Print

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για τη συνάντηση του Δημάρχου με τους Προέδρους των κοινοτήτων της Δ.Ε. Ομηρούπολης


Χίος, 1-11-2016
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε επικοινωνιακές μαζώξεις και μονόλογους αναλώνεται η δημοτική αρχή
Όπως πληροφορούμαστε  μέσω του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε στις 27 του Οκτώβρη  συνάντηση του Δημάρχου, των αντιδημάρχων Βόρειας Χίου - Ομηρούπολης, Προγραμματισμού, Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, των Προέδρων της ΔΕΥΑΝΧ και των Σχολικών Επιτροπών, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Ομηρούπολης, στην οποία έγινε αναφορά στα προβλήματα και στις δυσκολίες που ανακύπτουν στην περιοχή.
Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε όσα αναφέρονται στο Δ.Τ. περί «βούλησης του Δήμου να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται» στην παραπάνω Δημοτική Ενότητα ούτε αν «κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε μια ειλικρινής συζήτηση…» ούτε αν «οι Πρόεδροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης…», αλλά να επισημάνουμε την αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τη Δημοτική Αρχή.

Η αλαζονεία αυτή δεν της επέτρεψε ποτέ να αντιληφθεί ότι πίσω από το παραβάν, χωρίς τις αντιπολιτεύσεις, δε λύνονται τα προβλήματα, αν και αναγνωρίζουμε φυσικά ότι εκείνη έχει τον πρώτο λόγο, αφού εκείνη διοικεί ελέω λαϊκής ψήφου. Είναι βεβαίως δικαίωμά της να θεωρεί ότι «όλα βαίνουν καλώς» ή  ότι είναι όλοι τους «μια ωραία ατμόσφαιρα», είναι δικαίωμά της να κάνει όσες συναντήσεις θέλει, όποτε θέλει και με  όποιους θέλει.  Όμως πρέπει να καταλάβει ότι αφήνοντας έξω από τη δημόσια λειτουργία και συμμετοχή τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και κυρίως τα πραγματικά προβλήματα, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται στη συνείδηση του λαού.
Ας  μην μπει λοιπόν στον κόπο να απαντήσει  ότι η συνάντηση αφορούσε μόνο τους Προέδρους των Κοινοτήτων, γιατί κανένας δε συζητά τοπικά προβλήματα ερήμην των παραγόντων του τόπου, που  δεν είναι μόνο οι Πρόεδροι. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι ένας  ασφαλής δρόμος ανάδειξης των προβλημάτων, που όμως διαχρονικά έχουν εγκαταλείψει όλες οι δημοτικές αρχές του αστικού τόξου!
Θα συνεχίσουμε  να είμαστε στο πλευρό του χιώτικου λαού, δίνοντας το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται· άλλωστε παρόντες είμαστε μέσα στο λαό και στα προβλήματά του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου