Print

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Δε συμμετέχουμε σε επιτροπές που θα κρύψουν το προσφυγικό κάτω από το «χαλί»


Φωτό αρχείου
Χίος, 8-10-2016
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δε συμμετέχουμε σε επιτροπές που θα κρύψουν το προσφυγικό κάτω από το «χαλί»
Μετά τα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού Τύπου σχετικά με την πρόσκληση της δημοτικής αρχής για δημιουργία Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα πρακτικά ζητήματα για την κατάργηση του καταυλισμού της Σούδας και την επιλογή νέας τοποθεσίας  για νέα δομή φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, στην οποία αναφέρεται ότι «...Απομένει δε η σχετική απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρόσκληση του δήμου Χίου»,  διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
1. Η θέση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το θέμα της μεταφοράς του καταυλισμού της Σούδας εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά, δια του επικεφαλής της Μάρκου Σκούφαλου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 26-9-2016:
Να  κλείσει ο εν λόγω καταυλισμός.
Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των hot spot με οποιαδήποτε μορφή.
Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αυτό να αναλάβει την ευθύνη χωροθέτησης  και λειτουργίας, χωρίς ΜΚΟ.
Άμεση μετακίνηση των προσφύγων-μεταναστών από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
2. Επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμπράξουμε στους σχεδιασμούς Μουζάλα και όσων, σε τοπικό επίπεδο τους συμμερίζονται, για δημιουργία νέων hot spot.
3. Δε συμμετέχουμε σε κανενός είδους επιτροπές, που για άλλη  μια φορά θα κληθούν να αποκρύψουν το προσφυγικό-μεταναστευτικό κάτω από το χαλί των ευρωενωσιακών σχεδιασμών, δημιουργώντας νέες φυλακές κολαστήρια.
Ως εκ τούτου, η απάντησή μας προς τη δημοτική αρχή έχει ήδη δοθεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου