Print

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Έλειπαν από τη συνεδρίαση ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία και ελληνικές κυβερνήσεις εν συνόλω, που προκαλούν το προσφυγικό δράμα

Από το βομβαρδισμό στο ΧαλέπιTwitter@ibrahimhamidi

Χίος, 27-9-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έλειπαν από τη συνεδρίαση ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία και ελληνικές κυβερνήσεις εν συνόλω, που προκαλούν το προσφυγικό δράμα 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 27-9-2016 για  λήψη απόφασης σχετικά με την κατάργηση ή όχι του καταυλισμού της Σούδας, ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος έθιξε αρχικά τη δήθεν «ακομμάτιστη», ανώνυμη και πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για το προσφυγικό, θεωρώντας ότι αυτή έχει και χρώμα και κόμμα  και παράταξη. Άλλωστε την εγκωμίασαν και ο κ. Κάρματζης και ο κ. Λαμπρινούδης που στην πρότασή του έκανε και λόγο για συνδιοργάνωση!
 Τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής δε θα έπρεπε να είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά αυτοί που προκαλούν το μεταναστευτικό-προσφυγικό δράμα (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία) και ότι αυτός θα έπρεπε να αποτελεί το βασικό κορμό της συνεδρίασης και το σπάσιμο της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Καυτηρίασε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο προσφυγικό και μαζί με αυτήν το γεγονός ότι αυτή (η πολιτική) ακολουθείται πιστά και σκυφτά από τη δημοτική αρχή.

Επανέλαβε τις βασικές θέσεις μας στο προσφυγικό υπερτονίζοντας το δικαίωμα του πρόσφυγα να μεταφερθεί όπου επιθυμεί, να φιλοξενείται με  ασφάλεια και με ανθρώπινες συνθήκες σε ανοικτές δομές μέχρι να εξεταστεί το ζήτημα του ασύλου του, να στηριχτεί και να απαλυνθεί ο πόνος του, να χωροθετηθεί η λειτουργία των δομών φιλοξενίας και να εξασφαλιστεί η προσωρινή διαμονή του, να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ από κάθε σχετική δραστηριότητα, αφού αναλάβει το κράτος την όλη ευθύνη, να  μη στοχοποιείται ο πρόσφυγας-μετανάστης, αλλά αυτοί που τον έκαναν πρόσφυγα.
Μετά απ’ όλα αυτά, καταψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Οι βασικοί άξονες της δικής μας πρότασης για διεκδίκηση και πάλη είχε ως εξής:
Ø Να  κλείσει η Σούδα.
Ø Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
Ø  Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των hotspot με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αυτό να αναλάβει την ευθύνη χωροθέτησης  και λειτουργίας χωρίς ΜΚΟ
Ø Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα -τους πρόσφυγες- και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
Ø  Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.
Ø Όχι στη συμμετοχή του δήμου σε συγκεντρώσεις δήθεν ακομμάτιστων που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε φασιστικές προκλήσεις, συγχέοντας θύματα και θύτες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου