογικές ακροβασίες ανάμεσα στους Φουκουγιάμα και Χάντιγκτον για πόλεμο των πολιτισμών και του τέλους της Ιστορίας -με τη ρεαλιστική εκδοχή κατά τη γνώμη του ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι το παρόν και το μέλλον μας- παρά τις συνεχείς επικλήσεις στη βοήθεια του Θεού, δεν έγινε κατορθωτό να κρύψει τη συμφωνία του, την ταύτισή του με την ατζέντα Μουζάλα, με την άθλια πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το δημοτικό συμβούλιο αναλώθηκε για πάνω από 5 ώρες να συζητά το ακανθώδες προσφυγικό πρόβλημα, να εντοπίζονται οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάντια και των προσφύγων και των νησιών μας στη κυβερνητική πολιτική, στο ΝΑΤΟ και τη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας, κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, όχι μόνο από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως με πικρία διαπίστωσε ο Δήμαρχος, αλλά και από άλλους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οδηγώντας τη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής της να δυναμιτίσει τη διαδικασία και να την οδηγήσει σε αδιέξοδο, αφού επ’ αόριστο συσκεπτόταν στις 1:00 π.μ. μήπως και βγάλει άκρη.

Αυτό που ξεκάθαρα φάνηκε ήταν ότι η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχουν δεσμευτεί στη διαχείριση του προσφυγικού με όρους Μουζάλα και ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στο νησί, υπό άθλιες συνθήκες και τροφοδοτώντας το δηλητήριο των φασιστών της «Χρυσής Αυγής.» Άλλωστε τα 3,4 εκατομμύρια του Μουζάλα έστω και μπακαλίστικα, παραπέμπουν σε τρεις φορές το hot spot της ΒΙΑΛ! (1,2 στοίχισε)

Για αυτό και πεισματικά δε δέχονταν τη διατύπωση για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων προς την ενδοχώρα-μιλούσε για εκκένωση της Σούδας και «ΔΗΠΕΘΕ»- φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα έναν καινούριο χώρο, που όμως θα στεγάσει τους χιλιάδες εγκλωβισμένους τωρινούς και μελλοντικούς, αντί να δώσει ανάσα στο νησί, αρνούμενους επί της ουσίας να αποδεχτεί, αυτό που τονίστηκε από όλες τις πτέρυγες για διαχειρίσιμο αριθμό των 1000-1100 ατόμων, με αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και εκπαίδευσης, ασχέτως της επιλογής ΒΙΑΛ ή αλλού.
 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και ως ΚΚΕ, θεωρούμε ότι οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν απόλυτα για την κάθετα αρνητική στάση που είχαμε πάρει και στη δημιουργία των hot spots και στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και στην έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
-- Είχαμε πει πως τα hot spots θα γίνουν στην ουσία κέντρα κράτησης και εγκλεισμού και έγιναν.
-- Είχαμε πει πως η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραμονή, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί και έτσι ακριβώς έγινε.
-- Είχαμε πει πως η κάθοδος της αρμάδας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν αποφασίστηκε για να σταματήσουν οι ροές, αλλά για να ανταποκριθεί το ΝΑΤΟ στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό στην περιοχή με τη Ρωσία και έτσι γίνεται.
 
Για αυτό και στο τέλος και κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτείναμε:
1.       Την καταδίκη από το ΔΣ της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
2.       Την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας και της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας
3.       Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και όσοι γίνουν δεκτοί να τοποθετηθούν στην ελληνική ενδοχώρα, εντασσόμενοι στον κοινωνικό ιστό, ώστε να απεγκλωβιστεί το νησί.
4.        Να προωθηθούν οι υπόλοιποι που δε θα ζητήσουν άσυλο με γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες στις χώρες που επιθυμούν.
5.       Ο αριθμός των προσφύγων που αναγκαστικά θα παραμένουν στο νησί να μην ξεπερνά τους 1100 με εξασφάλιση πλήρως των υποδομών  ανθρώπινης διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου